Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Mystisk måsmatare

En tisdag förmiddag. Molnigt och lite småkallt. Längs Skeppsbron flödar trafiken fram i sakta sensommarmak. Måsar och trutar på kajen. De skränar och flaxar såsom måsar brukar göra. 


...men vänta. Det är något som inte stämmer. 


En mystisk man är på väg att mata måsarna. Han ser ut att vilja jobba inkognito.


Fascinerande... vem är denne man? 


Se där! Mannen avslöjad. Börjar förstå varför han vill jobba inkognito - är inte han en av kostymnissarna på Skeppsbron 18? 

  
Senare på dagen gick jag förbi platsen där den mystiske mannen hade verkat. Nu var allt stilla. 


Guano och rykta fjädrar vittnade dock om det märkliga gästabudet. 

Hur som helst är det bra att det nu finns fler som vill mata måsarna. Tidigare har det mest varit Lady Bird som gripit in och tagit ansvar på sommaren när Stockholms stad inte utfodrar stadens bevingade invånare. Till glädje för alla måsar och måsfotografer. 

Inlagt 2011-08-17 17:24 | Läst 4307 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Måsmatare, roligt ord:-) Mannen du fångat på bild måste ju vara Jultomten! Såklart rakar han av sig skägget på sommaren när han har semester men använder lösskägg när han går på gatorna som en vanlig man.

Ha det gott! /Thomas
Det är såna här personer som ger staden karaktär. Mer såna!
/Per
Underbart! Vad glad jag blir när jag ser att folk är vänliga mot de goa måsarna. Fin insats han gjorde mannen. Sån tur att du var där och kunde fånga det hela:)
Tack för att du visar. Träffar du på honom igen så hälsa och tacka från mig oxo:)
Svar från Iwa 2011-08-18 09:14
Hej Agneta, det ska jag göra!
/Per