Sport och Naturbilder

Vi festar fortfarande i Spanien.

 

Fortfarande och fram till Nya Året är ett faktum kommer det att smälla. Det festas det handlas som om det skulle vara som i en Svensk stad. Därvidlag ser jag ingen skillnad. Däremot blir kontakterna mellan oss Svenskar här mer intensiv och spontana förslag om att träffas på ett nytt ställe,äta en bit mat diskutera umgås och känna att det verkligen är skönt att leva i den frihet vi själva skapat åt oss.

Ingen annan har valt åt oss ,vi har funnit att som vi nu lever fungerar vi bra och önskar bara att det kan fortsätta så. Ja det var en del filosofiska tankar inför Julen.

En god vän kom just hem ifrån Afrika där han arbeta. Han berättar vilken kulturkrock det kan vara att Först umgås och försöka göra sig förstådd och då menar han säkert inte bara språket ,utan också hur man tänker.Hur system är uppbygda runt överlevnad och vad som påverkar deras vardag, som dom säkert inte valt själva. Saker och ting sker inte med jämförbara tempon som vi i till exempel Sverige trór är den enda sanna möjligheten att överleva.

'Är inte jäckt och stress bara ett onödigt slöseri med energi? Kanske är det låga tempot i afrika svårt som norbo att klara av det är kanske ett mellanting då att bo och leva i spanien.

Min fotokurs är avslutad och Eleverna fick som slutprov fota ett motiv som dom själva valt montera detta och nu hänger det i Mas Amigos lokaler för att beskådas av övriga medlemmar. Jag är nöjd med resultatet och Nästa kurs startar första veckan i Feberuari. Det är roligt och mycket fotosnack blir det/bert 

Inlagt 2007-12-15 00:24 | Läst 2085 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi firar två nyårsaftnar där jag bor i Torneå, först en ordinarie tid klockan 24.00 då Finland smäller av sitt fyrverkeri, en timme senare öppnar svenskarna moteld nästan på samma plats men bara ett stenkast längre bort, däremellan går nationsgränsen med Sverige på ena sidan och Finland på andra. Finland ligger en timme före.
Svar från optimal 2007-12-15 12:26
Tack för kommentaren Vilken fest ni då kommer att få Ha en god helg/bert
det låter skönt och avslappat
Svar från optimal 2007-12-15 12:24
Så är det och så var tanken Tack för dinkommentar och trevlig helg/bert
Hej Bert
Det verkar vara en väldigt sund och trevlig vän du har.
Hälsn.
Rikard