Sport och Naturbilder

Jazz är det musik man gillar?

Kvällen var en höjdare ,musik i Lappmarken, jazz stod det i annonsen bygdegården rymmer 100 personer i stora lokalen i den gamla skolan som nu drivs av Rökåbygdens förening. Musiker från andra delar av Sverige gästade lappland, De flesta hade anknytning till bygden eller till angränsade byar. Musikerna var gamla och erfarna spelar i olika konstellationer. Man bjöd på en mycket uppskattad musikupplevelse.

99% av publiken var äldre människor, endast tre var under 30 år. Isabella Hedström från Vormsele var en av dem. I en artikel jag skrev över händelsen fanns en röstningsdel där man i tidningens regi fick frågan om man gillade jazz. 17% gillade  43% gillade annan musik 40% ogillade jazz  Vilka åldersgrupper som röstat framgår inte men jazz tillhör den gruppen äldre eller pensionärer. Konserten var en insamling till Läkarmissionen och gatubarnen det gav 11 000 kronor i den lilla byn Rökå en vardag kväll.

Inlagt 2013-08-07 09:01 | Läst 709 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag tror nog att det har med ålderna att göra. Med tiden upptäcker man att det finns guldkorn även i andra musikstilar än den man vanligtvis lyssnar på. Melody Rönnlund lade precis in en blogg om det här som mycket bra beskriver vårt förhållande tillmusiken.
På 60 - talet lyssnade jag bara på Elvis, Chuck Berry och Little Richard och gör så även idag någon gång ibland. Idag lyssnar jag gärna på Jimmy Rushin, Nina Simone, Monica Zetterlund och många fler. När en av mina stora idoler från 60 - talet ( Lonnie Donegan ) dog i början av 2000 talet läste jag att han startade allt tillsammans med Chris Barber. Jag kände mig frestad att lyssna på honom eftersom jag kände igen massor av hans låtar. Idag har jag ca: 30 av hans CD:n i hyllan. Lade för övrigt in en bild på honom på mina bilder i veckan.
Ha en fortsatt bra dag !
MVH Sten