Sport och Naturbilder

Glädje eller aggressioner i sportvärlden

Tittade på tv i morse och såg att det uppstod tumult och aggreesioner under en match än en gång orsakat av ett av Stockholmslagen. Vad det handlar om  är sällan förutbestämmt eller ens planerat. Attityder och då särskilt i hockey är ofta våldsamma tillställningar. Hos Stockholmslagen.

Fick nyligen en bekräftelse på det under SM finalen i Bandy då Hammarby fans helt oprovocerade stormade planen. Polisen hade inte en chans när folkmassan tryckte på Många blev klämda och man fick en obehaglig känsla av maktlöshet. Vid besök av ett stockholmslag på studenternas måste extra vakter kallas in, i detta fallet hjälpte det inte. En attitydförändring till sporten är ett villkor tror jag om dessa lag skall få spela med publik./bert 

Inlagt 2010-03-26 08:51 | Läst 1508 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det som håller på att hända inom "sporten", är en katastrof!! Och jag tror inte enbart det handlar om Stockholmslagen. Men det spelar mindre roll. Det dåliga är att dessa människor förstör, för de som verkligen gillar sport.
Det är både dåligt, och pinsamt att höra hur vissa klubbar mer eller mindre nochalerar det som sker. Det är dåligt att inte gemene man ställer sig upp och ryter till, det är dåligt att polis och rättsväsende inte gör mer, hårdare och kontret. Pinsamt, för alla!!

Jag tycker det är dags för klubbarna att välja, att antingen spela för tomma läktare, eller själva betala för väktar och polisinsatser vid varje match!!

Dessa huliganer, förstör den goda rörelse som sporten och klubbarna är, i termer av aktivitet, laganda och samhörighet, för ungdomar. De, som kanske mest av allt behöver den goda känslan idag.

Se till att få bort skiten från gator och matcher och låt sporten fortsätta va en förenande faktor!
Idag sitter Lagen på läktaren och huliganerna har intagit plan. Nästan bildligt talat!!

/Peter-L
Svar från optimal 2010-03-26 11:47
I dagensyheter förra veckan Uttalade sig en politiker att Det vore på tiden att man fick en inomhushall för bandy på zinken. Så att inte sporten var hänvisade till något "landorthåla". Jag tror att det är klart det bästa att sporten flyttas ut till "Landsortshålor" Tack för din kommentar jag delar den/bert
Det trista i sammanhanget är att Hammarby tidigare varit kända för att ha väldigt disciplinerade supportrar som bl a gjort sig kända för sin sång på Söderstadion. Tråkigt om även dessa supportrar börjat löpa amok.
Svar från optimal 2010-03-26 11:53
Ja Torbjörn det håller jag med om och här gällde det inte några enstaka individer utan hela läktaren tömdes ner på plan. Så det var inge påhopp utan det blev i glädje och ruset en anstormning som kunnat slutat illa Jag räddade mig upp på en läktare med mina kameror AIK ocH Djurgården bör spela för tomma läktare eller fostra sin publik/bert