Mina bilder och tankar för dagen

Sociala medias påverkan


Min fru tycker inte om sociala media. Hon anser att de är fördummande och att korta meddelanden förenklar komplexa frågor.

Men hon har ett undantag och det heter Donald Trump vars utsagor och tyckanden på olika plattformar hon nogsamt noterar och refererar till.

Min oro är att hennes intresse nu börjar sätta spår i vår vardag…

Inlagt 2024-05-09 08:22 | Läst 511 ggr. | Permalink
Ha, ha!!
Jag måste pröva det - att apa Dumma Donalds miner framför spegeln.
Vad det gäller (a)sociala medier håller jag helt med din hustru - även undantaget. När det gäller Donald Trump blir det mycket undantag. Amerikanerna verkar ha blivit smått galna!?
Men sleepy Joe är inte mycket att hänga i julgranen heller.
Svar från per-erik åström 2024-05-09 09:17
Håller med dig. Och det inger en viss oro inför presidentvalet i höst…
Trevligt helg/per-erik
Det är högst besynnerligt att en så stor nation med så mycket folk inte kan få fram en yngre och politiskt fräschare kandidat.
syntax 2024-05-09 10:37
Det kan man ju tycka just i detta presidentval. Å andra sidan kan man erinra om de stora ekonomiska förluster man gör här i landet genom extrem ungdomsfixering och att inte utnyttja äldres erfarenhetspotential. Jag tänker då gärna på Hasse & Tage:

Vid trettiotre är man passé, vid fyrtiofem så kan man hälsa hem, och högre opp - så åker man väl på en propp!
Enligt tradition så utmanar man inte en sittande president, när man tillhör samma parti. Dessutom ansåg man att Biden var den ende som kunde besegra Trump, eftersom han gjorde det 2020. Det har även visat sig att Biden har kunnat få "bills" godkända av kongressen i samarbete med republikanerna. Hans erfarenhet och kontakter spelar en stor roll och så har han bra medarbetare.
I detta sammanhang kan man komma ihåg Franklin D Roosevelt.
Roosevelt inledde sin fjärde ämbetsperiod den 20 januari 1945. Då var han redan dödssjuk. Trots det gjorde han
den långa resan till Sovjetunionen till Jaltakonferensen i febr 1945, där han träffade Winston Churchill och Josef Stalin. Hans mål under konferensen var även bildandet av Förenta Nationerna. Roosevelt återvände till Washington mycket nöjd över konferensen och talade inför USA:s kongress den 1 mars 1945.
Han avled den 12 april 1945.