Canon EF-S 55-250mm f/4-5,6 IS

Artiklar om produkten


Betyg


(4.3/5)
(baserat på 30 recensioner)
Skriv en egen recension



2013-12-02 Roel



PLUS: Fungerar.
MINUS: Ljusstyrkan.

Ett bra objektiv sett till priset.

2012-02-04 Anna Broberg



PLUS: Bra bilder i dagsljus
MINUS: Mindre bra till kvällsfotografering tycker jag...

Jag tycker att detta objektiv fungerar utmärkt som telezoomobjektiv för den som vill ha ett billigt teleobjektiv... Jag tycker den har fungerat bra så länge jag haft det och rekommenderar denna. Ska nu använda som reservobjektiv då jag köpt ett dyrare och bättre...

2011-10-28 Diamond_Dragon



PLUS: Billigt. Värt pengarna.
MINUS: Inte så ljusstarkt(Stativ, högre ISO, var kreativ).

Har haft det här objektivet i lite mer än 1 år nu.
Bra objektiv när du har tröttnat på ditt medföljande 18-55 och känner att du vill kunna komma närmare dina motiv.
AF funkar bra. Svårt att hitta fokus ibland när det är mörkt men dagtid utomhus funkar det superbra.
IS funkar också jättebra.

Liknande produkter: Tamron 70-300 samt Sigmas 75-300mm

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 2480

2011-09-19 lassempersson



PLUS: Ganska skarpt, bra IS, smidigt.
MINUS: Dålig kontrast och bleka färger.

Plus: Ganska skarpt på alla brännvidder. Bra IS,det är inga problem att handhålla kameran och få relativt skarpa bilder på 250 mm med rimliga slutartider. Smidigt att ta med sig. Litet och lätt.

Minus: Jag har tagit många bilder med det här objektivet, men oavsett ljusförhållanden ger det inga härliga kontraster och fina färger. Hackar när man zoomar och IS knastrar. Mitt exemplar glappar.

Slutsats: Även om det här objektivet levererar rätt så skarpa bilder så har jag svårt att tycka om det. Jag tycker att färg och kontrast känns lika viktigt som skärpa och det är något som Canon EF-S 55-250 IS saknar. Det går inte riktigt att få de färger och kontraster som jag vill ha även efter att ha kört bilderna genom Camera Raw.

Canon EF-S 55-250 IS är trots allt ett smidigt och hyfsat bra teleobjektiv för sin prisklass som jag använder de få gånger jag behöver tele.

Köpt hos: FotoKungen

2011-08-18 arpoe



PLUS: Relativt snabbt, IS, billigt, finns gott om begagnade
MINUS: Kunde vara lite skarpare

Helt OK objektiv. Har bara inte förstått poängen med brännvidden från 55. Jag köpte in objektivet för att det är ett tele, billigt och bra för in prisklass och inget annat. Annars är jag nöjd med det på alla sätt och vis. För fågelfoto krävs dock lite mer än 250 mm.

Liknande produkter: Andra billiga 70-300, 75-300, 100-300, 55-200 för Canon

Köpt hos: Privatperson

Pris: 1250

2011-03-06 iqläskback



PLUS: Lätt att bära , ok skärpa .
MINUS: Ibland missar fokusen . Kunde varit skarpare .

Helt ok telezoom men kunde varit lite skarpare och fokusen kunde varit lite bättre .
Edit . Har beställt ett nytt exemplar , då mitt lider av fokusproblem tyvärr .

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Cyberphoto

2011-02-10 mapem



PLUS: Lätt, bra omfång, välfungerande IS, bra skärpa för priset
MINUS: Kunde vara ännu skarpare, men man får vad man betalar för. Plastfattning.

Hittade ett begagnat ex billigt i mycket gott skick inklusive UV-filter och motljusskydd.

Första intrycket är snabb autofokus som oftast hittar rätt utan problem. Bra omfång som motsvarar 88-400 mm i småbildsformat och gör det användbart både för porträtt och fågelfoto.

Skärpan är bra måste man nog säga för ett så billigt objektiv, också i kanterna. Färgerna drar lite åt det varmare hållet. Vinjetteringen är omärkbar på 55 mm men påtaglig på 250 mm. Snygg bokeh.

Den stora fördelen är IS som gör att jag kan köra på 1/60 sek i stället för 1/500 med full zoom, dvs tre steg. Förutsatt då att motivet är stillastående. IS känner dock automatiskt av om man panorerar och funkar då bara i den andra riktningen, vilket gör att det bör vara användbart också vid såna snabba motiv som man följer med kameran.

Skärpan är som sagt bra. Lite bättre kantskärpa än mitt Tamron 55-200 t ex, men i centrum är det ingen skillnad upplever jag. Jag köpte det för det lite längre zommomfånget och att det har IS och har fått goda omdömen. Hade kanske väntat mig att det skulle vara lite vassare men för det krävs nog 70-200L misstänker jag.

Prisvärt är det absolut. Även nytt. i dag kostar det bara ca 2 250:- i de billigaste butikerna. Motljusskydd och ev UV-filter tillkommer med några hundringar var.

Liknande produkter: Sigma 70-300 APO, Tamron 70-300, EF 70-200/4 L

Köpt hos: Privat, annons på fotosidan

Pris: 1500

2010-06-06 William Spiik



PLUS: IS, Billigt, Väldigt lätt objektiv, Ger bra bilder
MINUS: Motljusskydd ingår ej. Men det finns inget telezoom i denna prisklass som slår 55-250mm IS.

Köpte gluggen igår. Gick ut och fotograferade lite fåglar, gick bättre än förväntat. 250mm duger gott och väl just nu (plus 1.6 crop), men det är nog aningen för lite om man ska fota lite svårare fåglar som tex ugglor. Blir lite brus, men det är ju kamerahusets fel. Sen är inte AF-en så jättesnabb, och skärpan är inte 100, men ska man ha det får man betala det tredubbla priset.


PS. Håller inte med att det är så plastigt som många säger/skriver.

Edit. Lyssna inte på han ovanför, han kan ingenting. "Mörka bilder", ja, men då måste du väl ha en längre slutartid, större bländare eller högre ISO. Likaså klagade han på sin kompaktkamera i en forumtråd men han blev överbevisad om att hans kamera fungerade som den skulle.

Edit2. Nu är gluggen såld, 70-200/4 väntar på mig istället.

Liknande produkter: Canon 70-200mm f4 L (dock för dyr)

Kundtjänst: Bara bra

Köpt hos: MediaMarkt

Pris: 2990

2010-04-24 Fredrick_



PLUS: IS, Hyffsat billig, långt omfång
MINUS: plastig, hugger när man zoomar

Ett bra val för den som är ute efter ett zoom-objektiv till sin lite lättare kamera. just nu kör jag enbart med L-optik och då står sej inte denna linsen så bra men ska man bortse från att L-optiken finns så ör det absolut en bra lins. perfekt till 18-55 linserna som ofta ingår. då har man ett härligt brännvidds-omfång som man kan klara sej ganska långt på.. linsen är för övrigt lite plastig kan tyckas och sen "hackar" den sej fram lite när man ska zooma.

Liknande produkter: 70-200/4L USM

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2700

2010-04-13 Hansanders



Vi väntar ivrigt på nedanstående "recension" ?
Han kanske drunknade i Hornborgasjön.....
Kanske han snart tinar fram, det har ju gått ett år nu...

Och han ovanför skriver om linser, men menar nog objektiv ?

2010-03-26 Jonny68



Åhh. Transäsong. Var tvungen o ha ett. Återkommer med mer info...

Pris: 2900

2010-01-29 Spindeltjejen



PLUS: Billigt objektiv med IS. Värt pengarna! Skarpa bilder även utan stativ.
MINUS: Lite svårt att hitta AF ibland.

Jättebra objektiv för det priset.

Liknande produkter: Tittade runt på många olika zoomobjektiv innan jag bestämde mig för detta. Vill inte kasta ut alltför mycket pengar och vill inte ha något som väger mycket eftersom jag tänkt ta med det på mina resor.

Köpt hos: Tradera (Nytt importerat)

Pris: 1800

2010-01-18 birves



PLUS: Bra överlag
MINUS: Möjligen ljusinsläpp.

Flexibelt objektiv, mkt för pengarna, ska man ha bättre motsvarande blir det nog dyrt. Suverän IS-har handhållit i 250 med ganska korta tider utan problem.

Kundtjänst: Bara bra

Köpt hos: Inet Data

Pris: 2750

2010-01-07 Third eye



PLUS: Lätt, IS och billigt.
MINUS: inget än

Är med på nästan varenda promenad och vandring jag går på. Har gett massor av spontana tele-foton och djurbilder.
Inte så ljusstarkt kanske men för mig fungerar det bra och i mina ögon skarpt nog.
Lätt att bära på kameran.
3.000kr måste vara helt rätt för detta.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3000

2009-12-03 patrik_p



PLUS: IS. Priset!
MINUS: Slö AF. Motljusskydd ingår ej.

Mycket bra första tele. Bra IS funktion, väldigt prisvärt!
Mycket telezoom för pengarna. I skrivande stund 2495kr nytt.
Kan tycka att motljusskydd skulle följa med vilket kostar 299kr.

Fokus är OK. men jagar när ljuset börjar dala.
AF är relativt slö.
Men tillfredställande vid de rätta ljusförhållanden.
Optiskt sätt så är det helt ok.

Perfekt första telezoom, om man vill ha IS, och inte har för höga krav på snabb AF.

Kundtjänst: köpt beg.

Köpt hos: begagnat

Pris: 1900

2009-10-18 vingspann



PLUS: Ergonomi
MINUS: Inte jätteskarp

Bra tele i mörkare miljöer och när man inte väl bära tungt. Trodde dock att skärpan skulle vara lite vassare.

Liknande produkter: 70-300 IS

Kundtjänst: Nej

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3000

2009-10-12 Poptech



PLUS: Bra skärpa/djup, fokuserar direkt du trycker testade andra märken på kameran avsevärd skillnad
MINUS: Inga till de priset!

canon till de priset! mitt första objektiv kolla bilderna

Köpt hos: El-Giganten internetbutik

2009-05-09 Ingju



PLUS: Lätt IS med bra funktion. Billigt
MINUS: Lite platigt, inte USM

I förhållande till priset är det mycket bra.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 2690

2009-05-08 pbarkman



PLUS: Storleken, omfånget, skärpan, IS
MINUS: Saknar USM, fult motljusskydd (antagligen för att fronten vrider sig), plastig (men det påverkar inte bildkvaliteten)

Fantastiskt bra med tanke på priset - rimligt snabb AF, bra skärpa och fina färger

Liknande produkter: EF 70-200/4,0 L men det var för dyrt och hade inte samma omfång

Köpt hos: Begagnat

Pris: 2000

2009-04-28 Håkan Bråkan



PLUS: Storlek och vikt, skärpa, kontrast och färger, pris
MINUS: Inget mtp vad det är för något

Hmm, den dåliga recensionen två snäpp ner kan inte stämma, objektivet lanserades ju i augusti 2007, så det måste gälla något annat. Antagligen därför recensionen inte var på topp, för objektivet är topp för sitt pris med jättebra IS. Har precis köpt ett till, sålde det gamla när jag köpte en 5d mk II, men ångrat mig, vill ha detta till min 400d som får bli kompaktkameran numera. Oslagbart objektiv mtp storlek och pris och vad det levererar. Sen är ju 70-200 varianterna bättre, då snackar vi ju något annat.

Köpt hos: Foto-översten

Pris: 2695

2009-01-24 Runner



PLUS: Lätt. Prisvärd. Skarp.
MINUS:

Såg att nån haft det i två år och sågade den jämt med fotknölarna.
I t ex. http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1113/cat/11 och http://www.photozone.de/canon-eos/194-canon-ef-s-55-250mm-f4-56-is-test-report--review verkar det stämma lite bättre med hur, i alla fall, mitt exemplar funkar.
Ljusstyrkan kan man inte heller klaga på när priset är 2500 spänn.
Upplever den som mycket prisvärd med ett bildresultat som är över förväntan om man ser till prislappen. AF kan vara lite slö under dunkla förhållanden men i övrigt upplever jag den som exakt och hyggligt snabb. Jag har objektiv som kostar 10 gånger mer som ändå inte imponerar när det gäller AF under dåliga ljusförhållanden.

Köpt hos: B&H

2009-01-23 Canine



PLUS: Låg vikt - det kommer med ut, IS, omfånget
MINUS: Ljussvagt! dålig skärpa, långsam AF den missar oftast, inget att lita på.

Det här objektivet köpte jag för ca två år sen. Älskade omfånget, men oj vad mycket bilder som blev kassa. Kan ju vart jag som krävde för mycket av detta ljussvaga objektiv dock. Men visst om du fotar med blixt eller endast under bra ljusförhållanden och stilla motiv så är det helt klart värt pengarna.

Tillägg: okej jag kanske var lite väl hård, det är ju ett bra objektiv i sin prisklass såklart. Men ruskigt synd att det inte finns ett 55-250 med bättre ljusstyrka och USM..Det hade jag gärna pyntat extra för.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 2595

2009-01-14 Peter Hansson



PLUS: Bra pris, bra skärpa.
MINUS: Sämre skärpa vid dåligt ljus.

Har inte haft den glugg mer än två veckor, det jag hitills känt på den så är jag hur nöjd som helst till det priset. Har även ett Sigma 105 macro med kanon skärpa och denna zoom kommer inte långt efter i vissa brännvider.

Liknande produkter: Sigma 50-150

Kundtjänst: Cyberphoto vad kan man säga, inget annat är BRA

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2700

2008-07-06 frenyl



PLUS: Priset, vikten och resultatet.
MINUS: Nej, det känns inte som den är tillverkad i Kruppstål, det känns som det är tillverkat i plast, i övrigt se ovan.

Är du en glad amatörfotograf som tänker utöka väskan med ett teleobjektiv? Tänker du på vikten när du funderar på om du orkar släpa med dig kameran på resan?
Då är det här något för dig. Billigt, lätt och med bra resultat! Audi har mer känsla i inredningen än Skoda, men hur viktigt är det för dig? Är du beredd att betala för den känslan? Eller är det resultatet och bilden som är viktig?

Liknande produkter: SIGMA 18-200

Köpt hos: USA

Pris: 1500

2008-06-16 joel_lehtonen



PLUS: IS!! Billigt (Bra valuta för pengarna). Ibland hyfsat skarpa bilder.
MINUS: Plastigt. Långtifrån alltid som man får jätteskarpa bilder. AF missar ibland. Fokusringen får motljusskyddet (som inte medföljer) att snurra runt (Tydligen vanligt för billigare objektiv)

Troligen ganska prisvärt. Jämförde och tänkte väldigt länge mellan olika objektiv i prisklassen <3000kr innan jag hittade positiva lovord om denna. 3:an i betyg är väl inte meningen att avskräcka, men detta är ändå budgetobjektiv där man minst får vad man betalar för. Det finns alltså både mycket sämre och bättre objektiv. Zoomomfånget på 55-250 känns ok, även fast 70-250 eller 70-200/300 antagligen hade gett en intressantare kompromiss vad gäller kvalité kontra zoomomfång. Efter att ha använt objektivet i 2 år tycker jag inte det är så himla skarpt. Kan väl jämföras med Canons 18-55 kitobjektiv, möjligen lite bättre.

Liknande produkter: Canons 70-300 m.fl.

Köpt hos: Fotoaffär i Hong Kong

Pris: 1500

2008-06-13 Freddan-72



PLUS: Mkt god bildskärpa. IS. Lätt och Billig!
MINUS: Seg AF. Plastig.

Är mycket nöjd med köpet för två månader sedan. Många skarpa bilder i alla möjliga ljusförhållanden och rörelser sedan dess. Inte ett dugg förvånad över att den fick TIPA Award nyligen. AF något seg särskilt i lägre ljus kombinerat med större brännvidd, då den även jagar lite saktfärdigt mellan ändlägen. För de små pengarna är det en strålande telezoom och IS är klockren. Känns lite som att riktigt god optik förklätts i ett EPA-fodral för att piska konkurrenter, lite som med EF 50/f1.8II:an som också ger väldigt bra bilder till loppispris.

Liknande produkter: EF 70-300/4-5.6 IS USM

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2750

2008-04-29 Hajdarevic



PLUS: Bra bilder, ganska skarp, känns stadig och bra, bra manuell fokus.
MINUS: Autofokusen är slö, IS låter, man kommer lätt åt fokusringen.

Jag fick det idag och har inte hunnit testa det så mycket men det verkar lovande. Autofokusen är dock lite slö och IS (bildstabilisatorn) gör ett irriterande ljud varje gång det aktiveras. Bortsett från det känns objektivet stadigt och bra. Ett problem som jag tycker är att fokusringen ligger nära gummit som man håller i och man råkar komma åt fokusringen när kameran fokuserar.Annars är den riktigt skön att köra på manuell fokus.

Bildkvalitén är bra och man får fina och ganska skarpa bilder.

Kundtjänst: Köpte den på Walters Foto. Beställde den 10:30 och fick den nästa dag. Ringde även för att höra om den fanns på lager och där möttes jag av väldigt trevlig och hjälpsam personal. Mycket bra service

Köpt hos: Walters Foto

Pris: 2745

2008-04-19 dersa



PLUS: Bra skärpa IS klart godkänd Snabb autofokus Mycket PRISVÄRD
MINUS: Ljusstyrkan(men priset överväger) Autofokus långsam vid mörka förhållanden

I den här prisklassen finns det nog inte ett bättre objektiv.Skärpan är helt OK, IS fungerar bättre än väntat, autofokus snabb i "normalt" ljus.

Liknande produkter: Har en Tamron 70-300, makro, som är bra, men saknar IS, så vid frihand gäller canon numera..

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 2595

2008-03-23 tigerndotcom



PLUS: Priset + IS
MINUS: Hitta fokus i svagare belysning

Återkommer när jag har testat det lite mera.

Liknande produkter: olika varianter av 28-300, 70-200, 70-300

Kundtjänst: Inte använt

Köpt hos: Media Markt

Pris: 2900

2008-03-02 Britt-Inger



PLUS: Det billiga priset
MINUS: Vet ej.

Ett mycket bra objektiv, ger skarpa och fina bilder.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2690

2008-01-09 Virebrand



PLUS: Snabb och tyst autofocus. Man klarar att ta bra telebilder med rådande väderlek tack vare IS.
MINUS: Plastgänga

Enligt min erfarenhet med gluggen motsvarar IS 4 bländarsteg vilket är mycket bra (enligt spec.)

Liknande produkter: Canon 55mm-200mm USM

Köpt hos: GNT

Pris: 2600

2008-01-04 stafli



PLUS: Riktig fokusring. Snabbt. Skärpan
MINUS: Lite plastigt men bättre än föregångaren

Otroligt prisvärd glugg! Tar skarpa bilder hela vägen. Snabb autofokus & oerhört väl fungerande bildstabilisering.

Köpt hos: MediaMarkt

Pris: 2690

Elinchrom ELB 500 TTL - Get the Right Shot