Annons
Artiklar > Nik Collection 4 har uppdaterats till 4.1

Nik Collection 4 har uppdaterats till 4.1

Bättre prestanda, mer användarvänligt och bättre på stora filer - Nik Collection 4 är uppdaterat.

För några veckor sedan lanserades Nik Collection 4. Redan nu kommer en uppdaterad version, 4.1 från franska DxO. Den största uppdateringen ligger på prestandasidan. Framför allt när det handlar om previewläget som tidigare kunde upplevas som lite långsamt. Även inom vad som kallas U Point-teknologin är förbättrad så att justeringar fungerar bättre och ger ett snabbare resultat.

Hanteringen av väldigt högupplösta filer och stora bilder ska fungera bättre, och enligt företaget har man fixat till en del allmänna buggar. Även kompatibiliteten med Photoshop och Lightroom ska vara förbättrad sedan 4.0.

Hanteringen av Nik Viveza och Nik Silver Efex har ändrats något för att bli mer användarvänligt.

Nik Collection finns att ladda ner här.Publicerad 2021-07-12. Läst av 2101 personer.

1 Kommentarer

Sten-Åke Sändh 2021-07-15 10:30  
Det är ju tydligen så att det är olika team som jobbar med Photolab och NIK men det är ju tydligt att det spiller över funktioner till NIK från Photolab och vise versa. Photolab fick U-Point från NIK och om de nu fått bättre fart på prestandan i NIK så borde de se till att vi får motsvarande prestanda i Photolab. Det behövs när filerna bara blir större och större.

Men det jag verkligen tycker de bör prioritera är en bättre integration. Istället för att som nu först göra en seg gammal jättestor TIFF som ickeförstörande arbetsformat som de tvingats göra till Lightroom, så borde de istället se till att NIK-funtionerna integreras såsom DXO:s övriga plugins till Photolab (ViewPoint och Filmpack) så att även de kan jobba direkt mot RAW-filerna. Det duger inte längre med en fjösig knapp som kallar upp NIK som vilket annat fristående program som helst.

Det är väl snart tre år sedan eller så som de köpte på sig NIK.
annons

Merläsning

ANNONS