Mina bilder och tankar för dagen

Utspring

Stockholm 2018-06-13

Drar mig till minnes ett samtal häromdagen. Muslimsk huvudbonad eller inte var frågan, förbud eller ej. En politisk vattendelare för vissa. För andra en privatsak.

Idag - Globala gymnasiets utspring på Södermalm i Stockholm där jag bor. Trångt och svettigt, alla sorters familjer och ungdomar, alla glada och förväntansfulla.

Känslan är omedelbar; Jag ger fullständigt f..n i vad dom har på sig så länge dom ser framtiden för sig. 
Den är dom nämligen fullt kapabla att fixa själva utan en massa vuxnas pekpinnar, förbud och annat hittepå.



Inlagt 2018-06-13 15:18 | Läst 1690 ggr. | Permalink
Låt var och en bära de kläder (inklusive huvudbonader) som de vill, med respekt för seder och bruk. Drar mig till minnes turbandiskussionen i Göteborg för flera år sedan, en sikh som ville ha turban när han körde spårvagn. Stort ståhej, men jag tror att han vann, faktiskt.
Fast, när vi hamnar i diskussionen kläderna som symboler för religiöst och patriarkaliskt förtryck blir det lite svårare. Och man måste ju ibland kunna identifiera sig.
Bilderna gillas, utstrålar just det här med "framtiden för sig".
//GöranR
En glad bild den första! Hon bär en hijab, och det kan ju vara hur snyggt som helst. Oskyldigt också enligt min mening. Bara personen själv är helt och hållet med på det så. Däremot tycker jag inte att niqab eller burka där man döljer sitt ansikte hör hemma i det öppna och transparenta samhälle som Västvärlden har skapat åt sig under seklers lopp.
(Att dölja sitt ansikte bakom kameran är dock helt ok! 😉😀)
Ja, men nog känns det framtid! Niqab har jag sett en gång i Sverige.På en badplats i Horred, Marks kommun (!) Burka har jag nog aldrig sett på riktigt. Stort problem med andra ord.