Canon EOS 300D

Artiklar om produkten


Betyg


(4.43/5)
(4.22/5)
(4.52/5)
(baserat på 88 recensioner)
Skriv en egen recension



2009-10-03 stilero



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Stabil, pålitlig, ligger bra i handen, Allsidig
MINUS: Långsam överföring med USB1

Köpte min EOS300D strax efter den släpptes på marknaden och har varit helnöjd sedan dess. Det medföljande objektivet fungerar för "normal"-foto, men i takt med att du utvecklas börjar du också hitta brister i objektivet.

Köpt hos: Expert

Pris: 12900

2009-04-13 Musikanten



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Stadig kamera att hålla i, fattas bara ett batterigrepp så blir det ännu mer fulländat.
MINUS: Något sen i uppstarten

Den har lättfattliga menyer.
Instruktionsböckerna är lättfattliga.

2008-06-16 RobinFornas



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Enkel att använda, mer tålig än man tror.
MINUS: Silverfärgad. Kass brushantering.

Den första digitala systemkamera som jag kunde kalla min egen, mycket enkel att lära sig och vi hade flera roliga stunder och många bra minnen. Om det går att hitta den billigt så rekommenderar jag den absolut som första kamera.

Kundtjänst: inte behövd

2008-06-03 Jukkah



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Använde den ganska mycket, var nöjd
MINUS: Känns plastig (men är förvånande tålig), långsam

Den här var liten chock kvalitetsmässigt efter min EOS 3 men hade då inte råd för bättre digital-systemkamera. Kameran fungerade dock utan problem även i hård bruk och jag har verkligen har att lita på den. Den är lite långsam, det är frustrerande att vänta dom några sekunder när man är tvungen att vända kameran startar från viloläge. Men den är förvånande bra kamera, frun använder den nu och jag har haft den som reservkamera.

Liknande produkter: Analog systemkameror: EOS 1000F, EOS 5 & EOS 3

Kundtjänst: Hade problem med kameran under garantitiden men fick den fixat snabbt

Köpt hos: Kungsholms Foto

2008-05-11 SM7ONZ



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Väl genomtänkt.....
MINUS: Ser lite plastig ut.

Min första riktiga digitala systemkamera, som fungerar alldeles utmärkt. Efter att ha användt andra EOS-modeler (analoga) tidigare så var det lätt att lära sig hur den fungerar. Med batterigreppet blev den rigtigt go att hålla i. Lite tung men stabil i händerna. Har inga super skarpa objektiv, men tycker det blir rätt hyfsade bilder. Lite lätt att skava av det silvriga på den svarta plasten.

Kundtjänst: Bara positivt, Mattsons Foto i Lund.

Köpt hos: Privat

Pris: 5500

2008-04-10 dvidden



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Väldigt snabb i slutaren, lätt å hantera, bra gräpp och bra tyngd
MINUS:

Är mycket nöjd med min Canon.

Köpt hos: Blocket

Pris: 1800

2008-02-19 jönnis



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Se kommentar
MINUS: Se kommentar

Mycket bra kamera! Har tagit ca: 50.000 exp. under de tre åren jag haft kameran. I ur å skur med allt från soliga vinterdagar i -25 grader till dammiga,leriga,regniga rallybilder och såklart alla alla bilder av mina 2 barn!! Det enda man kan klaga på e långsam start samt långsam bildhantering, men det e det enda som jag har att klaga på!!

Kundtjänst: Ingen service gjord, förutom sensorrengöring som jag gjorde själv

Pris: 12900

2007-06-16 Trinity145



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Mkt bra bilder.
MINUS: Kitobjektivet om det inte är bra ljus.

Jag har haft den här 1½ år nu. Mycket bra nybörjarkamera såväl som till avancerade användare. Bild kvaliteten är lika bra som på min 30D.

Autofocusen är känd dessvärre för att lägga av efter ett tag. Likaså har hänt med min. När även blixten lade av för en månad sedan lämnade jag in den. Men då ska man ha i åtanke att jag har tappat den i asfalt en gång från en meters höjd, likaså i grus från samma höjd. Trillat av pakethållaren på cykeln. Dock i ryggsäck som därefter blev överkörd av bil. Så att den tar de bilder den gör fortfarande är ju rätt imponerande.

(Men nu är den lagad igen. I love it fast den den långsam som bara fan :)

Köpt hos: Blocket

Pris: 5500

2007-06-15 Nilzohn



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bildkvalitet! Batteritid. Lätthanterad och intuitiv.
MINUS: Långsam, plastig, automatiska vitbalansen, aningen kastrerade funktioner. Sökaren.

Köpte min 300D begagnad sommaren 2005. Bildkvaliten de sex megapixlarna genererar räcker mycket väl för de allra flesta krav, och bruset (eller snarare bristen på det) står sig bra även idag. ISO 800 är inget som räds vid dåligt ljus, så länge man exponerar rätt. Jag inbillar mig faktiskt att 300D har "bättre" brusbild än 350D och 400D.
Jag tycker även greppet, storleksmässigt, på 300D är bättre än efterföljarna. Plastigheten är väl densamma...

Nackdelar med 300D'n är framförallt snabbheten. Det är en med dagens standard riktigt seg kamera. Långsam skrivning (och läsning!) till CF, långsam uppstart, dålig seriebildskapacitet. Detta har dock en ganska positiv biverkan, då det ställer krav på fotografen att vara alert och fånga motivet utan att förlita sig på att dra iväg 10-15 bilder i hög fps.

Andra saker som fattas är bristen på blixtkompensation i huset (löses iofs med "rysshacket"), och att man inte manuellt kan välja AF-läge. AF Servo finns t.ex enbart i sportläget. Samma sak med ljusmätningen. Varför??

Helt klart en utmärkt startkamera för att lära sig. Köp några bättre objektiv till, och få kanonbilder! Uppgradera sedan när huset börjar känns otillräckligt.

Liknande produkter: Kikade på Canon 10D och Nikon D70 när jag köpte den sommaren 2005.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: Privat

Pris: 5000

2007-05-20 ohm



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Lätt att använda. Med "rysshack" blir den som en 10D. Ligger bra i handen. Större än 350D.
MINUS: Plastig. 6.3MP

Valde mellan 300D och 350D som precis kommit ut när jag köpte min. Valde 300:an för att jag inte kunde greppa 350:an. Har inte haft några som helst problem med den.

Liknande produkter: Nikon D70, D50, D40, Canon 350D, 400D

2006-12-05 xjr



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Gedigen, snabb och mycket enkel att använda.
MINUS: Kan missa på ljusinställningen ibland när man använder automatinställning (jag vet att jag skall och kan ställa in ljuset själv, men det var det enda negativa jag hittade).

Jag har ingen erfarenhet av andra digitala systemkameror med denna känns svårslagen i detta segment. Det känns som den perfekta övningskameran när man går från semesterbilder till att börja fotografera. Lätt att hitta tillbehör både nytt och begagnat.

2006-08-11 Kyling



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

En mycket kompentent instegskamera. Perfekt f;r att l'ra sig allt om ISO tal, bl'ndare osv.

Köpt hos: Begagnad

Pris: 3700

2006-06-19 The Painkiller



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Hade den som "normkamera" när jag var ute och kollade efter en ny digitalkamera. men normkameran vann i mitt tycke mot alternativen när det gällde vad man fick för pengarna. Bra grepp och med batterigreppet bra balans. Jag gillar storleken eftersom den känns behaglig att jobba med. Jag rekommenderar den varmt till alla.
MINUS: Att Canon valde att lägga ned modellen. 300D offrades i den intensiva jakten på megapixlar. Hur ofta behöver man fota till afficher? 6.3 räcker med råge trots allt Själv ställer jag ned den till runt 3 megapixlar och fortfarande är bilderna OK. Orginalbatteriet tvärdog trots uppladdingar, har köpt ett par piratversioner som än så länge funkar utmärkt. Org batteri som vanligt med dess tokdyr när man tänker på dess livslängd, i mitt fall bara någon dag efter garantin gick ut..... typiskt!

Helt klart mitt favoritkamera. Jag har en black edition med extra batterigrepp, vilket ger bra stöd för telefoton med fri hand. Efter första året med 22 000 bilder var det dags för spegelbyte annars har det funkat bra. Använder den till allt från sport (främst hockey för Mora IK) till landskap porträtt och annat. Jag ska även köpa in en till eller en EOS 350D så småningom för foto där jag antingen inte hinna byta optik eller jag vet att jag inte behöver telezoom.

Liknande produkter: Eos 20D
Nikon T70

Kundtjänst: Vid spegelbytet var jag utan kameran i 2.5 veckor.

Köpt hos: Kungsholms Foto, Sthlm

Pris: 9500

2006-06-03 Walski



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Storlek, bildkvalité, pris, logisk, ergonomi
MINUS: Brusnivåer, fokuseringsknappen

Om man nöjer sig med de tekniska specifikationerna på 300D så är det en alldeles utomordentlig kamera. Den är billig, smidig att använda och har förträfflig bildkvalité på låga ISO. Dessutom tycker jag att den är mycket skön att hålla i, men självklart är den inte lika skön och gedigen som till exempel en 1D.

Egentligen är det bara två saker som irriterat mig, och det är brusnivåerna på höga ISO och att man inte kan flytta på fokuseringsknappen till *-knappen.

Jag tänker då inte byta ut den här om den håller, såvida jag inte får ett supererbjudande på en bättre kamera!

Köpt hos: Privat

2006-04-22 Nerevarine



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Bildkvalitén, layout på knappar, lätt att använda.
MINUS: Plastig, batterigrepp krävs för ok grepp. Ingen möjlighet att manuellt välja AF-läge eller ljusmätning, skriver/läser väldigt långsamt.

Stod i valet mellan 300D och Nikon D70 nån gång i februari-mars 2005. Valet föll på 300D, mycket p.g.a. priset.

En riktigt bra kamera att börja med tycker jag, grymt fin bildkvalité, och relativt lågt brus upp till ISO 800.

Liknande produkter: Nikon D70

Kundtjänst: Canon var väldigt sega under sommaren med att fixa en AF-justering.

Köpt hos: Technikdirekt

2006-04-08 Panoreda



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Billig och mycket bra systemkamera.
MINUS: Långsam överföring, lite stor och plastig och 6,3 Mpx i minsta laget.

När jag köpte den: den första digitala systemkameran till överkomligt pris.
Nu: Still going strong. Jag saknar USB2-överföring, några pixlar till men använder den dagligen och trivs i övrigt utmärkt med den. Inga direkta åldertecken efter ca 10000 bilder.
Alltså en fullträff i fråga om kameraval om prestanda räcker.

Liknande produkter: Då fanns inga.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2006-03-14 Leif Johansson/KK



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Billigt digitalt hus till EOS-systemet.
MINUS: Långsam start, reducerad funktionalitet.

Det här är ju en gammal kamera numera, och det märks. Det som stör mig mest är att det tar ett par sekunder att få igång den innan man kan ta en bild. Jämfört med min gamla EOS 100 (film) så saknar den en del funktioner, som finns på 10D t ex.
Kameran känns kvalitetsmässigt som en kompakt, men den har fungerat hittills utam problem.
I dagsläget kanske mest intressant som budgetalternativ om man redan har passande objektiv.

Liknande produkter: Nikon och Pentax har nya bättre 6mp-kameror.

Köpt hos: beg privat 07/2005 (i paket)

2006-01-13 raderadmedlem



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Enkel använding, prima billedkvalitet, små pengar.
MINUS: Minus ved ISO >800, inte särlig stryktålig. Pryltokiga killar tål inte synet (men det är doms problem)

Plastburken som ingen vil veta om. Mkt. kamera til små pengar. Inga andra i denna prisklass tar bilder som Rebellen. Körer UnDuchables Firmware, och den har 10D funksioner. Säljer den aldrig, selv om min 20D har bästa platsen i bagen.
Den som är på jakt etter brukt; 300D er mkt. för pengarna

Liknande produkter: Nikon D50, Minolta 7D

Kundtjänst: Min lokala fotohandlare fixar det

Köpt hos: Bakgårdsbutik, Canary Isl.

Pris: 7000

2006-01-09 osiris8



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Mycket bra optik med låg brusnivå. Tillräckligt med inställningar för en avancerad hobbyfotograf.
MINUS: Hade gärna sett 8 megapixel istf 6,3. Lite känslig skärm (repas lätt om man har den mot något i väskan).

En mycket bra kamera för sitt pris. Jag skulle utan tvekan välja EOS350D (ersättaren till 300D) om jag skulle köpa en ny digital systemkamera.

Liknande produkter: Nikon D70

Köpt hos: I japan

Pris: 7600

2005-12-28 danhild



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Hur den ligger i handen, funktioner, pris. Batteritid
MINUS: Skrivtiden till minneskort.

Fin kamera som jag länge gått och tittat på när jag träffade en kille som kunde tänka sig att sälja sin för att han ville uppgradera sig till 350D alt. kommande modell.

Liknande produkter: Nikon D50, KonicaMinolta 5D

Köpt hos: Köpt privat

Pris: 4000

2005-11-07 Kangol



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Mycket kamera för pengarna. Bra bildkvalite.
MINUS: Långsam lagring till minnesakortet vid seriebilder. Starttiden.

En bra och prisvärd nybörjar kamera. Mycket lättanvänd.

Köpt hos: Expert

Pris: 10000

2005-09-08 myraz



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: mycket kamera för priset.
MINUS: hittar inga

en jättebra nybörjarkamera som verkligen ger valuta för pengarna!
fungerar extra bra med "rysshacket" installerat och jag har aldrig har problem med kameran.
Köpte min kamera med kit-optiken och kunde komma igång att fota riktigt snabbt. perfekt kamera om man vill komma igång och fota utan att bli helt pank.

Köpt hos: tradera

Pris: 4600

2005-09-04 Mikebild



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Bra bilder!
MINUS: Med tanke på kamerans pris, inga.

Världens första prisvärda digitala SLR, en klassiker!
Eftersom elektronikutvecklingen går raskt framåt så är den något föråldrad rent tekniskt redan men bildkvaliteten är det inget fel på.

2005-09-04 Gustaf Marling



Att använda: 4 Hållbarhet: 4 : 3

PLUS: Lätt, enkla menyer, bra bildkvalité
MINUS: plastig, skramlig

Kameran är en ganska bra kamera för ett semi-proffs, eller en amatörfotograf som vill prova på den digitala systemkameran utan att lägga ner en förmögenhet.

Köpt hos: www.pixmania.com

Pris: 9900

2005-08-16 percevan



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Perfekt amatörkamera, lätta menyer
MINUS: Hittar ingen funktion med svart/vitt i kameran



Liknande produkter: Canon EOS 350D

Kundtjänst: ingen än så länge..

Köpt hos: i hong kong

Pris: 6990

2005-08-14 eosjan



PLUS:
MINUS: Lite plastig

Först vill jag uttrycka några synpunkter på vissa inlägg i allmänhet: Vid omdöme om EOS 300D jämför man den med betydligt kameror o anger de något sämre egenskaperna hos 300D som en nackdel .. märkligt.
Rescensionen bör ju beskriva just den kamera som rescensionen avser. Det är ju lika befängt som att testa en bil för 250 tusen och anmärka på att fartresurserna inte är lika bra som på en bil som kostar en miljon .. suck
Hur som helst tillbaka till EOS 300D;
Det är en suverän kamera i sin PRISKLASS .. vågar påstå att den knappast har några seriösa konkurrenter (förutom några få) i sin PRISKLASS. Visst kan man köpa till bättre objektiv än det medföljande. Men återigen .. i sin PRISKLASS är detta ett hyggligt objektiv. Kamerans övriga egenskaper håller en mycket hög klass. Slutsats; för sitt pris är detta en mycket bra köp för alla amatörer med ganska höga ambitioner.

2005-07-10 qoocty



Att använda: 4 Hållbarhet: 4 : 3

PLUS: Lätt hanterlig, bra nybörjar kamera
MINUS: Saknar mycket funktioner och dylikt

Skulle aldrig köpa en själv.

2005-06-30 Kijana



Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Lättanvänd, lätt i vikt.
MINUS: Saknar möjligheten till spot, ogillar den automatiska övergången till partiell mätning vid användning av kreativa området.

Använder kameran i jobbet som journalist så den används flitigt och i många olika situationer. Tycker att den funkar okej, både till mode och motorsport.
Men mjukvarulösningen att låta kameran gå över till partiell mätning i det kreativa området, (tids- och bländarförval), och centrumvägd mätning i manuellt läge, tycker jag inte är att utnyttja kameran optimalt. Klar irritationsfaktor.
Samtidigt tycker jag att det går väldigt bra att ta bilder i ISO 1600. Klart, i tidningstryck är kraven inte maximala, men jag tycker bilderna är okej.

Köpt hos: Vet ej.

2005-06-26 Cracky



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Allt :) speciellt efter uppdateringen från UnDutchables.
MINUS: 100 ISO som lägst.

Lättanvänd. Makalösa bilder. Lite trista nyanser i standardinställningarna, men det e bara o justera lite :).

Liknande produkter: Ägde en Konica Minolta Dimage Z3 innan.

Kundtjänst: inga

Köpt hos: Privat

Pris: 4500

2005-06-16 MortenG



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Smidig, lätt, hyfsat greppvänlig. Lätthanterlig.
MINUS: Slö datahantering, liten buffert. Högljudd spegel.

Det enda som jag verkligen stör mig på med kameran är den slöa datahanteringen. För mig är det sällan en begränsning, men tänkvärt om man tänker ta längre serier av bilder. Visst, den saknar vissa funktioner men de flesta av dessa går att komma runt. I sin helhet en smidig kamera som är lätt att ta med sig.

Liknande produkter: Fanns inga direkta konkurrenter på den tiden då det begav sig.

Kundtjänst: -

Köpt hos: Expert

Pris: 10000

2005-06-15 Cabrio



Att använda: 5 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: En bra digital systemkamera till ett vettigt pris
MINUS: Inte riktigt så bra som jag hoppades på



Köpt hos: Expert - Köping

Pris: 11995

2005-05-30 Bilbo2



Med rysshacket version 2 (från danmark!) så tycker jag att denna kamera är väldigt prisvärd, 350d är bättre, men denna har fortfarande mycket att ge.

2005-05-28 Jimpaz



Att använda: 3 Hållbarhet: 4 : 4

Bra kamera till ett mycket vetigt pris.

Köpt hos: Expert

2005-05-17 johnny87



Att använda: 3 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Det är en bra kamera bara !
MINUS: Har inget att tillägga här !

Jag tycker att kameran är lätt att förstå .

2005-05-11 Beemel



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Bra design, Skönt grepp, Mycket kamera för "lite" pengar, Enkel att "hacka"
MINUS: Lång överföringstid, För liten buffert.Inbyggda blixten är rätt värdelös

Min första "Riktiga" kamera.. har därför inte så mycket referensmaterial, Men jag måste säga att jag är mycket nöjd med vad jag hittills sett (ca 2000 exponeringar) Den inbyggda blixten lämnar en hel del övrigt att önska... Men vad gäller detta så hade jag inte räknat med annat..
Med Undutchable hacket så får man hel del mer kamera för pengarna.. Har inte märkt några som helst negativa saker med det hacket, Det enda skulle i så fall vara att man bara kan köra engelska menyer..

Liknande produkter: Nikon D70

Kundtjänst: Har inte behövts någon service än..

Köpt hos: Fyndbörsen.. (med kitobjektiv och batterigrepp)

Pris: 7400

2005-05-09 Christer1



Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: 300 blev mycket bättre med ögonmussla
MINUS: Ströljus som stör i okularet

Jag hade, som många andra Minolta A2 ägare en ögonmussla, se bifogade länk:

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=38189&highlight=%D6gonmussla

Det var underbart att jag kunde flytta över den till 300:an

Man köper den i USA se:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3842583097&ssPageName=MERC_VI_RSCC_Pr4_PcY_BIN_Stores

2005-04-28 Christer1



Att använda: 4 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Rejäl kamera som fungerar mycket bra. Kitobjektivet var väl inte så bra. Det sålde jag omgående.
MINUS:

Jag vill bara ha ETT objektiv alltså köpte jag det helt nya Sigma 18-200. Det ger skarpare bilder än kitet över hela brännviddsregistret och autofokusen är mycket god vid t.ex. sportfoto.
För att kompensera för f 3,5-6,3 har jag installerat rysshacket´s 10D funktioner, bl.a. ISO 3200. Har gjort tester på ISO 800, 1600 och 3200 och "tvättat" bilderna med Noiseware´s gratisprogram och det vsade sig att efter tvätt var ISO 3200 bilderna i stort sett lika bra som ISO 800 bilderna.
Vid sportfoto vågar jag nu använda högre ISO och behöver inte lägga ut stora pengar på f2,8 objektiv. Högre ISO ger ju mindre rörelseokärpa som väl kompenserar det lilla som finns kvar av bruset. Nu tycker jag kameran fungerar perfekt.
Sigma blixten 500 Super II fungerar nu också bra på 300:an efter lite krånglig igångkörning.

Liknande produkter: Canon 10D, när rysshacket är installerat i 300:an

Köpt hos: Ny hos Specialleverantör utomlands i Europa

Pris: 5000

2005-04-27 Martin Steen



Att använda: 3 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Synd att Canon inte släpper en egen firmware typ Ryss hacket. Det är också synd Servo focus läget inte fungerar helt. Med mitt nya objektiv (Canon 28-70mm/2,8L) blir bilderna otroligt bra. Det var inget fel på dom med mina andra objektiv heller, men ny får jag mycket fylligare färger, bättre kontrast och skärpa. Jag har inte haft några problem med ryss hacket. Bra batteritid om man inte använder bildskärmen för resultat kontroll.
MINUS: Batteriet räcker inte så länge om man kontrollerar bild resultatet på bildskärmen mycket.



Liknande produkter: Bara kompakt digitalkamera.

Kundtjänst: Inga

Köpt hos: Foto A-bild.

2005-04-12 Dalkiel



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Fruktansvärt bra bilder...! Sen är den STOR och TUNG vilket jag gillar skarpt. Inget mini mini med supersmå knappar och ett grepp där bara två fingrar får plats på kameran... nej detta är en rejäl kamera! Sen är den väldigt snygg rent estetiskt och ergonomin går bra rakt igenom.
MINUS: Har inte hittat något än...

Detta är min första digitala kamera. Jag hade en Analog Eos 300 innan så "uppgraderingen" till denna var ju fantastisk. Jag gillar allt med denna kamera... den är helt enkelt fantastisk!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10000

2005-03-23 malinkatarina



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Stabil, lättanvänd, ger jättebra bilder med rätt objektiv.
MINUS: Medföljande Canonobjektivet dålig ljuskänslighet. Kan inte komma på mer... än i alla fall!

Det märks verkligen att objektivet har stor betydelse. Det ljussvaga 18-55 Canonobjektivet som följde med har fått sällskap av ett Canon 50mm fast, (som jag är otroligt nöjd med!) samt et Sigma 70-300 mm. När jag jämför bilder tagna med de olika objektiven märks skillnad i bildkvalitet.
Men kameran håller hög kvalitet i stort och är stabil och smidig att använda. Bra kamera för det priset!

Liknande produkter: Canon 10D och olika Nikonkameror

Köpt hos: Technik Direkt (Tyskland)

2005-03-04 Digi



Att använda: 3 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Jag tycket att autofokuseringen är bra och snabb. Brett område med bred mätyta. Sju upplysta fokuseringspunkter och snabba vad det.
MINUS: Väldigt långsam i serietagning och buffert.

Jag kommer att inleda att detta är en bra kamera när jag tittade på den för att sedan köpa den. Men när jag använde den blev jag både besviken och började undra om detta var något. Bufferten var hemskt dålig bara fyra bilder i Large/Fine Jpeg. Serietagningen var bara 2,5 bilder/sek. Jag gillade funktionerna och menyerna var lätta att förså. Jag tyckte att kameran hade ett jättebra och hållbart grepp som fick mig att hålla stadigt i kameran. Och det kan ju vara en bit på vägen. jag tyckte att vertikalgreppet passade bra till just denna kameran. Kanske lite plasik och ömtålig. Jättelätt att byta objektiv. Jag gillade det breda autofukusområdet för att det var så stort och snabbt. Både bra och goda inställningar som räcker långt för en nybörjare som använt någon föregångare.
Jag jämförde Nikon D70 och Canon EoS 300D. Det med D70 var mycket snabbare, och man kan märka det på dess fokusering. Den tog 3 bilder/sek. Jag gillade inte att den inte hade ett vertikalgrepp eller något annat man kunde sätta under kameran förrutom stativ och något annat. Och när jag jämförde så beslöt jag mig att ta en 20D istället för de andra kamerorna i sin klass. Jag menar att 20D är snabbare robustare och mycket kompetent kamera bland många pressfotografer. Jag var på HD, Helsingborgs Dagblad och frågade om ni gillade och föreslog att jag kunde köpa en sådan proffskameran medan de garvade igäl sig. Men de nickade gillande!
Tack för mig!

Liknande produkter: Nikon D70, Canon EoS 20D

2005-03-03 BugEyes



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Kompetent kamera som första DSLR, går att ta jättebra bilder
MINUS: Långsam serietagning. USB kopplingen till datorn är långsam så vill man ladda ner bilder till datorn utan att vänta länge krävs att man köper en kortläsare.

Positivt;
Det går att ta jättefina bilder med den här kameran och i bildkvalitet kan den mäta sig med vad som helst utom möjligen dom dyraste proffskamerorna.

Negativt;
Framför allt är jag irriterad på hur långsamt den sväljer bilderna man tagit vid serietagning. Efter tre bilder får man vänta en stund medan kameran "tuggar" i sig dom.

Köpte den med kitobjektivet från Canon, kameraväska samt 512 mb minneskort för 11500:-

PS/ Ändrat min recension här efter att ha lärt mig mer om kameran och insett att bristerna låg mer i min kunskap än i kamerans prestanda.

EDIT 2005-05-18/
Har nu sålt kameran pga min önskan för bättre serietagningshastighet. Men jag vidhåller att det är en jättebra kamera om man inte har dom behoven.

Liknande produkter: D70 och 20D

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: FUJI Foto center

Pris: 11500

2005-03-02 d-drum



Att använda: 3 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Lätthanterlig och lättarbetad, byggd med relativt god kvalitet. Bildkvaliteten blir mycket bra med ett bra objektiv. Priset måste ju också ses som ett plus.
MINUS: Det medföljande batteriet är alldeles för dåligt liksom det medförljande objektivet. Synd att de skickar med sånt uselt objektiv till en i övrigt bra kamera.



Liknande produkter: EOS 20D, EOS 350D, Nikon D70

Köpt hos: Fotomarknaden, Ringen

Pris: 8200

2005-02-28 tiger656



Hållbarhet: 5

PLUS: Mkt bra kamera för pengarna. Med bra optik får man mkt bra bild kvalitet. Har 300:an som andrahus vid sidan av 10D. Använder optik Canon 70-200/F4 L och Sigma 50-500EX
MINUS: De omdiskuterade mjukvarubegränsningarna jämfört med 10D men i övrigt inga om man ser till prisklassen.

+ Bra bildkvalitet om man har bra optik, gärna L serien.
+ Bra grepp, lagom stor.
+ Inbyggd blixt funkar helt ok

- Lite krånglig navigering bland menyer och funktioner jmf med 10D.
- Plastigt helhetsintryck av kameran.
- Skramlig blixt och halvtaskig passform i blixtskon med extern blixt.
- 4 bilders buffert
- Ingen riktig AI Servo AF utom i sportprogrammet

Denna kamera har ju funnits ett tag och börjar kännas lite gammal men om man klarar sig med 6 mp och inte behöver en supersnabb kamera så tycker jag att denna dslr för under 6000:- är ett bra köp.

Jag har gjort mkt fina 70x100 utskrifter från 10D och det kommer att gå att göra detta från denna också.

Liknande produkter: Beg 10D, D60 och nya 350D

Kundtjänst: Mkt snabb leverans, 25 timmar från order till lev på posten.

Köpt hos: Fyndbörsen

Pris: 5995

2005-01-14 Peter Lund



Att använda: 5 Hållbarhet: 4 : 5

PLUS: * En digital systemkamera till rimlig prisklass * Bildresultatet är mycket bra * 300D känns bra och är gedigen * 6 500 000 pixlar
MINUS: Skillnaden mot 20D: - 8,2 Mpixel - 9 punkters AF - startup-tid på 0,2 sek - 5 bilder / sekund - slutartid 1/8000

* En mycket trevlig kamera som jag är väldigt nöjd med.

* Den presterar mycket fina bilder.

Liknande produkter: * Canon EOS 20D

2005-01-07 Gasolgrill



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Snabb, bra batteritid, bra pris
MINUS: Den automatiska vitbalansen är tveksam ibland

Bra kamera om man fotograferat analog EOS tidigare. Manualen behövs knappt.
Objektivet som följer med i paketet är utmärkt.

Köpt hos: Atelje Marias

Pris: 9000

2004-12-31 rmd



Att använda: 5 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: bild, enkelhet
MINUS: batteriluckan, usb port, minneskorts luckan

en helt ok kameraför pengarna, dock finns en hel del negativa bitar med kameran tex placeringen av minneskotet och kvalitets intrycket av den inbyggda blixtens montering samt tramseriet med att behöva drivrutiner för att hämta in bilderna till datorn med kabel från kameran.


usb porten har inte ums-stöd, alltså att den hoppar upp själv i tex windows/osx utan drivrutiner och annat krångel, detta ser jag som en av dom delar som canon omöjligt kan ha tänkt speciellt mycket på vid utväckligen.

blixten skramlar och känns inte riktigt genomtänkt konstruerad.

minneskortets placering är ok men luckan som döljer kortet glappar lätt lite så dt blir ett minst sagt irriterande moment vid fotografering.

..tilläggas ska väll att jag gillar kameran på i princip alla andra punkter änn dom jag agit upp, men jag tycker inte att dessa negativa detaljer har tagits upp ordentligt tidigare.

Köpt hos: expert, sandviken

Pris: 12000

2004-11-18 Pierre1



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Lätt att komma igång med, känns igen från tidigare EOS modeller.
MINUS: Uppstartstiden kan vid en del tillfällen kännas ngt lång.

Jag gillar modellen skarpt.Ett klart lyft för mitt egna fotograferande. Lätt använd, bra att tidigare objektiv passar.

2004-11-06 Snille



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Känns gedigen, ger lite mer med ryss"hacket".
MINUS: Något långsam

Jag köpte hela kitet Kamerahus-EF18-55 objektiv + vertikalgrepp

Liknande produkter: Nikon 8700, 8800 Minolta A2

Kundtjänst: Underbar trots missen på 100 euro sidan.

Köpt hos: Schönherrs Foto Sthlm

Pris: 11000

2004-10-30 UbbeM



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Känns lika bra som min förra systemare (Minolta 700si). Snabb serietagning upp till 4 bilder. Brusfria bilder och mycket bra batterilivslängd jämfört med kompaktdigitalkameror. Sökaren (OPTISK!)
MINUS: Vitbalansen förvånande tafflig inomhus, jag fotar bara med jpg än så länge så detta är ett problem. Blixtbilderna blir ofta överexponerade, har inte installerat det ryska hacket, men snart kanske... Uppstarttiden kunde vara kortare. Sökaren (lite väl liten). Ingen videofuntkion.

Fantastiskt att äntligen få börja om med foto "på riktigt" med en riktig kamera. Den är ju billigast av alla DSLR i dagsläget, och känslan är märkbart sämre än t ex D70. Men vad gör det när den ändå känns minst lika gedigen som min gamla kamera...och då brukade 700si räknas som "semi-proffesionell".
Jag tycker 300D känns mycket direkt, den hindrar mig inte från att ta de bilder jag vill och då får man väl vara nöjd!? Och i jämförelse mellan "videosökaren" i alla 8-MPixelkameror jag provade så är ändå den lilla men OPTISKA sökaren hos 300D (och även D70 för övrigt) HELT OCH TOTALT överlägsen.

Liknande produkter: Nikon D70, Minolta A2, Canon Powershot Pro 1.

Köpt hos: Privat

Pris: 6500

2004-10-29 Sydostbild



Att använda: 5 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Bra bildkvalitet, enkel att hantera.
MINUS: Risk för utfrätta högdagrar.

Köpte den svarta versionen med vertikalgrepp och 18-55 med USM-motor. Objektivet är OK utom på de största bländaröppningarna.

Liknande produkter: 10D
20D

Kundtjänst: Dålig info från Canon avseende kampanjen med 100 Euro tillbaka samt fritt minneskort. Var tydligen en bugg på deras hemsida de första dagarna när jag försökte få tillgång till de båda erbjudandena.

Köpt hos: Hegethorns foto

Pris: 10500

2004-10-26 trodox



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: bra pris, och väldigt skyst kamera,
MINUS: för FÅ bilder i sekvenstagningen :(

bra kamera med bra inställningsmöjligheter.
soch trist att det bara är 4bilder i sekvenstagnignen

Pris: 6700

2004-10-12 inzani



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Takes a minute to learn. A lifetime to master! Lättanvänd men avancerad. Perfekt nybörjar kamera.
MINUS: Känns lite plastig. Men ändå robust!

Jag har bara användt den några timmar men jag känner att det kommer vara en kamera jag kommer växa i. Verkar finnas grymt potenial i kameran. Nu är det bara upp till mig och spaka den rätt också!

Köpt hos: Begagnad

Pris: 8300

2004-09-17 Tim Lundström



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Bra bilder, lättanvänd, gedigen, tåligare än den ser ut. ISO 100-1600
MINUS: Långsam uppstart, ej sync på 2:a ridå, ingen reglering av blixtstyrkan (utan hacket), ej snabb blixtsync (utan hacket), ej spegeluppfällning (utan hacket).

Jag har nu haft denna kamera sedan början av maj 2004. Först och främst är det en mycket bra kamera för pengarna. Med Canons L-objektiv tar den helt underbara bilder. Kit-objektivet är bra med tanke på prislappen. Kameran är lättförstålig. Den har fått mycket oförtjänt kritik för sin plastighet men är, trots plastigheten, en mycket väl ihopskruvad kamera. Plasten håller dessutom nere vikten. Metall finns på alla kritiska punkter. Kameran är lite långsam i uppstarten men oftast har man kameran igång hela tiden så jag har inte upplevt detta som ett problem. Jag saknar blixtsync på 2:a ridån men det kanske kommer i en framtida version av det berömda hacket, som jag fö varmt rekomenderar. Med hacket får man tillgång till möjligheten att ställa in blixtstyrkan, snabb blixtsync (1/200 s), spegeluppfällning och ISO 3200. Med hacket kan man dessutom ställa in kvalitén på JPEG-bilden som lagras tillsammans med RAW. Jag tycker det är helt obegripligt att inte Canon släpper en officiell uppgradering av firmware där dessa funktioner ingår nu när dom släppt EOS 20D och D10 förmodligen håller på att fasas ut.

Sekvenstagningen är kanske lite långsam och bufferten på 4 bilder äts snabbt upp. Detta är dock något jag nästan aldrig använder så jag har inte saknat en större buffert.

Den automatiska vitbalansen kunde varit bättre i vissa situationer. Detta går dock att ordna med att ställa in vitbalansen manuellt från de förprogrammerade inställningarna. Skulle inte detta räcka kan man ställa in valfri vitbalans manuellt utifrån ett vitt pappper.

Liknande produkter: Canon EOS 10D, Nikon D70

Kundtjänst: Ingen erfarenhet. Har inte haft behov.

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 10500

2004-09-17 date



Att använda: 5 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Bildkvaliten är bra det beror på vad man jämför med. Lätt att lära sig.
MINUS: Plastig!, man kan tro att det är en leksak till barnen.

Bra grejjer:
Den ger bra bilder, har snabb AF, Väldigt lätt att lära sig ligger bra i handen. Flexibel.

Sämre grejjer:
Väldigt plastig i rattar och vred m.m. trodde att det var ett skämt när jag började "fippla" med dom, samma kvalitets känsla som det är på barnens leksaker.
Autofocusen kan leva ett eget liv ibland (focuslåset ballar ur och börjar fungera som kontinuerlig focus, firmware 1.1.1).
Vissa saker är lite omständiga att komma åt (hålla ner en knapp och vrida på hjulet på samma gång)
Kameran verkar lite ogenomtänkt i handhavandet.

Trots allt är jag väldigt nöjd med den (bild kvaliten håller jag trots allt främst).

Köpt hos: Plusfoto

2004-09-10 niklasoh



Att använda: 5 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: En lättanvänd kamera som klarar allt man kan önska i dess prisklass.
MINUS: Inga speciella, dock är den en aning plastig men jag får ändå intryckat av att den är skapligt robust.

Jag är helnöjd med denna kamera! Bilderna blir skarpa, bruset är lågt även vid högre ISO värden och jag personligen gillar hur menyerna är uppbygda samt hur knapparna, displayer m.m. är plaserat.

Som amatör har jag inte allt för många kameror att jämföra med, men jag tror även att detta ger mig en mindre "så-här-ska-det-vara" syn på detta med kameror. Jag har dock en stor erfarenhet av att använda diverse tekniske utrustning, så när det gäller att kunna kommentera sakers användarvänlighet har jag viss vana!

Liknande produkter: Canon EOS 10D.

Köpt hos: Köpt i USA.

Pris: 7008

2004-08-30 sjohan



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Hyfsat billig, finfina bilder när objektiven sköter sig, bra knapplacering, bra display, bra menyer osv
MINUS: Skriker lite att den är dyr (kan vara nackdel ibland), lite långsam skrivning till minneskort, långsamt att föra över bilderna till datorn

Toppenkamera när objektivet presterar. Finfina färger, bra brusnivåer, lagom serietagning, lättförståliga menyer och skönt grepp. Nackdelarna får väl vara att den skriker lite om att den är dyr. Jobbigt på allmän plats bland främlingar, sedan så är den lite stor och lite klumpig men det får man väl leva med. Personligen gillar jag vanliga analoga systemkamerors storlek/vikt bättre. Sedan så ser den lite väl plastig ut. Men det går inte ut över bildkvaliten. Blev ordentligt förvånad över vilka bilder man kan ta. Kan få finfina färger även om det är väldigt mörkt i rummet. Nu kan jag inte skylla på kameran när bilderna blir dåliga längre :)

Den är bra också på så sätt att man lär sig saker snabbare. Jag var inne i mitt experimenterande redan innan och då fick man testa och lämna in på framkallning innan man visste om det verkligen var i det samanhanget man skulle t ex underexponera osv. Mycket trevligt.

Batteripacket tillför lite extra stabilitet som man saknar utan men den blir otroligt stor.

Liknande produkter: Nikon D70

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 11200

2004-08-29 AndersP69



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Jag har inte haft min kamera så länge ännu men jag är helsåld på den. Helt underbar kamera
MINUS: Jag har inte hittat några minus



Köpt hos: Cyberphoto

2004-08-13 j3n5



Att använda: 3 Hållbarhet: 5 : 3

PLUS: Bildkvaliten per krona måste vara bäst.. Bra AF, hyfsad ljusmätning. ISO 100-1600.
MINUS: Något ömtålig, några brister i kreativa inställningar, dålig batteritid med t ex. en 70-200/2.8 glugg och en väldigt tråkig sökare. Seg serietagning.

Efter att ha haft denna kamera ca: 10 månader tycker jag mig veta en del om des styrkor och svagheter. 300D är en bra kamera! AF:en är oftast bra, kan vara jobbig i svagt ljus. Sju punkter räcker gott och väl för mina behov. Ljusmätningen är överlag väldigt bra. Jag har inga problem med den automatiska vitbalansen. Kameran är väldigt enkel att ha och göra med. De automatiska lägena är riktigt bra, precis som de förinställda rärgrymderna. dessutom finns det stor möljighet till att testa olika inställningar själv. Reglagen och menyerna är logiskt placerade och enkla att förstå. Själva greppet känns dock litet och jag har inte stora händer. Själva kamerahuset känns förvånansvärt gediget. Det funkar OK att hänga på större objektiv (runt ca: 1.5 kg). Ibland hör jag dock plasten knaka. Plasten kommer dock bli repig och ful om man bär runt på kameran mycket. Men det känns som om den håller bra.

Kamerans batteritid är Ok men inte jättebra. Efter ca: 150 bilder med en Sigma EX 70-200/2.8 kan kameran lägga av. Men extra batteri är ju inte SÅ dyrt. Sedan är det ju tråkigt att kameran inte kan ställa in blixten manuellt. Det tycker jag borde vara viktigt på denna typ av kamera då blixtar i lägre prissegment ofta inte har denna funktion. Spegeluppfällning hade ju också varit roligt vid macro. Detta löser man iof. med det omtalade hacket, men det är ju inte alla som vill köra det. 3 bilder / sek är OK men inte en buffert på fyra. 300D:s sökare är dock riktigt tråkig när man testat Canons lite dyrare kameror. Det känns liten och på gränsen till klaustrofobisk.

Även om huset känns OK så är jag alltid lite rädd för vatten och smuts. Ett tätat hus hade inte varit dumt. Dessutom borde man hitta på ett sätt att via kameran rengöra sensorn (iof. ett problem för alla dslr utom Olympus?). Damm är tråkigt.

Överlag är 300D en jättebra kamera. Den är enkel nog för nybörjare, men räcker samtidigt att växa rejält i. Den har en del bristen om man ser till hållbarhet och inställinigar. Men den bildkvalitet man får för detta pris är svårslagen.

Liknande produkter: Canon Eos 10D, Canon Eos 1D och Nikon D100. Priset avgjorde..

Kundtjänst: Ej behövt.

Köpt hos: Expert Fridhemsplan.

Pris: 10000

2004-07-30 mallicote



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Denna kamera är lätt och enkel att bära runt. Den är bekväm att hålla och fingrarna når all knapparna snabbt om det behövs.
MINUS: Ibland tar det lite för lång tid för kameran att 'vakna' om den är på och jag inte har knäppt några bilder på några minuter. Detta beror inte på batteriet, utan något timing mechanism...

2004-07-29 ekemannen



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: bildkvalitet är bättre än många kompakta digetalkameror, man ser ingen "pixlighet" förens men förstorar mer än 100%.
MINUS:

Färgerna är riktigt bra ,enda fallet jag har upptäckt hitils var i direkt motljus. Den atomatiska vitbalans schysteringen fungerar bäst i dagsljus, så både vid blixt och efter solnedgång (eller under) fugerar det bättre med blixt respektive moln. Köpt den i paket med Sigma 18-55 och sigma 55-200 = bra pris!

Liknande produkter: Tittade inte på några andra, enda alternativet i den här prisklassen är nikon. Dessutom rekomenderade en kompis Canonen

Köpt hos: Expert

Pris: 11995

2004-06-22 Marcus Carlsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Underbara bilder, batteripack går att sätta på
MINUS: Långsam uppstart, "bara" 4 bilder i snabb följd

När jag skulle köpa min första DSLR valde jag mellan d70 och 300d. Anledningen att jag valde 300d var ändå att det var en Canon och linserna är billiage till dem. Jag har haft den i 2 månader nu och tagit cirka 1500 kort och ångrar inte mitt köp en dag.

Visserligen tar det nästan 3 sekunder innan man kan ta kortet efter man har satt på den, men å andra sidan tar jag inga kort där jag har bråttom och i så fall har jag kameran påslagen.

Bilderna är underbara och kornigheten är mycket bra (läs liten).

En del klagar att den ser plastig ut och det hade jag också som en nackdel först när jag sprang runt och letade kamera, men nu tänker jag inte ens på det utan tycker den ligger bra i handen.

Liknande produkter: 10d, d70

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: Hegethorns

Pris: 10300

2004-06-16 Lisa Smith



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Bra fokus, bra färgåtergivning, lätt, lätthanterlig.
MINUS: Förhandsgranskningen i displayen stämmer ej med verkligheten

Jag är i det stora hela mkt nöjd. Det är en budgetkamera, mot dem dyrare systemkamerorna och håller vad den lovar och mer. För det priset, tycker jag att bättre kan jag inte få.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8589

2004-06-10 JSL



Att använda: 4 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Gedigen digital system kamera som ger mycket för pengarna
MINUS: Klarar endast 3-4 sequenciella bilder.

Valet stod vid inköp mellan 300D och D10 då D10 är tyngre och jag önska att medtaga kameran på fjällvandring och är varje gram beaktningsvärt, vidare så var 300D avsevärt mycket billigare, fick den inköpt ifrån Malysia för 8200:- med kitgluggen och 256M i julas.

Liknande produkter: D10

Kundtjänst: Har inte haft några problem med kameran.

Köpt hos: Utomlands

Pris: 8200

2004-06-01 sk8_grahn



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 3

PLUS: Lätt och smidig.
MINUS:

2004-05-05 luke_s



Att använda: 4 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Väldigt intuitiv. Alla inställningar runt högerhanden.
MINUS: Mellanlagrar i RAW vilket innebär max fyra bilder i en serie.

Stog och velade mellan denna och en Nikon D70 men eftersom jag hade två Canon-objektiv sen tidigare så var det nog inget svårt val (10D är 50% dyrare med bara ett fåtal fördelar som bättre autozoom, bättre blixt och magnesium-hölje). Kameran är väldigt lättlärd jämfört med Nikon-kameran om man inte är van Nikon-användare. Största nackdelen är dock 4 bilder i en serie och hälften så hög FPS. Med D70:n tar du 50-100 bilder innan den börjar sakta ner.

Slutledning: Har du Canon sen tidigare och är van Canon-användare, köp 300D. Har du Nikon eller ska köpa system för första gången köp D70. Båda kamerorna tar f.ö. jättebra bilder. Nikon är något strå vassare men knappt märkbart. Läste samma jämförelse som Fredrik, men tyckte till skillnad från honom att Nikon D70 verkade ta bättre bilder. Läs den själv m.a.o.

Liknande produkter: Canon 10D, Nikon D70

Köpt hos: Mycom AB

Pris: 9950

2004-04-25 matti



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 3

PLUS: Fantastisk bildkvalitet. Prisvärd. Lätt men stabilt hopskruvat hus.
MINUS: Liten sökare. Långsam bildlagring med RAW-format. Ändring ljusmätning endast tillgänglig via motivprogram. Ingen blixtexp.kompensation (se dock text nedan!). Ingen blixtsynk på andra ridån. Ingen spegeluppfällning. Lite seg vid uppstart (3 sek).

Bildkvaliteten på ISO 100 är suverän med mycket lite brus. Bästa JPEG-läget skiljer inte mkt från RAW i kvalitet! Jag har uppgraderat firmware med det berömda "ryska hacket" och har då fått tillgång till en del av customfunktionerna som finns på 10D samt blixtljuskompensation (viktig funktion för mig eftersom jag har en 420EX-blixt som ej har detta). Det är mycket snack om "plastigheten" hos 300D och att den skulle vara extremt ömtålig. Det upplever inte jag speciellt farligt, jag tycker den känns stabilt hopskruvad. Har haft många analoga hus och 300D är jämförbar med EOS 10/30/50/100. Den är stabilare än analoga 300-serien.

Den största nackdelen med denna kamera jämförbart med mina tidigare analoga (EOS 3 som jag hade sist) är den lilla sökaren....lite teleskopkänsla att titta igenom. Bufferten som tillåter 4 bilder i följd kan vara begränsande ibland, ffa i RAW-format. I praktiken sällan begränsande i JPEG-läge (med ett SanDisk CF Ultra II). Vad gäller mjukvaran tycker jag ZoomBrowser (för JPEG) är OK men däremot FileViewer (för RAW) är segt om man skall behandla många bilder.

Liknande produkter: Canon EOS 10D. Nikon D100, D70.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2004-03-29 Kjell Olsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 3

PLUS: En rimligt prissatt DSLR
MINUS: Mitt ex pajade efter en dryg månad. Felet var slarv vid tillverkningen i Kina - kall-lödning på ett flexkretskort. Fick ha den på rep drygt en månad!

Jag har använt många digitalkameror och var någorlunda nöjd med dessa, men allt är relativt! Efter att ha sett min första 300D-bild förändrades allt. När jag nu tittar på gamla bilder ser de inte lika imponerande ut ;-)
Några tips vad gäller RAW-bilder:
1. Det utmärkta lilla programmet IrfanView läser Canons RAW-format om man installerar några DLL från http://irfanview.tuwien.ac.at/plugins.htm. Man kan göra enkla modifieringar i IrfanView för att sedan spara ned i t ex JPG.

2. Breezebrowser använder sig av Canons programvara men på ett i mitt tycke mer hanterligt sätt än Canons egen programvara. http://www.breezebrowser.com/BreezeBrowser/index.htm

Kundtjänst: Lång servicetid!

Köpt hos: Domus, Östersund, på kampanjdagar

Pris: 10200

2004-03-28 RolandM



Att använda: 5 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Stämmer väl med de specifikationer som Canon har pressenterat i produktbladet.
MINUS: Den bifogade programvaran är undermålig. Att konvertera en RAW-fil är livsuppgift.

Sammantaget är det mycket systemkamera för pengarna, men utvecklingen springer snabbt vidare. Hur länge sensorer och elektronik, samt mekantik håller är sbvårt att säga. Jag har nu sedan när kameran lanserades tagit lite drygt 6000 bilder och det är mer än vad jag någonsin tidigare har tagit med film.

Tack vare att kameran är byggd i plats hålls vikten ned och blir lätt att bära med sig.

Tyvärr så solkas helhetsomdömet beroende på att den bifogade programvaran är undermålig. Jag tänker närmast på programmet som ska göra om RAW till TIFF eller JPEG. Tyvärr är det rätt vanligt att programvaran inte motsvarar förväntningarna. Räkna med att en RAW-konverterare behöver köpas och det finns en "Capture 1 - Rebel" från en tedjepartstillverkare för i runda slängar 50 euro. Den är väl värd pengarna. Samtidigt hade jag hellre sett att denna programvara ingick i produkten från början och kameran hade varit prisatt med +300 kronor.

Köpt hos: Expert

2004-03-08 raderad12



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Bildkvalitet, hyggligt bra blixt för att vara en inbyggd, bra vitbalansering utomhus, batterilivslängd, lättarbetad, brusfria bilder upp till iso-400.
MINUS: Liten sökarbild, ej USB standard (mass-storage), ingen spegeluppfällning, smådålig vitbalansering inomhus, Beskärningsfaktorn på 1.6.

Har haft en vanlig 300:a tidigare, så själva användandet är precis likadant, tämligen lättjobbat. Mycket bra bildkvalitet, man saknar dock spegeluppfällning vid de "smålånga" slutartiderna.

Tyvärr stöder den inte USB mass-storage, så den funkar inte rakt av till vilken dator/OS-plattform som helst, till windows krävs drivrutiner och för linux, de olika BSD varianterna och de flesta andra *nix system stöds den av gphoto. För mer obskyra system med USB funkar den inte, då krävs kortläsare. Den anänder sig av två olika kommunikationsprotokoll, PTP (Picture Transfer Protocol) och Canons eget "hemliga" format, överföringen är dock tämligen trög i jämförelse med en normal fristående USB kortläsare.

Det medföljande objektivet EFs 18-55 känns mycket billigt och plastigt, men är dock en ulv i fårakläder i förhållande till sitt pris (skillnaden med/utan ca 1000:-), optiskt verkar det vara helt OK.

Köpt hos: Objektiv.se

Pris: 10890

2004-02-29 perch



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Härärlig spegelreflexkänsla. Ligger bra i handen. För den som är van vid systemkameran är detta den naturliga digitala fortsättningen. Äverskådlig areglage. Lättroterat "when in action"
MINUS: Lite stor kanske. Ljusmätningsprogrammen i "programlägena" känns inte helt naturliga. Då och då får man felfocus om man inte passar sig. Lättare att styra i de halvmanuella lägen.

Har gett mig fotoglöden tillbaka.

Pris: 11200

2004-02-28 Bengt-Arne



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Lätt att jobba med. Ligger bra i handen. Tåler betydligt mer en den ser ut till att göra. Med tanke på priset så får det medföljande objektivet fullt godkänt.
MINUS: Önskvärt om man i menyn kunde stänga av att så att kameran inte kopplar om från AI Focus till AI Servo. Medföljande objektivet vinjetterar vid zoom 18mm.

Det är mycket irriterane att den skiftar från AI focus till AI Servo när man inte vill det. Hoppas det rättas till längre fram med en firmware uppdatering. Skärpedjups knappen är lite svår att hitta. Att kunna ställa in blixtstyrkan hade också varit bra.

Liknande produkter: Canon 10D

Köpt hos: Mattssons foto i Lund.

Pris: 11900

2004-02-18 cw-op



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Lättjobbad Bildkvalite´n Driftsäker och oöm. Inbyggda blixten en höjdare och ibland "räddaren i nöden" Borde vara standard på alla systemkameror...
MINUS: Saknar spegeluppfällning men förhoppningsvis så är dämpningen i kompositen god?

Det mesta är ju sagt om 300D.Kan dock berätta att min kamera voltade från ca 80cm ner på en sten.Kameran var fully equipped -100/2+BG- vilket innebar en ansenlig tyngd men jag hittade inte en skråma på den efteråt?!Den verkar tåla ganska tuffa tag eller så hade jag en hel del tur just den dan. Förmodligen en kombination av bägge...Istället för att satsa på EN dyrare kamera köpte jag och min fru varsin 300D/DigitalRebel - Optiken slåss vi om. (C;

Liknande produkter: Canons o Nikons dyrare DSLR kameror samt Fuji S2 pro

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: BrandsMart FL

Pris: 6300

2004-02-09 dvogonen



Att använda: 4 Hållbarhet: 4 : 5

PLUS: Bra bildkvalitet. Kompakt. Lätt.
MINUS: Dålig färgbalans. Ingen spegeluppfällning. Går ej att välja fokuspunkt manuellt i motivlägena. Går ej att välja AI-autofokus manuellt. Ingen indikering av vald "filmkänslighet" på displayen. Hopplös att använda tillsammans med MTF-objektiv eftersom minsta rörelse på fokusringen leder till att kameran går in i AI-läge och själv "rättar till" fokuseringen (SUCK!). Sökaren är för ljussvag för manuell fokusering. Kass autofokus i jämförelse med Canons analoga kameror i mellansegmentet.

I grunden är det här en 10D i plastskal. Canon valde att strypa funktionaliteten genom att spärra ut funktioner i mjukvaran. Kameran skulle kunna göra det mesta av det som saknas, men då skulle den ha konkurerat med 10D.

Även om begränsningarna är irriterande, störde de mig inte så mycket i början. Det var först när jag blev van vid den som begränsningarna började irritera. Speciellt irriterande blir det med det moment22 som uppstår vid fokusering: Autofokusen är inget vidare så manuella korrigeringar kan behövas. Om man försöker göra sådana ställer kameran om till AI-autofokus och felfokuserar igen...

Läsning/Skrivning till CF-korten är allt annat än snabbt eftersom Canon sparat in på buffertminne. Köp snabba CF-kort.

Uppstartstiden är ca 4 sekunder, vilket är frusterande.

En fördel är att den är liten och inte ser ut som en proffskamera. Den stressar inte folk lika mycket som ett svart muskedunder.

Skalet är betydligt hållbarare än det verkar vara. Jag lyckades tappa min kamera utför en trappa när den var sprillans ny. Inte en repa och inga andra skador heller.

Några fördelar gentemot 10D är att blixten hamnar mycket högt över objektivet och alltså kan användas med Canons fetare objektiv (den första inbygda blixt som funkar med mitt 28-70/2.8). En annan stor fördel är att de billiga IR-sändarna som Canon använt i evigheter till kompaktkameror och enklare EOS-hus fungerar.

Bildresultatet blir mycket bra. Ett antal tusen bilder i olika ljusförhållanden har dock fått mig att tröttna på den automatiska vitbalansen. I lite pressade situationer får man ofta en brunröd ton som iofs går att tvätta bort med Photoshop, men som irriterar. Alla videokameror jag någonsin har använt har en separat knapp för vitbalans. Varför finns det inte på de flesta DSLR (inklusive 300D).

Liknande produkter: EOS 10D,

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9995

2004-02-02 slabbe



Att använda: 4 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Vid tiden för inköp, billigaste DSLRen. Ger bra bilder.
MINUS: Litet buffertminne (4bilder), dålig inbyggd blixt, Ingen spegeluppfällning, liten bildsensor (1.6), ingen "tumratt", relativt få inställningsmöjligheter.

Kameran är relativt ful pga det tråkiga plastytterhöljet, dock så är jag av uppfattningen att det (höljet, alltså) inte försämrar kameran rent tekniskt!
Huset känns - tycker jag - stabilt, om än plastigt.
Det är lite tråkigt att man inte kan ställa in ljusmätningen mer fritt, men men kan alltid välja mellan evaluerande mätningen och utsnittsmätning (alt centrumvägd i läge M, vill jag minnas).
Det tillkortakommandet med kameran som stör _mig_ mest, är det lilla buffertminnet som rymmer blott fyra bilder.
[EDIT] När jag tänker på det så tycker jag nog att, som Bent-Arne ovan, det lite sladdriga beteendet med AI-focus/servo är det mest irriterande!

Angående medföljande plast-zoom-objektiv.
Tycker väl att det är hyffsat ok rent optiskt, men - bortsätt från att det är fult och plastigt - det saknar avståndsskala, har roterande frontlins, och ingen USM.
I motljus kan man råka ut för en hel del fula reflexer (flare), så skall man skjuta under sådana förhallanden kanske man vill ha ngn bättre glugg.

I övrigt tycker jag nog som de flesta andra, att det är en bra kamera.
Jag är helt nöjd med den. :)

Köpt hos: BHPhoto

2004-01-29 Fredrik Å



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Mycket kamera för pengarna. Helt ok objektiv i kit.
MINUS: Dyrt med tillbehör för den vanlige konsumenten.

Jag är väldigt nöjd med kameran så här långt, har tagit runt 400 bilder utan att behöva byta batteri, bildkvaliteten är i toppklass för pengarna man betalar. 18-55mm EF-s objektivet som följer med i "kit:et" känns som ett bra standard objektiv, men eftersom jag gärna vill ha ett ljusstarkare objektiv för inomhusfotografering så blir det dyrt.. Man jämför ju denna kamera med t.ex Sony CyberShot DSC-F828 då denna också sträcker sig framförallt till amatören. Nu har jag inte testat sonyn, men dess objektiv motsvarar ett 28-200/2-2,8 vilket får betraktas som mycket bra vad jag förstått, och ett liknande objektiv till 300D skulle kosta en slant.

Liknande produkter: Sony CyberShot DSC-F828, Canon EOS 10D

2004-01-10 cmw2



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5

PLUS: Underbar bildkvalitet för pengarna. I mina ögon lika bra som de jag sett med dyrare kameror. Lättanvänd om man använt Canon tidigare.
MINUS: Plastig känsla, vet dock inte om den faktiskt är så skör som det kan kännas. Lite dålig blixt. Lite dålig automatisk vitbalans. Skulle önska usb 2.0 eller firewire.

Jag är mäkta imponerad. Jag kan inte mycket om kameror och fotografering. Men det lilla jag har snappat upp stämmer helt in på den här kameran. Jag har tagit en hel del bilder på vår lilla dotter och skillnaden mot den gamla kameran (powershot A 70) är ENORM. Jag förstår väl som alla andra att en A 70 inte kan mäta sig mot en dslr, men skillnaden är väldigt, väldigt stor.

Vitbalansen märks av vid inomhusfotografering. Har testat mot en vit bakgrund med enbart glödlampsbelysning och färgerna blir lite gula. Tydligen kan man lätt ställa in det själv med ett vitt papper. Jag skall testa det snart.

För alla er som jag som köpt en billig kompaktkamera och tycker att det är kul med fotografering och känner att ni vill till nästa nivå. Detta är kameran i så fall. Vad jag förstår så är 10-D snäppet bättre, men också snäppet dyrare. Jag tyckte det var kul att springa runt och fotografera allt jag såg innan, nu är det ännu roligare :-)

Fotnot:
Jag lyckades med konststycket att ha ner kameran från ett bord rakt på foten (aj!). Jag blev bra skraj först att något skulle ha hänt med den. Men den plastiga kameran överlevde fallet lever vidare med stor livsglädje.

Liknande produkter: Canon 10-D, Nikon D100

Kundtjänst: Fotokungen är helt suveräna. Hjälpsamma och trevliga. Om jag har frågor om kameran så är det bara att stolpa förbi och snacka lite. Helt suveränt!

Köpt hos: Fotokungen (inkl objektiv)

Pris: 10990

2003-12-20 Jeppepardy



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Lång batterilängd, lättanvänd
MINUS: Inte USB2 eller Firewire, brännviddsförlängning (1,6x), dålig automatisk vitbalans

Fick möjlighet att låna kameran i en vecka för att testa den.

Är man redan van vid en kamera i Canon EOS-serien behöver man inte läsa manualen för att kunna börja använda kameran direkt, men om man vill använda sig av specialfunktionerna kan man behöva läsa lite i manualen.

Bildbruset är märkbart, men lågt vid ISO400 och färgerna är nästan lika bra som vanlig 35mm-film. Speciellt imponerad var jag av bilder tagna med blixt då digitalkameror lätt kan få skinntoner att se lite dockaktiga.

Den automatiska vitbalansen (och även de inbyggda vitbalansinställningarna) var inte mycket att hänga i granen. Men å andra sidan är det inte så svårt att vitbalansera själv om det behövs om man bara har med sig ett vitt papper. Med manuell vitbalansering får bilderna rätt ton.

2003-12-18 Herr Åhman



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Batteriets livslängd! Bildkvalitet!
MINUS: Plastig och ganska stor.

Jag är mäkta imponerad. Är inne på 820 exponeringar nu på första laddningen. Ett minus är dock att man inte får med någon AC adapter. Går nämligen inte att tanka över bilder när batteriet kommit till 1/3 kvar.. Sitter och försöker tömma batteriet nu, men verkar nästan omöjligt.

Köpt hos: Expert (256mb inkl)

Pris: 11995

2003-12-13 foxll



Att använda: 4 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: Verkligen lite brus vid 400 iso, en valdigt bra kamera for pengarna,
MINUS: kanns plastigt och det ar latt att man far skit i kameran, dalig AF vid lagljusforhallande, USB 1!!!

Den har kamera har fler plus an minus och den ar verkligen mycket battre an sa kallade DSLR fran minolta med en lcd sokare.

Det ar valdigt latt att fa "skit" i kamerahuset, men annars ar det verkligen en bra DSLR.

Jag har till den en Canon EF 28-135 IS USM och EF-S 18-55 bada objektiv funkar utmarkt, men om jag visste hur 18-55 var o hade nagra tusenlappar mer i fickan sa skulle jag ha kopt en annan vidvinkel objektiv.

Jag ar valdigt nojd men tankar att uppgradera till 10D eller naganting liknande i 15k klassen efter att jag har utvecklad min fotande :))

Rekommenderar till alla som vill ha en DSLR

Liknande produkter: Canon EOS 10D, Minolta 7hi och Nikon Coolpix 5700

Kundtjänst: jag har en europeisk garanti och tjeckisk

Köpt hos: Har kopt i Prag / Tjeckien taxfree

Pris: 8700

2003-12-03 21633



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 3

PLUS: Ínte alltför stor, snabb hantering, skarpa bilder
MINUS: kommer lätt skräp i kameran... svårt att få bort

Jag e relativt nöjd med kameran, förutom att det hamnar lätt skit i kameran, och skicka iväg på reparation... det gick 1 vecka innan jag fick skicka iväg kameran, nör jag fick tillbax kameran, så var det fortfarande lite skit kvar i kameran, jag fick bort det manuellt hemma, nu 1 månad senare, samma problem...

Men kvalitetn på bilden är helt suverän, jag använder ett Sigma 28-200, och de funkar klockrent, jag akn inte be om bättre kamera, alla funktioner finns som känns för mig, viktiga...

Priset för min del var även också en klippa, jag köpte den på Expert, jag prutade ner kameran till 10´200:- Hus med ett Sigma 28-200 Objektiv, på det fick jag en check på 600:- tillbax från dom nyligen(jul) för att jag handlat för en större summa hos dom, kan inte annat än gråta i glädje...

Kundtjänst: Kundtjänsten är väll inte den allra bästa vad jag märkt, jag ringde och klagade på att dom inte reparerade min kamera riktigt, detta fick jag som svar:
"Vi jobbar inte i en damfri miljö, så fick du tillbaka kameran med skit i, så är det nog det bästa vi kan göra"

Köpt hos: Expert

Pris: 10200

2003-11-20 academic



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Bra bilder med lågt brus. Lätt att hantera, bra menysystem.
MINUS: Finns ej i svart. Lite trögt att zooma (18-55mm), lite "klent" spegelljud. Saknar rikigt spotmätning. Borde kunna välja mätmetod.

Den enda nackdelen som stör mig är att alla som köpt 10D anser att detta är en ren amatörkamera. Ok, den är inte svart och har inte magnesiumhölje, men det är väl ändå bildkvaliten som räknas. En annan nackdel är att kameran är så billig att stora konsumentgrupper köper den och då blir det inte lika roligt att själv äga en 300D. 10D skulle fortfarande ha kostat 20.000:- och 300D 14.000:- då skulle den inte bli en allemanskamera.

En annan sak som jag funderar på är vad kommer sen?? Vilken modell släpper Canon när 10D utgår??? kanske skulle man väntat på den och inte köpt 300D...men hur som helst är jag otroligt nöjd med min 300D...


Använder en 550EX blixt där man kan ställa blixtljuskompensation.

Nu skall man ju inte klaga för mycket eftersom man i så fall får köpa 10D, 20D eller D70 som har lite flera finesser.

Dock är detta trots allt en riktigt bra kamera.

Liknande produkter: Canon 10D, men den är för dyr relaterat till 300D. Nikon D70, men jag gillar Canon.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 11195

2003-11-19 Djingen



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Bildkvalitet, funktioner (för priset), fin optik 18-55 värd att köpa till, bra batteri. M.M
MINUS: Iso 1600 nästintill obrukbart,dyrt vertgrepp (samt inte AA betterier), Saknar focus belysning utan blixt!, saknar TIFF, lite lurendrejjande display, serietagnings hastigheten, samt att nätkabel inte föler med (drar mycket batteri o ladda över bilder från kortet till dator).

imponerande kamera för sitt pris enligt mig, trevlig vitbalans, bildkvaliten är otroligt trevlig enligt mig, minusen jag skrev ovan är inget tyngande för min del dock mest påståenden andra kan tänka på, jag skulle lätt lägga ´-4000 mer om jag visste att denna kamera var så bra innan jag köpte den, jag kan rek. den till alla som vill fota digitalt både erfarna och nya användare, om man inte e yrkesfotograf så duger alla funktioner till o blir över.
Har nog inget mer o tillägga.PRISET!!!! BRA!!

Liknande produkter: eos 10D, fuji fineoix, nikon 100D.

Köpt hos: Uppsala fotokompani ca: 11500 kr inkl. 18-55 obj.1 års garan

Pris: 11500

2003-10-27 Dave



Att använda: 5 Hållbarhet: 4 : 4

PLUS: + Bra grepp för oss med lite större händer.
MINUS: Ibland dålig focusering, långsam. Ingen bracketing, kan bara ta fyra kort i följd med 2,5 fps i sekunden innan den måste skriva till minnet. Svårt att focusera i mindre ljus

Bra kamera, dock saknas ett par funktioner som storebroder 10D har. Ovannämda fps hastighet och mängd kort som kan tas i en följd. Sen detta med focuseringen, ibland långsam. Men den ligger för jevla bra i handen och ska den bli perfekt så skaffa batterigreppet BG-E1.

Dave

Köpt hos: fyndborsen.se

Pris: 10500

2003-10-12 hemben



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Väldigt bra bildkvalite', använder tillsammans med Tamron 28-75 2,8 Xi glugg. Skönt grepp. Väldigt prisvärd jämfört med 10D
MINUS: Konstruktionen för inbyggda blixten gör att kameran skramlade lite vid inköp. Gick att justera själv dock.



Liknande produkter: 10D

Köpt hos: BH PhotoVideo

Pris: 8000

2003-10-07 Rikardc



Att använda: 4 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Bildkvalité, ganska liten.
MINUS: Något plastig och begränsade funktioner i menyvalen.

Min första digitala systemkamera och jag är mkt nöjd. Jag använder ett "Tamron Objektiv Af SP28-75/2,8 DI IF XR" som normalzoom och bildkvalitém är mkt bra. Hur väl orginalobjektivet är har jag inte utvärderat. Plastigheten kan jag leva med och likaså att vissa funktioner inte fungerar i de fasta programvalen.

Liknande produkter: Canon 10D

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Fotokungen - Stockholm

Pris: 10995

2003-10-05 kameraroffe



Hållbarhet: 5 : 4

Största nackdelen anser jag är att det inte går att använda
displayen som sökare vid fotografering utan att man hela tiden är låst vi sökaren som ger en väldigt liten bild, men
detta är nog tillrättat till nästa modell.

2003-10-04 icestyle



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Enormt fin kamera för pengarna - A+ Bildkvalité.
MINUS: För att Canon skulle kunna lansera en kamera som även en amatörfotograf skulle ha råd med har dom sparat in på själva kamerahuset som är lite plastigt, men i övrigt inga som helst minus.

Enormt fin kamera för pengarna, en kamera som kommer att slå ut alla andra kameror som ej är System-Digital kameror. Bildkvalitén är mycket väl godkänd och ett stort plus till Canon är också att dom tillåter att man kan använda alla andra objectiv som man har köp till sina tidigare EOS kameror. Det nya EF-S objektivet är mycket kompakt och pålitligt.

Liknande produkter: Canon EOS 10D

Kundtjänst: Kan-nån så är det Canon :)

2003-10-02 itjonas



Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4

PLUS: Mycket kamera för slantarna. Mycket bra bildkvalité. Ligger bra i handen, saknar dock ngt slags gummigrepp.
MINUS: Lite plastig.

Kameran är snabb och pålitlig. En klar utmanare till EOS 10D. Optiken som följde med (18-55mm) är skarp och mycket liten och smidig. Det jag saknar är ett bättre grepp. Plasten kan kännas lite halkig och ett gummiöverdrag hade varit att föredra. Batterilivslängden är precis som på 10D mycket bra.

Liknande produkter: Canon EOS 10D

Kundtjänst: Kanonservice.

Köpt hos: Fyndbörsen.se

Pris: 10500

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful