Annons

Nikon D90



Efterföljaren till D80.

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 79 recensioner)


Skriv en egen recension



2014-01-17 Fotografen73

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Med ett bra objektiv, riktigt fin fina bilder. En kamera som än idag står sig starkt mot nyare kameror.
MINUS:

En mycket bra kamera än idag, om man jämför bildkvaliten mot andra.
Mycket kamera för pengarna, och en kamera som funkar för mig riktigt bra som en extrakamera, och den används ofta, och den tar riktigt fina bilder, och ännu bättre med ett bra objektiv.
En kamera man inte ska skämmas över att ha i sin kamera väska.

Liknande produkter: D80
2012-08-22 Carl B

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Ger fantastiska bilder. Lättanvänd. Många inställningsmöjligheter.
MINUS:

Jag har haft min D90 i ett år nu och älskar den.
2012-07-11 Kristian Göransson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Riktigt bra färgåtergivning
MINUS:

Riktigt bra kamera för en seriös nybörgare som vill utväcklas och fota på en hög nivå
2012-06-21 Yen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lättmanövrerad, kan mycket,
MINUS: Inte autofokus vid filmning, för mycket brus på höga ISO-tal

Hållbar, stabil, kan mycket för det lilla. Efter ett par år med denna kamera kan jag bara säga att jag är mycket nöjd. Har tagit runt 50 000 exponeringar och än verkar det inte som om kameran är trött. Inställningsmöjligheterna gör att man kan ta i det närmaste perfekta bilder, även om jag tycker det är för mycket brus på höga ISO-tal. Ligger bra i handen, inte för tung.
2012-04-01 Jonas Andréasson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel, Hållbar, mycket kamera för pengarna
MINUS: skulle i så fall vara att jag önskar lite bättre iso...

Har haft min kamera i ett år nu och har verkligen använt den. Finns så mycket man kan göra med den så det tar nog ett tag till innan jag känner att den inte räcker till. Och när jag fick på batterigreppet så ligger den som gjuten i handen.

Kundtjänst: Topp!
2012-03-30 Pehr 213

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

Nöjd med kameran o hanterbarheten. Ger bra värde för pengarna.

Liknande produkter: d300
2012-03-19 Niclas66

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Gott helhetsintryck, bra storlek, logiska menyer och funktionsknappar, prisma
MINUS: Saknar några funktioner så som fokuseringskompensation, vädertätning, AF lite sådär

Min första digitala systemkamera, anldeningen till att jag köpte denna och inte en D7000 var bara av ett ända skäl egentligen, jag trivdes inte med ergonomin hos D7000. D90 låg som gjuten i handen, knappar allt kändes rätt. Nu har jag haft den i ett drygt halvår och jag är mycket nöjd med den. Den har inte mest megapixlar eller klarar högst ISO men det är inte allt och för mig räcker 12 megapixlar alldeles utmärkt men kanske hade det varit lite roligare om den klarat lite högre ISO men man kan inte få allt. För mig stod valet mellan en ny D90 och en begagnad D300 i slutändan och idag är det inget jag ångrar att jag satsade på D90. Mycket kamera för pengarna är min åsikt.

Liknande produkter: D300, 50D, 60D, D7000

Kundtjänst: Inga ännu har inte behövt hjälp

Pris: 5500.00
2012-03-19 Hölmiz

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Räcker till det mesta!
MINUS: Saknar några funktioner så som fokuseringskompensation

Bra kamera som klarar det mesta till ett bra pris. Om du behöver en bättre kamera än den här så behöver du troligtvis inte fråga någon om råd.

Liknande produkter: Div nikon och canon

Kundtjänst: Bra

Pris: 6000.00
2012-03-16 Per B

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Smidig
MINUS: inga

En riktigt bra kamera har allt man kan önska o lite till.
2012-02-05 Gylf 10

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt
MINUS: Har inte hittat några.

Hde tidigare provat några D40 och D50 men insåg bergänsningarna. Ville ha en kamera med många möjligheter och valet föll på D90. Jag har inte ångrat mig.
Jag är väldigt nöjd.

Liknande produkter: D40 D50

Kundtjänst: Ingen.
2012-01-26 Dr No

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Känslan, ergonomin, prisvärd
MINUS: Delade knappar, ISO egenskaper

Uppgraderade tidigt till denna efter att börjat med en D40. Fungerade alldeles utmärkt och kändes verkligen proffsig. Gillar displayen på toppen som inte finns på billigare Nikon produkter. Kunde förståst haft lite fler fokuspunkter och ISO egenskaperna var inte i topp. LIte irreterande att många knappar hade delad funktion och det blev en del feltryckningar.

Liknande produkter: D40, D3

Pris: 9000.00
2011-11-18 Lasse-Dbo

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Sitter som gjuten i handen, Robust, Bra bild kvalitet.
MINUS: Har inte hittat några!

Efter att ha testat kameran under några veckor nu kan jag bara konstatera att jag gjorde ett mkt klokt val att köpa en D90 istället för en Eos 550, 600.

Liknande produkter: Canon Eos 550 och 600

Köpt hos: Rajala Pro Shop

Pris: 5200.00
2011-09-24 kroon

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lättanvänd, robust, bra bildkvalité
MINUS:

Är mycket nöjd med min D90 som jag haft i två år nu. Inget att klaga på så här långt. Bra format och användarvänlig. En bra kamera att utvecklas med. Rekommenderas.

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 9000.00
2011-09-02 Magnus Svensson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bekväm. Bra reglage. Inget att anmärka på bildkvalitet. Relativt snabb för sin "ålder".
MINUS: Inga ännu

Denna kamera har varit min trogna följeslagare i 2 år och 13500 exponeringar. Jag gillar kameran mer och mer för varje dag. Robust reglage och knappar där jag tycker att det är logiskt. Perfekt storlek.

Liknande produkter: Nikon D5000

Kundtjänst: Inget behov.

Köpt hos: ONOFF

Pris: 11500.00
2011-08-30 mcc

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

En bra nybörjarkamera

Köpt hos: Expert, Trollhättan
2011-08-08 mattias_lofgren

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Känns rejäl, bra pris, mäter ljus bra.
MINUS: dåligt iso, sådär autofokus, känns gammal.

Jag har haft d90 i 6 månader. Den gör sitt jobb, och tar riktigt fina foto med min 50mm 1.8. Jag ger kameran ett medelbetyg, för det finns bättre alternativ, som piskar d90 rejält när det kommer till iso och megapixlar.

Liknande produkter: Nikon d200

Köpt hos: Expert internetbutik

Köpt hos: butik

Pris: 8900.00
2011-07-17 Winkvist

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

OK

Köpt hos: Expert
2011-06-12 errevs

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Stor och skarp display. Bra batteritid. Liveview. Bra grepp.
MINUS: Ingen vädertätning.

Köpte den som ersättare för min gamla D50 som plötsligt slutade fungera. Troligen sensorfel? Jag har bara använt kameran ett par veckor så en recension blir inte så fyllig. Dock bra bilder, kanske inte så mycket bättre än D50 och D200, utom i sämre ljus, då D90 verkar ta klarare bilder med mindre brus.

Liknande produkter: D300. D7000

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: Traderaauktion

Pris: 4440.00
2011-05-28 Wolwerine

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Robust, snabb och funktionell.
MINUS: Läs i recensionen :)

Väder tätad eller inte, kameran har jobbat på ett antal år nu i varierande väderlek och miljöer den har hittills aldrig svikit mig på en enda fototur.
Inga som helst problem vid kall väderlek med D90, -34 grader i flera timmar knäckte förvisso batterierna till slut men det är ju inte kamerans fel det är fotografen som inte hade vett att hålla batterierna vama.
Tog ett tag i början att lära sig alla menyer men efter en tids körning har man hunnit bygga upp ett "favoritbiblotek" vilket är en bra funktion så man behöver inte rota i grundmenyerna dagligen men dom finns ju där vid behov.

Programmerbara funktionsknappar är en bra sak så kan man anpassa några knappar efter behov.

Beställde min D90 med kitobjektiv 18-55 och 55-200 "för att komma igång" kan dock rekommendera att köpa ett hus separat och t.ex. ett 50/ f1,8 istället så får du ordentligt mycket bättre glugg och bilder, kitobjektiven är inte bra i alla lägen i synnerhet nattbilder, fungerar dock utmärkt om man vill fota katten som ligger och myser i solen, nu är ju D90 relativt billig då den antagligen snart är borta för nyinköp från hyllorna passa på att fynda riktigt bra kamera innan den försvinner helt.
Har man andra objektiv än kit objektiven så presterar D90 riktigt riktigt bra bilder.

Dålig sak som verkar vara ett vanligt problem med D90 är att den överexponerar i många situationer, det är ju lösbart med exponeringskompensation, går även att finjustera kompensationen i grundmenyerna vilket man kanske ska undvika som första sak.

D90 tenderar att tappa kontakten med mitt 70-200 f2,8 ibland eller väldigt sällan snarare, det var jag medveten om då jag köpte gluggen att det kan hända då D90 inte är lika starkt byggd i objektivfästet som ex. D300 och storebröderna D700, D3s/x rätt eller fel vet jag inte men vet man om det är det inga problem.

Samma objektivfattning på Nikon i 50 år gör begagnat marknaden är ganska bra på objektiv och vissa andra tillbehör.

...

Liknande produkter: Bestämde mig för Nikon i tidigt skede.

Kundtjänst: Tror utan att för den skull vara den största intrnetshopparen i landet att Cyberphoto är bäst i klassen när det gäller service, leveranssäkerhet och framförallt kundtjänst.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 13000.00
2011-05-27 Mankan-B

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra brushantering. Trevliga färger. Snabb, snygg och ligger bra i handen.
MINUS: Inga än så länge.

En underbar kamera speciellt för mig som uppgradera från D80. Känner igen sig i alla knappar. Bara menyn som är lite annorlunda med mera alternativ.

Liknande produkter: Nikon D7000. Tyvärr lite utanför min budget.

Kundtjänst: Inget mer än snabb leverans på prylar de har i lager. Kom dagen efter jag beställde.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 6000.00
2011-05-05 AZE

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel hantering av inställning och möjligheter att filma är trevligt.
MINUS: Tja de har jag inte hittat några än...

Tycker det är en kompetent kamera och den fyller mina behov fullt ut. Den är enkel att använda.

Köpt hos: Expert internetbutik

Köpt hos: Expert Butik

Pris: 5995.00
2011-04-18 samwind

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt och fin kamera!
MINUS: live view ger extremt långsamma bildtagningar.

Gillar 3D fokusområdet, Den kan följa markerade obejkt riktigt bra, fungerar utmärkt när man skall fota fåglar m m.

Liknande produkter: Nikon D700

Köpt hos: Privatperson

Pris: 5000.00
2011-02-20 Olenskjold

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Perfekt för både proffs som glada amatörer har allt man kan önska.
MINUS: Hmmm! kan inte hitta några än.

Kommer aldrig att byta denna kamera om det inte är absolut nödvändigt

Liknande produkter: Canon eos60 & 550, nikon D310 & D7000

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 4995.00
2011-02-15 spirit 68

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Har fungerat bra i alla väder, både riktigt kallt och i regn.
MINUS:

Första "riktiga" digitalkameran. Lätt att använda och ändå finns det hela tiden mer att lära/utnyttja.

Köpt hos: Fromholtz Foto AB - Expert
2011-01-28 Peppe Olsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: En bra och prisvärd digitalkamera. Lätt att anväda.
MINUS: Instinktivt tror jag man ska vara varsam med extrem kyla och fukt. Gäller nog alla digitalkameror.

Min första digitala systemkamera, efter ett antal analoga. Trivs bra med denna kamera. Ser ingen anledning att köpa en mångdubbelt dyrare. Att det blev Nikon beror på att jag hade objektiv från den analoga tiden.

Köpt hos: Akihabara, Tokyo
2011-01-06 erajjwe

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

En fantastisk kamera, lätt o snabb o jobba med!
Gillar verkligen den, funkar bra i mörker utan blixt!

Köpt hos: MediaMarkt
2010-11-25 dc_audio

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mina Nikon D optiker ar vasentligt battre an Nikon 18-55 mm som kom med min D40. Lite snabbare an D40 Battre auto fokus an D40, 11 mat punkter mot 3.
MINUS: Kameran ar for langsam nar man anvander inbyggd blixt Inte samma kansla som min Nikon F100, men mycket battra an D40.

Jag har fotat sedan 1972 med Nikon. Senast analoga kamera F100, senast digitala kamera D40.
Bestamde mig att kopa over D7000 pga pris och att den var tillganglig. Lang vantetid npa D7000.Om man inte behover video, finns det ingen orsak att kopa D7000. Har provat med mina optiker 20-35 mm 2.8 och 35-70 mm 2.8. Bada fungerar utmarkt Bada ar ljusstarkare och battre an Nikon D40 optik.
Kop en D90 fore de forsvinner fran marknaden!

Liknande produkter: Nikon D7000
Nikon D3100

Köpt hos: Cameta Camera pa EBay.

Pris: 0.00
2010-11-24 b1967

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra ergonomi, bildkvaliteten, infodisplay etc. etc.
MINUS: Filmfunktionen kanske inte är så kanon då man måste fokusera manuellt vilket ger ljud i mic'en... fast så har man ju inte skaffat den för att filma med så det har ingen betydelse egentligen

En alldeles utmärkt kamera som passar mina behov perfekt. Enkel att använda och med många möjligheter. Perfekt med infodisplayen på ovansiden så man slipper använda skärmen för att göra inställningar.
Snabb är den och ger perfekta bilder högt upp i iso-talen utan speciellt mycket störande brus.
Mycket nöjd är jag!
Köpte med kit-objektivet 18-105 som är ett utmärkt allroundobjektiv.

Kundtjänst: Har inte haft behov av det och hoppas jag slipper

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 7990.00
2010-11-13 Hajken

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt!
MINUS: Inte hunnit få en uppfattning

Uppdaterar när jag fått en bättre uppfattning.

Liknande produkter: D80,550D,D5000

Kundtjänst: -

Köpt hos: Privat

Pris: 0.00
2010-10-28 NikonMicke

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: En bra amatörkamera att växa med.
MINUS: Ingen autofokus vid filmning

Köpt med Kit objektiv 18-105mm + Filter

Kundtjänst: Glappade mellan objektiv och hus. Åtgärdades snabbt och effektivt av Japanfoto.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 9700.00
2010-10-22 SimonsFoto

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: ALLT!
MINUS: inte autofokus o mic uttag vid D-movie

Gillar min kamera till max!!! otroligt bra!

Liknande produkter: Nikon D70
Canon eos 550D

Köpt hos: Expert, Tuna Park

Pris: 9.00
2010-10-18 jonas0h

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Pris, strl, sensor, ISO
MINUS: Menyer, DX, Kompatibilitet med MF gluggar,

En helt perfekt kamera för den den avancerade amatörfotografen. Ger riktigt bra bilder. Hanterar ISO precis tillräckligt bra. Är lätt och smidigt. Tillsammans med Nikons 35/1.8 är det allt man behöver för att ta riktigt bra bilder.

Liknande produkter: D70, D700

Kundtjänst: bra

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 0.00
2010-10-18 Malla01

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

Har inte haft den så längr men känner att den medföljande kursen kanske kan ge mer kött på benen, Jag är än så länge mycket nöjd. Fotar mycke med långa tele och funderar om bruset beror på huset i så fall får jag väll uppgradera till ett hus med FX sencor.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 6392.00
2010-10-15 berliner

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Jämförelsevis låg brusnivå vid högre ISO, intern AF-motor, primär- och sekundärratt, rapp, väldigt skön att ha i handen, superb skärm, kameran vet oftast vad man vill
MINUS: Ingen intervallfotografering, "bara" testad för 100 000 akuteringar, blygsam x-sync (jämfört med D70), ingen PTP-möjlighet, problematisk auto-vitbalans vid inomhusbelysning, för lik D5000

Efter 4 veckor och lite mer än 4000 bilder, så tycker jag att jag lärt känna min kamera lite lagom. Misstolka inte denna recension, men det är en helt toppen-super-kamera! Värd vart enda öre den kostade. Jag rekommenderar den utan att tveka till varje person som behöver en vettig kamera. Det finns mycket gott att säga om kameran, men det mesta har redan blivit sagt. Därför kommer lite välbehövd kritik istället. Tänker du fota mest i auto-läget så köp D5000 istället - samma kamera, 2000 kr billigare, färre kontroller, mer gömt i menyerna, lite mindre vikt, lite långsammare. I grova drag är D5000 en D90 som vill leka kompaktkamera utan att förlora kilona. D300s besvarar en del av den kritik jag ger nedan, men kostar å andra sidan mycket mer.

För det första så använder jag aldrig de här scen-alternativen på lägesreglaget. Jag fotar i antingen P, A, S, eller M. Mest A och M. Jag fotar i princip bara JPEG. RAW ger bara mer arbete utan att leverera lösningar i relation till arbetsinsatsen, i min mening. Och man slipper köpa Lightroom. (Mer pengar för att köpa bra objektiv!)

Tar man av objektivet så ser kamerahuset relativt nätt ut, även om det har en visst tyngd. Inte alls lika bufflig i framtoningen som D70. Det är en väldigt bra känsla i kameran och den ligger rätt i handen.

--== Features ==--

Vad som är guld med den här kameran:
* Är att den har en intern skruv-AF-motor. Detta är finemang då många av Nikons mer prisvärda objektiv kommer från film-eran, tex 50/1.8D och 35/2D.
* Att paneldisplayen är tillräckligt kryptisk/kompakt för att man bara behöver 1-2 sekunder för att få total överblick på kamerans nuvarande inställningar. I skillnad från den stora skärmen som Nikon tycker att vi behöver hela 4 sekunder för att överblicka (se nedan).
* I regel ett klick och lite justeringar på en ratt för att ändra de viktigaste inställningarna, förutom Picture Control (!) och mer detaljerande blixtinställningar
* Inbyggd blixt som fixar 18 mm-objektiv.
* Skärmen!! 3 tum. 920 000 pixlar. Ljusstark. Korrekta färger. Behöver jag säga mer?

Saker jag saknar på kameran:
* Intervallfotografering. Detta finns på D300s, och innebär att kameran tar en eller flera bilder åt gången givet ett tidschema man anger.
* Slutaren är testad för "bara" 100 000 akuteringar. Detta må låta mycket, men fotar man friskt så behöver man köpa ny kamera inom 2-3 år - givet att den inte lägger av vid redan 70 000 tagna bilder.
* X-sync på 1/200 s. Svårt att göra någon vettigt fyllnadsblixt vid stor bländare (vilket är det man vill fota med!) under dagtid. De uråldriga D70/D40/D50 hade elektronisk (!) slutare parallellt vilket möjliggjorde en x-sync på 1/500 s, vilket är tillräckligt för att frysa rörelser.
* Det finns inget PTP-läge på kameran (dvs att datorn tror kameran är ett USB-minne), så varje överföring av bilderna måste gå igenom Nikon Transfer, vilket är långt ifrån ett bra program. Det sabbar Windows (XP SP3) virituella minneshantering och gör att hårddisken bara tuggar för det mesta.
* Den automatiska vitbalansen vid inomhusbelysning (glödlampa) är på tok för gul, och glödlampealternativet (utan extra finjustering) är även det ngt för gult.
* Går inte att förkorta ned tiden bilden den nytt tagna bilden visas på skärmen. 4 sekunder är för lång tid. När jag tror att jag justerar bländare/slutare/vitbalans/iso/fokuspunkt etc så flippar jag bland bilderna eller utför retouchering istället. Störigt! Man måste trycka ned slutarknappen halvvägs igen (!) mellan tagen bild och att man ändrar inställningar. Det eller gå fram å tillbaka i en meny för att stänga av Image review och helt slippa se bilden på skärmen efter att man just tagit. Inte sällan vill man ju se hur resultatet blev innan man börjar joxxa med inställningarna. Men oftast har man ett gäng parametrar som måste justeras och betas av.
* Man kan inte använda damm-referensbilden utan att köpa specifik programvara för massor av pengar.
* Active D-lighting (fixar skuggor och ljusa partier) är en toppenfunktion, men uträttar mindre än vad man hade hoppats på i situationer där den hade behövts som mest.

Saker jag skulle kunna leva utan på kameran:
* Videoläget. Kan man inte följa något som rör sig (pga avsaknad av autofokus i videoläget) varför inte ta en stillbild istället? Kass mic ovanpå det!
* Scen-alternativen. Jag vet inte vad de är till för. Fyller de någon reell funktion? Hade hellre sett lägen med olika specifika och av användaren definierade inställningar för tex picture control, bildstorlek, och blixt.
* Live-view. Jag har använt det två gånger totalt, då kontrastfokuseringen var det enda som ville funka - för övrigt ett helt utmärkt sätt att ladda ur batterierna på. 20%-enheter försvinner lätt efter en halvtimmes nåjsande.

Det störde mig gruvligt att nybörjarkameran D5000 hade identiska specifikationer som D90 när jag stod och valde. Båda kamerorna producerar helt identiska resultat i tester, så det är nästan bara en utvärtes skillnad mellan dem.

Köp om du behöver mer kontroll över kameran! Den blir inte så mycket billigare som ny än vad den är nu pga nya D7000. Köp innan den försvinner från internethyllorna. Köp ny så får du även garanti!

Liknande produkter: D5000 (2000 kr billigare), D300s (samma pris som en D90 och D5000 tillsammans)

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 7490.00
2010-08-20 Anita Brand

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Levererar bra bilder , aven lite Högre ISO- tal . Snabb . Bra ergonomi . Känns bastant OCH Trygg .
MINUS: Ej vädertätad , män man kanske långt VAD man betalar för? Enda nackdelen sa here langt

? ?

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Kanonbra service!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 9000.00
2010-08-03 punchline82

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Skönt grepp, Många inställningsmöjligheter, Bra kvalite på både bilder och kameran.
MINUS: Inget vad tror ni ?

Har haft min D90 ett tag nu och hittils så är jag mycket nöjd med den. Den känns proffsig att hålla plus att den ger mycket fina bilder.
Har inte hittat nått som kan uppfattas som dåligt, snarare tvärtom, finns mycket gott att seja om denna kamera.
Hade en D3000 innan och kan seja att jag inte ångrar en sekund att jag uppgradera mej. Har aldrig trivits med en kamera som denna !

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Media markt

Pris: 8000.00
2010-07-04 Wallence78

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Ergonomi, funktioner, klockrena bilder, ISO...listan kan göras lång
MINUS: Ej autofokus vid filmning, ej vädertätad.

Underbar kamera! Passar bättre i handen än min gamla D60, den var för liten. Den är snabb, har mycket användbara funktioner och ger väldigt fina bilder! Grym sensor med riktigt trevlig ljusprestanda, dvs. den har inte bara ett högt tal på pappret - den levererar faktiskt brusfria bilder på högt ISO i verkligheten också vilket gör att man klarar sig hyffsat med lite ljussvagare objektiv i de flesta situationer. Inbyggd autofokusmotor, säker i fokusering och exponering. Allt andas kvalité! Två nackdelar finns, se minus.
2010-06-25 Frank Witte

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Smart och enkel att använda även för en som inte är proffs.
MINUS:

Kärlek.

Liknande produkter: Canon 550D, Nikon D300

Pris: 6000.00
2010-06-23 Stefan Ragenius

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Kameran är fullt kompatibel med alla mina gamla objektiv.
MINUS: Finns inga dåliga egenskaper för de pengarna

En kamera som man känner igenär sig i när man som jag är gammal Nikon F fotograf.

Mycket mer kompetent kamera än jag vågade hoppas på.

Köpte den med 18- 105 optiken som är en bra optik för familjebilder.

Köpt hos: Rajala i Malmö

Pris: 9300.00
2010-05-30 Urminsyn

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt
MINUS:

Den är väldigt bra med tanke på att mán kan använda gaml objektiv med den.

Pris: 10000.00
2010-05-28 mathias_junker

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Rejäl Tar bra bilder Lättöverskådlig sökarinformation Lågt brus trots hög iso
MINUS: Autofokus kanske har lite svårt att fokusera mot en enfärgad yta. Måste finnas någon form av nyansskiftning i det.

Jag kan bara säga att jag verkligen älskar den här kameran. Det blir lätt att ta riktigt bra bilder. Finns inte egentligen något som jag innerligt saknar i denna. Dessutom, att fota i rawformat är också ett gigantiskt plus.

Köpt hos: Expert internetbutik

Köpt hos: Expert

Pris: 9995.00
2010-05-20 Bagolang

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: bara plus
MINUS: Fungerar inte så bra med MF Objektiv men den är ju MF.

Har köpt min i December föra året och måste säga att jag är nöjd. Känns bra i handen men känns ännu bättre med batterigrep.

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 9990.00
2010-04-18 mralarsson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Helheten på huset
MINUS: Ej vädertätat

Otroligt bra semiproffskamera för dom pengarna.
Köpte min kamera i september 2008, i USA - innan Sverige premiären - och personligen har jag lite mer förkärlek till Nikons kamerahus och dubbelkommandon (som deras lite bättre modeller har) än Canons.

Liknande produkter: 40d Canon och 50d
2010-04-17 johansson1980

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Känns väldigt bra i handen !!
MINUS:

Är nybörjare inom foto detta blev de bästa valet för mig är väldigt nöjd. Hade nikon d300s hemma men den va för avancerad, visst den har mycke mer,väderskydd osv, tänker inte fota i regn, ska jag ut på fjället så e en vattentät drysack de bästa regnskydd man kan ha.

Liknande produkter: canon eos 550d

Köpt hos: ONOFF
2010-04-15 jonas0h

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: pris, ISO-egenskaper, snabbhet, hållbarhet, jpeg-inställstningar
MINUS: bar att det är DX :)

Jag uppgraderade till denna från min d70 och vilken skillnad. Denna kamera har riktigt bra egenskaper för det låga priset man kunnat hitta den för. Bra ISO-hantering, bra jpeg redigering alternativ. Bra skärm. 4,5 bilder/s räcker gott för mina behov.

Två av mina vänner har skaffat d700 och såklart suktar man lite men i ärlighetens namn ser jag inte några stora skillnader på våra bilder upp till ca ISO 1600. Det jag stör mig på mest är väl att jag tycker att Nikons objektiv ofta lämpar sig bättre för FX, ex 85/1.8 och de fasta vidvinkelobjektiven som 20/2.8.

I övrigt tycker jag kameran har riktigt bra ergonomi tillsammans med mb-d80. Den har hållit på en 4 månaders resa i sand, vatten och oväder i latinamerika så det kan man lita på.

Kan rekommendera att använda med 35/1.8 som är mitt enda objektiv för tillfället och räcker långt!

Jag rekommenderar kameran starkt!!!

Liknande produkter: d70, d300, d700, d200

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 8900.00
2010-04-09 M.Schärström

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Lagom storlek, gedigen känsla. Bra allround kamera.
MINUS: Hört talas om att batterigreppet inte skall vara tillfredställande.

Jag köpte min D90 december 2008, som min första digitala systemkamera. Det här är verkligen en kamera att utvecklas på! Den har allt jag hitentills behövt och har aldrig fått mig att känna mig begränsad.

Helt klart värd att köpa!

Kundtjänst: Super! Alltid trevliga.
2010-02-14 caballus

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Känns robust. Snabbprogrammen är hyfsade. Filmar.
MINUS: Sämre grepp jmf m Nikon D50.

Har precis införskaffat denna kamera så en mer seriös recension får vänta tills "honeymoon" är över. Första känslan är dock BRA! Trevligt med filmfunktionen, filmar bättre än min Samsung videokamera men ändå inte direkt bra. Duger till Youtube men inte mycket mer än så.

Tycker greppet i handen är sämre än Nikon D50. Känns som om många av de nyare systemkamerorna har allt mindre grepp, vilket gör det träligt vid längre fotosessioner utan stativ. Jag har små händer... VEM gör man dessa kameror till, egentligen?

Liknande produkter: D300

Köpt hos: Media Markt, K.Kurva

Pris: 7990.00
2010-02-04 Przemek Carlsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb och responsiv, bra sökare, enkel att hantera, låg vikt, AF-motor i huset, ger bra bilder!
MINUS: Rätt kass videofunktion tyvärr.

En ganska enkel kamera som svarar snabbt på knapptryckningar (inget lagg) och ger väldigt bra bilder. Har man kört nikon innan så lär man sig kameran på några minuter. Har liveview men det är inget som jag använder, känns mest jobbigt faktiskt, dessutom är videofunktionen inte mycket att hänga i granen heller.

Som stillbildskamera är denna väldigt bra, är man mera intresserad av video bör man välja något annat.

Köpt hos: Cyberphoto
2009-12-29 Ziggman

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Brusegenskaperna, många inställningsmöjligheter, i synnerhet på vitbalansen.
MINUS: Svårare att få bilder med bra focus på D90:n än med min gamla D40. Det gäller att hålla koll på vart de 11 focuspunkterna hamnar i bilden och vilka av dem som väljs.

Film funktionen är helt klart överreklamerad, mest en kul grej. Att huset inte är vädertätat som många klagar på gör mig ingenting, för jag har ändå inte råd med vädertätade objektiv. Kan rekomendera manualen för att få ut så mycket som möjligt av kameran. Samt Kenrockwell.com där det finns lite tips på inställningar för D90'n.

Liknande produkter: D300, 7D, m.m.

Köpt hos: Media Markt, paketpris med 50/1.8D

Pris: 8495.00
2009-12-27 HanValen

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt, kompakt. Mycket bra bilder direkt från lådan. Live-visning. Spelar in hd-film (720p). Logisk.
MINUS: Lite plastig kanske, lite dum placering av luckan till minneskortet.

Kompakt men ändå avancerad kamera, tar otroligt bra bilder med rätt objektiv. Enklare redigeringsmöjligheter i kameran, t ex röda-ögon reducering och beskärning. Känns rätt för oss som är vana Nikon-ägare av äldre kameror. Bruksanvisningen behövdes inte i någon större omfattning alltså. Live-visning, perfekt för macrofotografering.

Liknande produkter: D5000

Kundtjänst: Priset gäller mellandagsrean hos expert, endast hus - Köp!

Köpt hos: Expert

Pris: 5999.00
2009-12-20 Olmo

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Fantastiskt bra kamera, min första efter en Canon AE1 som inköptes i slutet av 70-talet.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 8995.00
2009-11-06 aolsson

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bilder vid höga iso. Känns tillförlitlig. Många inställningsmöjligheter.
MINUS: Man måste använda exponeringskompensation mer än på min gamla.

Bytte upp till denna från min D70 och trodde till att börja med att det var ungefär samma sak men med bättre sensor. Det var mer än så vilket gör att det tagit en stund att "flyga in sig" på denna modell. Till att börja med finns det mycket fler möjligheter att göra personliga val (till exempel på auto-iso) på många inställningsmenyer. Jag använder exponeringskompensation mycket flitigare nu än på D70:an. 90:an är mycket mer flexibel men kräver samtidigt aningens mer att man vet vad man sysslar med. Gillar mycket att bilder blir bra vid höga iso - i vart fall upp till 3200 samt att jag får mer möjligheter att beskära genom större bildfiler. Filmfunktionen är bra rent tekniskt men jag använder den rätt sällan. Eftersom jag är bekant med Nikon sedan innan känns kameran bra i handen och gränssnittet är välbekant.

Liknande produkter: D5000

Köpt hos: Hegethorns Foto AB
2009-10-22 Palin

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: bra och skarpa bilder under kontrollerade former bra brusreducering även om den inte gör sådana underverk som ibland har beskrivits i pressen.
MINUS: plastig inte så bra balans låg batteritid

En bra kamera känns dock lite plastig och sitter inte alls lika bra i handen som tidigare modeller. Grymt besviken på att den bara har blixtsynk på 1/200 min gamla D50 har 1/500 vilket är nödvändigt när man fotograferar rörliga mål. Hur tänkte Nikon då man gjorde detta?

Liknande produkter: -

Kundtjänst: Nikon är normalt sett duktiga (bor i närheten av Nikons huvudkontor)
2009-10-14 funkishus

Att använda: 4 Hållbarhet: 2

PLUS: Lätt att ha med sig, bra menyer, filmfunktionen, serietagningen
MINUS: Bilderna ser ofta hårda och överskärpta ut, brister i automatisk vitbalans, brus på ISO 400-800, plastig känsla i skalet, otroligt långsam Live View, ingen AF i filmläget, undermålig inbyggd bildbehandlare (bättre köra i dator)

Hopplös kamera om man är van vid en DSLR med fullformatsensor. Fantastisk kamera om man är van vid kompaktkameror. Vitbalansen är för dålig i inomhusbelysning. Den inbyggda hanteringen av råfiler är inte mycket att ha. Det finns också ett störande brus på ISO-tal i spannet 400-800. På ISO 3200 ser bilderna märkligt nog bättre ut men det beror nog på brusreducering och mindre färgmättnad. Kameran är mycket lätt och behändig. Filmfunktionen kul men inte speciellt användbar. Funktionen Auto ISO trevlig för den som inte är van vid sådant. Jag upplever kameran som likvärdig t ex Canon 400D i bildkvalitet, bara långt dyrare och med sämre vitbalans.

Liknande produkter: Canon EOS 50D, andra kameror i mellanskiktet med krympta sensorer
2009-09-30 Lars Forslin

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitet, ergonomi, dynamiskt omfång (Active D-lighting), justeringsbarhet (rattar etc.), egen programmerbar snabbmeny, 4 fps. Stor skärm med blinkande överexponeringsvarning. Filmfunktion, som jag i princip bara använder istället för voice-memo, vilket saknas.
MINUS: Lite för liten (bra med batterigrepp), svårbegriplig egen vitbalans, ibland väl snåriga menyer och förklaringarna i kamerans meny kunde vara bättre på hur man spar egen vitbalans och bildinställning. I manualen framgår det bättre, men den har man inte med överallt. Ingen exponeringskompensationsknapp på batterigreppet.

Man kan använda hela registret av ISO om det skulle behövas, även 6400 ISO användbart, men förstås brusigt och ingen vidare färgåtergivning. Mellan 200-400 ISO liten skillnad i brus och ISO 800 är användbart men rätt brusigt. Man får ju högre och högre bruskrav efterhand som kamerorna blir bättre också. Batterigrepp ingick i köpet (kampanj) och kan varmt rekommenderas, det blir en helt annan kamera ergonomiskt. Har man två batterier i greppet så klarar man sig flera fotodagar utan laddning.

Hållbarhet: sätter en fyra för den är ju gjord av plast och inte riktigt vädertätad. Dock har inget gått sönder och det har inte varit några problem med fukt.
Användning: sätter en fyra: menyerna kunde varit bättre, liksom förklaringarna som ligger inlagda. När det gäller auto-ISO – som jag har börjat använda mer och mer för att undvika skakningoskarpa bilder – är den svenska texten felöversatt och är diametralt fel. Det står "kortaste slutartid" istället för längsta...

Motivprogrammen känns ganska överflödiga på en sådan här kamera, som ändå vänder sig till mer seriösa fotografer. De hade gärna kunnat få tagits bort för min del.

En kamera där det är lätt att få bilderna i stort sett som man vill ha dem direkt från kameran, om man lär sig att utnyttja vitbalans, bildkontroller, ADL och exponeringskompensationen.

För sitt pris en mycket bra kamera! Kan tveklöst rekommenderas. Edit 2011: just nu mycket prisvärd, är nere i halva priset jämfört med introduktionen.

(Jag vill undvika att ge överbetyg, det ska ju finnas lite att ta av för kommande kameror också :-)

Liknande produkter: Fuji S5 - hade den varit nyare så hade det nog blivit en sådan med tanke på färgåtergivningen. Om det kommer en S6 så blir det nog min nästa kamera.

Kundtjänst: Nikon svarar vänligt och utförligt på frågor.

Köpt hos: Schönherrs Foto Online

Pris: 9000.00
2009-07-14 deuzx

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra ytelse mpt ISO, god hurtighet, skarp skjerm, hurtig aktivering av live view, skarpe bilder, logiske menyer
MINUS: Infoscreen på 3" skjermen deaktiveres etter halvveis inntrykket utløserknapp (har ikke funnet noen måte å unngå dette på).

Utrolig fint kamera man raskt ble glad i. Kameraet har bra ytelse og tar vakre bilder med lite støy. Mange avanserte funksjoner.

Liknande produkter: Nikon D300, Canon EOS 50D

Kundtjänst: Fotoco i Hammerfest (Norge). Mycket bra.

Köpt hos: Fotoco (Elitefoto)

Pris: 9200.00
2009-06-22 Stican

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, snabb, ISO egenskaper, kvalitetskänslan, vikt, handhavande, Filma i HD, nya 3 tums skärmen.
MINUS: Har inte hittat några större fel ännu.

Har haft en D80 tidigare och den stora yttre skillnaden är displayen. Bilden syns fantastiskt bra från alla vinklar och även i lite starkare omgivningsljus.
Exponeringen fungerar mycket bra. Snabbare bildsekvenser 4,5 bilder/sek.
Möjligheten till filmning är en kul möjlighet. Synd att inte autofocusen fungerar under filmning. Exponeringen är helt automatisk i filmläget.
Live-view kan vara praktiskt vid stativfoto men autofocusen är fantastiskt långsam i detta läge.
AUTO-ISO är en utmärkt funktion som även fungerar i manuellt läge d.v.s. man väljer själv bländare och tid och ISO-talet fixar exponeringen inom de gränser man har satt i menyn.

Som helhet är det en mycket trevlig kamera.

Liknande produkter: Nej

Kundtjänst: Har inte haft anledning ännu.

Köpt hos: Expert i Täby Centrum
2009-05-28 Peter11456

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, ISO egenskaper, kvalitetskänslan, vikt, handhavande, Filma i HD, nya 3 tums skärmen.
MINUS: Vädertätning

Jag är något av nybörjare och fått ett passionerat intresse för foto. Jag stegade in på en begagnad Nikon D80 med kit objektiv och lärde mig hur kameran fungerade från grunden etc. Att byta till D90 känns i vart fall för mig som ett steg i rätt riktning och ett rejält lyft. Kameran är underbar och lättmanövrerad samt känns mycket gedigen i handen. Jag valde inget kit/paket utan kamerahus och ett AF-S DX Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6 som objektiv. Och i den kombinationen är kameran helt fantastisk. Som en helt ny värld. Jag rekommenderar verkligen det utförandet, kostar lite mer men man får väldigt mycket mer för pengarna.

Liknande produkter: Finns det andra märken än Nikon ??? :-)

Kundtjänst: Kameradoktorn är helt enkelt bäst, suveränt bemötande, proffsiga, förstår direkt i vilken nivå man är och säljer inte på en onödigt stora modeller eller objektiv. Kommer handla där tills jag får en 1:a med Grästak.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 14390.00
2009-05-04 Nickelito

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS:
MINUS: Kan inte komma på något negativt.

Hade tidigare en Nikon D40 men kände för att byta upp mig för att utveckla mitt fotgraferande.
D90 är mer lättanvänd än D40 tycker jag.
Den har snabbknappar för de flesta inställningar på kamerahuset.
Stor och tydlig display.
D90 är lagom stor med behaglig vikt.
Det finns en film funktion, men den har jag inte testat.


Den tar, med rätt objektiv & fotograf, toppenbilder!!!

Liknande produkter: I denna prisklass så finns det ingen konkurrent.

Kundtjänst: Cyberphoto ger alltid toppservice & snabba leveranser.
Har handlat alla kameragrejer där sedan 2004.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8990.00
2009-05-03 madelenesandmer

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: man kan redigera bilderna i kameran, man kan filma.
MINUS: inga än så länge

Har bara haft den i två veckor, men än så länge hittar jag bara fler och fler finesser på den.

Pris: 10500.00
2009-04-10 Egonius

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel att starta med men ändå mycket avancerad om man lär sig mer om den. En kamera att växa me..
MINUS: Svårt att förstå instruktionsboken ibland...

Tar bara lite tid att lära sig den även om analoga kunskaper finns i ryggraden från systemkamreor..Kan använda dom flesta gamla objektiven me då utan AF... Filmning i D90 är kul att gå vidare med...

Liknande produkter: D40 mf:

Köpt hos: Expert

Pris: 10999.00
2009-04-07 Cremle

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO-känsligheten, greppkänslan, användarvänligheten
MINUS: Än så länge inget

Min första digitala systemkamera sedan analog-tiden då jag fotograferade mycket.
Har haft den i två månader nu och den har överraskande snabbt blivit en riktigt bra kompis. Möjligen kunde den vara lite större i formatet för min smak. Den blir ytterligare bättre med batterigreppet.

Liknande produkter: Canon 50D, Canon 40D, Sony a700, Nikon D300

Kundtjänst: Toppen

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 9000.00
2009-04-05 LoveTu

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Priset, ISO-egenskaperna. Bildkvalitén.
MINUS: För liten utan batterigrepp. För mig.

Den kunde gärna varit lite rejälare, även med batterigreppet.
Men.. En helt underbar kamera. 4,5 bps med batterigrepp är fullt tillräckligt för dom flesta, ISO-egenskaperna är underbara.
Bytte upp mig ifrån en D40x och det är ju som dag och natt.
Jag tror att det är den bästa kameran man kan köpa om man inte är "fullformats-seriös".

Liknande produkter: D80, D300

Kundtjänst: Köpte på Expert (överpris) i Göteborg. Men personalen var trevlig och slängde med en fjärrkontroll och ett filter på köpet.

Köpt hos: Expert
2009-02-09 Matsk

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitén Handhavandet Logiska menyer Mycket trevligt kit-objektiv (18-105mm VR)
MINUS: Dålig vädertätning Överexponerar enligt mitt tycke.

Har haft en D70 ett antal år och den stora yttre skillnaden är displayen. Bilden syns fantastiskt bra från alla vinklar och även i lite starkare omgivningsljus.
En stor skillnad är vibrationerna från spegel och slutare. De är betydligt mindre än i D70. .
Exponeringen fungerar mycket bra men den överexponerar konsekvent ca 0,7 steg i mitt tycke. Även blixten (SB-600) gör detta. D70 ville istället underexponera något men man fick mindre urfrätta partier. Som väl är finns det möjlighet att i menyerna övergripande kompensera för detta!
Möjligheten till filmning är en kul möjlighet. Synd att inte autofocusen fungerar under filmning. Exponeringen är helt automatisk i filmläget.
Live-view kan vara praktiskt vid stativfoto men autofocusen är fantastiskt långsam i detta läge.
AUTO-ISO är en utmärkt funktion som även fungerar i manuellt läge d.v.s. man väljer själv bländare och tid och ISO-talet fixar exponeringen inom de gränser man har satt i menyn.

Som helhet är det en mycket trevlig kamera.

Liknande produkter: -

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 0.00
2009-02-09 Narreh

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket kamera för pengarna, bra känsla, riktigt bra gränssnitt i menyerna, bra bilder, enkel att förstå.
MINUS: Filmfunktionen överskattad.

Min första egna kamera, mycket nöjd med den.
Kan inte mer än prisa gränssnittet som används på menyerna, enklare går nog inte att hitta. Knapparna tydligt märkta med funktion osv, väldigt lätt att förstå.

Batteritiden är riktigt bra med endast ett batteri, har senare införskaffat ett MB-D80 och då blev helhets intrycket på kameran ännu bättre och kändes mycket stabilare med längre objektiv.

Film funktionen är väl ganska bra att ha, men det uppkommer mycket vertikalt flimmer på filmerna.

Mycket kamera för pengarna, har kikat mycket på andra modeller såsom D300 och tidigare modeller.

Liknande produkter: Nikon D300

Kundtjänst: Mycket bra bemötande.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB
2009-02-08 NiclasSthlm

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Auto-ISO, galet skarp skärm tillsammans med LiveView, lagom stor - inte för liten, inte för stor, my menu -> snabbare hantering! Möjlighet till kul mindre filmer. Hög-iso-bilder i absolut toppklass.
MINUS: Ej väderskyddad, ej inbyggd VR

Snabb hantering tack vara programmerbara funktioner i My Menu -> underlättar otroligt mycket.

Auto-ISO, cant live without it! Gör kameran snabb, och du kan ta spontankort med bibehållen hög kvalitet.

LiveView med högupplösta skärmen. Rena drömmen för stativfoto, och grodperspektiv-dito.

Följer Nikon-standarden i hanteringen -> låg inlärningströskel för oss som haft Nikon innan.

Lagom vikt och storlek, känns stabil och gedigen.

Till sist - det viktigaste. Bildkvaliten är mycket hög, och ju högre i iso-skalan du går, desto mer imponerande.

Liknande produkter: D300, 50D, 40D

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 12000.00
2009-02-01 Roisland

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

http://www.vimeo.com/groups/d90/videos
För lite smakprov på videofunktionen från ägare.
Att videofunktionen är ett skämt kan jag då inte hålla med om.

Så här långt är jag mycket nöjd!

Köpt hos: Media Markt Nacka Forum
2009-01-11 guz

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: iso-kvalitet på höga iso, hastigheten, känsla.
MINUS: iso-kvalitet på låga iso (lite grynigt, inte perfekt), felplacering av radera-knappen, bkt-knapp.

Väldigt följsam för mig som haft en D50 tidigare, allt sitter där det borde. (förutom radera-knappen).

Det finns en knapp för bracketing som jag gärna hade bytt mot nåt man använder oftare. känns som bracketing är lite inaktuellt på digitalkameror.

Liknande produkter: D300, D200

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 8990.00
2009-01-04 khaan

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket bra autoläge som sällan missar, utmärkta hudtoner. Väldigt lite brus även vid höga ISO-tal. Snabb och stabil. Lättanvänd för att vara en kamera med så mycket funktionalitet.
MINUS: Skulle gärna se att den vore ordentligt vädertätad, samt att autofokus i filmläget vore trevligt såklart.

