Sport och Naturbilder

Uppsala en levande stad

Slottet i Uppsala och länstyrelsen till höger Mellan slottet och länstyrelsen ligger Fyrisån det är ett hinder anser en del och vill bygga ytterligare en bro. Andra anser att fyrisån ger nerv och luft att andas och den ansluter ända upp i centrum. Den klassas som farled vilket innebär att den måste hållas i skick så att fartyg kan trafikera. Uppsala har mycket unga och framtidssuderande ungdom det ger staden en speciell prägel. Det är ett fantastiskt bra sätt att träffas både gamla och unga,vi äldre har en livfull och ung stad ända in i döden.

Men det finns gränser på den västra sidan var det fordom endast Akademiker och än i dag hör och upplever man detta På den Östra sidan av fyrisån Arbetare och detta kan man se och uppleva om man läser tex Kjell Erikssons deckare som mestadels handlar om den Östra sidan, han föddes och växte upp där.

På den västra sidan ån ligger Universitet och fakulteterna Samt som undantag Sirius fotboll och Bandyplaner men arenan om man nu kan kalla den det heter Studenternas. Hit kommer arbeter från östra sidan på besök när det är matcher. Ja det var allt från dag.

Upprop : Alla kan in en lägga in en bild och berätta lite från sin bygd ,där man vistas och lever kan vara trevlig att läsa och lära sig lite mer vi har ju en karta men det saknas just en personlig berättelse. Ungefär som bengan berättar om Ellens kaffe mycket läsvärt och med en bild eller två/bert

Inlagt 2009-11-19 14:09 | Läst 1424 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevlig bild och bra initiativ. Jag ska leta fram lite bilder från Knivsta.