Sport och Naturbilder

Jag säljer bilder!

Kanske är det inte vad man diskuterar vanligtvis på den här sidan. Men faktum är jag gör det, det är också därför jag inte kan förstå fotografin med svart vita mörka bilder med långa skuggor eller träd som endast kan anas i den mörka bakgrunden. Kanske är jag ensam om den tanken, men sälja bilder vill väl alla utom några få som anser att fotografi handlar om att överträffa varandra med konstformade bilder. Helst då svartvit form. Jag gillar när en bild ser ut som den verklighet jag fotograferar. Att jag säljer bilder betyder att jag givetvis anpassar mig till vad köparna vill ha, utan att i förväg veta vad som kommer att köpas. Givetvis är det sport jag sålt mest utav, men nu är det försök att sälja även natur. Jag befinner mig i områden där det finns gott om den varan, men det är också en speciell konst att fånga det som kan bli intressant.

 

Jag har ju inget emot den svartvita fotografin ej heller de som utövar en konstform som man normalt inte förstår. Men det måste ju finnas andra som fotograferar,  så kallade normala bilder, kanske vågar man inte fram i forumet Jag säljer för närvarande utom reportage 100-150 bilder/år på olika byråer och även privat genom utställningar mm bilderna ovan är sålda i reportage och inte på byråer.( Zlatan är såld c:a 20 ggr av samma bild.)

Inlagt 2014-10-02 13:08 | Läst 813 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Många tyckte tydligen att dit inlägg var intressant av läsare att döma men ingen skrev något.
Håller nog med dig om dina synpunkter om de bilder du nämner, de säljer inte och har även sett på en del utställningar hur sk. "vanligt folk" bara går förbi dessa bilder och stannar till vid färgbilderna.
Kul att du säljer. Jag är med i en bildbyrå som verkar leva en tynande tillvaro numera, ägaren var aktiv och det såldes bra i början men nu har jag tröttnat på att leverera då inget tycks hända där.
Skriv gärna ett inlägg med tips på bra bildbyråer, jag vill gärna läsa om det.