vattenspegel

Sport och Naturbilder

Otydlighet

 Ibland kanske livet är svårt att begripa sig på. Det händer saker man inte tänkt sig, eller så är det ens egen förmåga att förstå som inte hänger med. Jag säger saker till människor som för mig är solklara,kan därför inte fatta att motagaren inte förstått. >Jag blir irriterad ,men egentligen har jag uttryckt mig dåligt. Det är väl inte bara jag som upplevt detta? Blir det nu tyst här på sidan ja då är det riktig illa.

Ibland är det solklart vad som händer, men lika ofta har man delade meningar om en situation. Ganska tydligt blir det när man befinner sig på fotboll som åskådare, man känner dels ett ansvar för sitt hemmalag. Dommaren  skall skipa rättvisa . Men dömmer  han till motståndarens fördel blir det  problem. Så kontentan av detta blir att han som sitter inne med svaret på problemet har enligt åskådarna ofta fel. Eftersom man även i det övriga livet tros sitta inne med den enda sanning som man vet, utgår man ifrån att andra också skall följa det. Det är inte så det finns flera sanningar. Jag vill därför snabbt komma in på fotografi. Nu när alla människor snart är utrustade med en Kamera så är väl alla fotografer?. Då blir väl alla bilder snart tagna om dom inte redan är det.

Men enligt mina tidigare något suddiga och förvirrade reflektioner Finns det flera sanningar då finns det väl också flera lösningar på en bild även om den ser ut att innehålla likartade motiv. När jag plåtar i ett annat land och ofta är tillsammans med det landets fotografer tittar man  på utsrusningar bildvinklar och motivval osv visar det sig att vi är ganska lika. Men det finns skillnader att fånga närbilder av tex fotboll Ofta beskrivs bilder som skall förekomma i tidningar av arrangemang uppställningar före och efter match för fotografering. Lite skolkorts foto.

Bildens uppgift är den skall berätta något till någon, Det tycker jag är det som betyder något i fotgrafin. Det är därför oviktigt vem som tar bilden Bilder ökar i tidningar och vi är tillbaka till tiden vi inte kunde skriva då berättade det vi ville ha sagt med bilder. Så bilden är viktig för att föra budskapet vidare.

Postat 2008-03-23 11:38 | Läst 3030 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jordbävning i stan.

Jag vaknade klockan 5.00 och trodde som vanligt att det var dags att gå upp och kissa. Men sängen skakade och fönsterrutor skramlade vi förstod att det var jordbävning Vårt område ligger inom den zon där det finns risk för en del mindre jordbävningar Jag somnade om och fick senare veta  att epicentrum låg 3 km från vår bostad. 3,3 på richterskalan det kändes om ändå ganska lite för oss. De som hade sina bostäder i och runt en stadsdel som heter Balcones fick en del skador utan att det var alltför omfattande./bert

 

Postat 2008-03-03 19:13 | Läst 2028 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Sport,överreklamerad sysla.

Sport är överreklamerad som aktivitet, i varje fall för oss om tittar på, det är sällan man får uppleva något som höjer sig över vanliga promenader på stranden. Fotboll kan vara tråkigt särskilt när svårigheten att göra mål tycks vara oöverstigligt. Jag tyckter svårighetsgraden börjar närma sig en medelsvår Sudoku, vissa klarar den med lätthet andra snubblar över lösningen men kan ändå inte "gå imål" På vägen fram till målet hinner en spelare i allmänhet skada minst 4 andra genom att sparka med all kraft på motståndarens ben. Visserligen förekommer det sk filmning vilket skall resultera i gult kort enligt de Spanska dommarna. Men om filmnigen utförs på rätt sätt kan inte dommaren avgöra dess riktighet och resultatet blir frispark. Målvakten är guld värd, om han inte släpper in bollen förståss då är han inte värd någonting och blir utbytt.Men Målvaktens akrobatiska förehavanden är intressant att följa därför har jag skickat med 3 bilder för att visa hur man stoppar bollen Ja det lyckas ju inte jämt. FC Torrevieja segrade på hemmaplan med 3-1 mot Juventud.Ligger nu på 8 plats i tabellen med 42 poäng kan klättra upp till 7 efter denna kamp.

 

Postat 2008-03-03 13:11 | Läst 2958 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera