vattenspegel

Sport och Naturbilder

Jag Åker hem

Nu skriver jag inte om fotboll,ingen gillar fotboll inte att läsa om här på fotosidan.Här skall det handla om gamla kameror objektiv och nostalgi. Det skall jag inte heller skriva om. Utan att jag vänder hem till Sverige efter 7 månader i Spanska landet. Men innan jag kommer så långt vill jag återknyta tankarna på Canal du midi och Pierre Paul Riquet Han som tänkte planerade och genomförde bygget av en canal mellan två hav. Det var på 1600 talet han verkade.

Hur tänkte han vad var drömmen, jag det fängslar oss varje gång vi närmar oss södra Frankrike och langedock området. Dessutom stannar vi vid camark för att lyssna och se och givetvis fotografera fåglar som just i dagarna samlas för att bli flera särskilt flamingon i tusental Ett rikt artbestånd att ta del av. Därefterär jag beredd att angöra Uppsala men i början av Maj/ bilden Så tänkte han.

Så blev det och självförsörjande slussvaktare/bert

Postat 2009-04-28 19:11 | Läst 1619 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Modell fotografi

Igår blev jag tillfrågad om jag kunde plåta en modell.  Hon ville ha lite bad och  naturliga bilder och det skulle bli byte av en massa kläder. Jag som just  börjart haja det här med  att fota skitiga fotbollspelare sa ju naturligtvis ja utan att veta vad jag gav mig inpå. Modellen skulle stå för både klädbytet och sminket själv. Hon heter Åsa men jag får inte lägga ut någon bild så det blir första gången jag skriver blogg utan bild.Åsa har arbetat som modell i 15 år i Usa och numera i Tyskland .

Hos visste exakt hur hon ville ha det och vi kom bra överens trots att jag stod ute i havet till midjan i kallt vatten med kamerorna hängande ipå axeln, arvodet var bra men troligen skulle det inte ha räckt till att betala mina kameror med.Erfarenheter från den typen av foto har jag inte ivarjefall inte av en proffsmodell.

Vi var ute i badet och på stranden i 7 timmar  av den tiden var det  fotografering i 2 timmar resten av tiden gick åt till klädbyten och smink. Jag ville bara berätta att jag tyckte det var ett roligt jobb  som ger mersmak närmare 200 bilder hann det bli och hon var mycket nöjd med resultatet. Jag återgår till att plåta Skitiga fotbollsspelare Jag tror jag skall skaffa mig en fjärrstyrning som Tage testade men en som tar lite bilder .Jag ber om yursäkt att jag inte kan lägga ut lite bilder Hon var mycket läcker på en del av dem /bert

Postat 2009-04-23 00:57 | Läst 1826 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Jag går ut utan mål och tänker.

Ibland har man inga mål inga ideer bara kameran inga måsten. Jag har slutat jobbet här för denna gång Nu återstår hemtransport. Men en sista gång med bara kameran och jag, mina tankar går till havet vilket för närvarande efter 25 år blivit begravd men inte glömt. Båtar och båtvänner finns runt om i Europa vi träffas ibland men nu mera allt för sällan som det ofta blir med ambulerande båtfolk.

Piren här i Torrrevieja är känd för de flesta och en ständig ström av folk går fram och tillbaka. Intresset för att fotografera folk som bara går utan till synes  något mål är inte så upphetsande. Det ser tråkigt ut och frågan jag ställer vart är dom på väg ...svaret måste jag själv komma med Ingenstans man bara går håglöst.

Nu låter detta lite tråkigt vilket är alldeles riktigt jag känner mig tråkig just nu inga direkta projekt inga diirekta mål.Jag gick också ut på piren som sagt hittade ett par motiv för min stämmning Havet och ensamheten ur två perspektiv Lungt och stilla eller snabbt/bert

Postat 2009-04-16 14:32 | Läst 1528 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

När kan man kalla sig naturfotograf?

Bara lite funderingar runt begreppet Naturfotograf, om sanningen skall fram vet jag inte var den gränsen finns någonstans. Är det någon som direkt kan säga att naturfotograf är.... Vi är många här som plåtar olika motiv som hör naturen till ,men är jag då naturfotograf. Pressfotograf, Bröllopsfotograf,barnfotograf osv det faller sig mer naturligt.

Jag känner inte till särskilt många fåglar och jag har dom ivarjefall inte inspelade på min mobil för att locka fram dem  Med blommor är det lika illa vitsippor och blåsippor det är klart men det fick man ju lära sig iskolan Men sedan är det kört. Men sedan kommer en knepig fråga Jag har utbildning inom Jordbruk och skogsbruk jag vet ganska bra hur en ko och gris är funtade och kunde dessutom räkna fram vad dom borde äta. När det gäller skogen så var jag alldrig särskilt förtjust i att fälla träd men gick gärna på en promenad i den samma.

Jag går med stor iver i fjällen ibland både länge och långt och bär på mycket tung utrustning ifall att.Ja vad då möta en björn och stora rovdjur som jag senare kan visa för er på fotosidan. Konstiga fåglar som jag inte vet namnet på eller möjligen en vresig lapp som inte gillar min närvaro när jag drar upp en röding i som han tror sitt vatten.

Jag gillar naturen och om jag här skulle få reda på vad som är förutsättningen för att bli en naturfotograf så ska ni få se på bilder det lovar jag. Svara nu naturfotografer jag vill veta

Under tiden att frågan behandlas läkgger jag in några bilder Är någon av dem att betrakta som naturbilder så var vänlig och meddela det Tack/bert

 

Postat 2009-04-15 19:08 | Läst 1648 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En framsida till en tidning

 

Vill få fram en framsida till en tidning och nästa nummer vilken skall jag välja tycker ni?

Postat 2009-04-11 17:21 | Läst 2023 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa