Annons

dynax 5d dubbelexponera??

Produkter
(logga in för att koppla)

roughneck

Aktiv medlem
fick ett bra svar på min förra fråga så ja frågar en till :)

som sagt en polare har en dynax 5d .. å ja har lånat den å kanske ska köpa den av han .. men är det funderinar .. hur dubbelexponerar man med den ?? om det går vill säga ??

har läst en massa i manualen utan frammgång å ja har bara hafft små "pocket" digitalkameror förr å nu vill ja ha nå värre .. men kan inget om systemkameror ,,,

tacksam för alla svar
 

Darren

Aktiv medlem
Inte många digitala systemkameror som klarar av dubbelexponering.

Ta två bilder och sätt ihop de i Potoshop eller liknande.
 

Gurra G

Aktiv medlem
Ingen expert på PS men borde det inte kunna gå att lägga bilderna i varsitt lager och sätta opaciteten till 50% på det översta.
Borde inte det ge samma effekt som en dubbelexponering?
 

Jeppe

Aktiv medlem
Jo, det som är fint med att göra dubbelexponeringen i efterhand är ju att man inte nödvänligtvis behöver använda sig av 50%. Man kan ju med hjälp av opaciteten bestämma hur framträdade den ena exponeringen skall vara. När man körde analogt var man tvungen att bestämma detta vid fototillfället, med exp. kompensationen.

En vanlig teknik vid analog foto var t.ex. att ta en oskarp bild (ej fokuserad) och sedan en med fokus. Varpå man fick en lite trolskt effekt. Detta kan då göras i datorn numera med endast en exponering. Lite gaussian blur på understa kopian och sedan ett lager till med lite opacitet.

Fusk? olika vägar - samma mål.
 
ANNONS