Oerhört nöjd med min nya D90. Hade tidigare en D40x så det var ett stort steg uppåt, även om jag aldrig upplevde mig missnöjd med D40x.

Kundtjänst: Köpt i sydkorea, därav det låga priset.

Pris: 6700.00
2008-12-17 Michael Törnkvist

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra kvalité på bilder och rätt känsla i kameran
MINUS: Jag vill ha D-filmning på mina D700 + vill ha lite snabbare C läge minst 6 bilder/sek då skulle den funka på mina sportjobb

Nu har jag haft min D90 ett tag och är super nöjd med kameran den har ersatt en D300 i min kameraväska. sitter på en 18-200mm som std Glugg så det blir att ta mycket bilder på mina promenader med hunden. Jag har programmerat Tumknappen för AF så det funkar perfekt vid live läget och filmning.

Köpt hos: Nikon Store
2008-12-03 Lannis

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Nikonkänsla, Bildkvalitet,Handhavande Kitobjektivet 18-105 var en positiv överaskning. Bra för att vara ett som ingår i ett kit.
MINUS: Långsam autofokus i liveview, svårt att ställa in skärpan manuellt i LW,luckan till minneskortet glappar lite under handflatan. Ta filmning som en extra bonus, ok skarpt så länge kameran är stilla och du inte filmar i artificiellt ljus (bandning)

Steget från D70 var enormt.... Tänk vad snabbt digitalfoto
utvecklas.Denna kamera har det mesta en "vanlig" fotograf kan behöva. Köp den, du lär inte bli besviken.

Liknande produkter: Var bara Nikon som gällde då jag är uppfödd med en i näven ;=)

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: TBH.se

Pris: 10795.00
2008-12-02 BOOSTER

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Väldigt bra bilder i RAW format. Inget brus upp till 1600 ISO. Lätt och smidig att jobba med.
MINUS: Har inte hittat något.

I och med att jag valt Nikon en gång i tiden, så stod valet mellan D300 och D90. Jag har haft en D50 i 3 år och varit nöjd med den, men steget upp till D90 var enormt stor.
Har egentligen inget att klaga på D50, men det mesta är så mycket bättre på D90.
Klart det är skillnad att gå från 6 milj. pix till 12 milj pix, men den stora skillnaden är att det är i princip brusfritt på D90 upp till 1600 ISO.
Visst hade man önskat sig en D300, men prisskillnaden kändes för stor.

Liknande produkter: D300

Kundtjänst: Köpt i Bankerydsbutiken. Mycket kunnig personal.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2008-11-22 mathshusander

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fimfunktion, ISO prestanda, känsla, snabbhet och funktioner
MINUS:

Fantastiskt prisvärdkamera med grym ISO prestanda och lågt brus, bra film funktion med. Skön att hålla i och snygg. En Nikon helt enkelt

Pris: 8990.00
2008-11-21 Ulf Granberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Det mesta!
MINUS: Ej vädertätad

En grymt trevlig kamera att använda och är mycket nöjd med bildkvaliteten. Snabb och pålitlig.Min nya bästa vän.

Liknande produkter: Canon 450D,Samsung GX20,Sony A700

Kundtjänst: Bra och trevlig personal på inköpsstället.

Köpt hos: Kamerahuset Stenungsund
2008-11-10 Magnus Calmervik

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvaliteten!! handhavande, byggkvalitet/proffskänslan, reglage o knappar, logiken både inuti (mjukvara) och utanpå.
MINUS: Att man inte kan välja att exponerings-informationen på displayen på baksidan verkligen ska vara på hela tiden. Som det är nu släcks den så fort man trycker ner avtryckaren minst halvvägs. Jag har iaf inte hittat inställningen för det.

En kamera som har ALLT man behöver och till ett förhållandevis lågt pris.
Mina prioriteringar har varit bildkvalitet och handhavande och jag har verkligen blivit nöjd med med D90.
De missar som trots allt finns är inte så stora att man tänker på dom och hittills bara vad gäller handhavandet.
En kamera jag kan rekommendera varmt!

Liknande produkter: Nikon D80, D300
Canon 50D, 40D

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8990.00
2008-10-22 Mozen

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra vid höga ISO, snabb respons vid uppstart etc. Upp till 4.5 bilder per sekund. Bra redigeringsmöjlighet redan i kameran. Användarvänlig. Mycket kamera för pengarna.
MINUS: Långsam fokusering med liveview. Ej vädertätad. Man hör fokusering och zoomljud på filmerna man spelar in med kameran. Filmfunktionen mer en kul grej men ska inte vara anledningen till att man köper produkten.

Min första DSLR men jag är mycket nöjd. Går att få väldigt bra bilder både i dagsljus och med högre ISO.

Om man vill kan man skjuta i "autoläge" och få bra bilder eller så väljer man vilka inställningar man vill påverka för varje bild.

Bra nybörjarkamera som jag tror också kommer fungera då man blir mer varm i kläderna. Skönt att de flesta viktiga funktionerna går att nå med enkla knapptryck.

D90 väger 175 gram mindre än D300 vilket var en av anledningarna till att föredra D90, förutom prisskillnaden etc.

Liknande produkter: Nikon D80, D60, D300, D700

Kundtjänst: Mycket trevlig respons och kunnig personal.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 8995.00
2008-10-16 janpålinan

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Stor ,3" skärm med bra upplösning,live view, lagom stort kamerahus,många inställningsmöjligheter,skön känsla i knappar,infoknapp,inbyggd sensorrengöring, full HD filmmöjlighet med HDMI anslutning direkt till platt TV.
MINUS: Ej vädertätad,Vid filmning endast manuell fokus och kort tid på filminspelningen endast 5 min.monoljud

En mycket välbyggd kamera med många inställningsmöjligheter. Annars ingen större skillnad på bildkvaliten mellan D80 och D90. Jag är mycket nöjd efter 1 månads bruk och kan varmt rekomendera denna kamera.

Liknande produkter: Har haft D80 tidigare

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 11000.00
2008-10-03 sprock

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Välbyggd, stor skärm snabbare serietagning, snabbare på att bläddara mellan bilder, brus, live view, uppsjö av inställningar, möjligheten att kunna filma hd.
MINUS: Vädertät, annars inget.

Eftersom jag haft både en d60 och en d80 innan denna trodde jag att det inte skulle vara några stora nyheter, vad vet jag det kanske är en placebo, men den känns både smidigare och snabbare än d80n, många känner kanske att det inte är så stor skillnad mellan d80 och d90, men för mig är nu valen givet.

rekomenderar denna kamera starkt!

Liknande produkter: Ägt D60 och D80 innan.

Kundtjänst: bra.

Köpt hos: Mediamarkt sundsvall

Pris: 7990.00
2008-09-27 Miffox

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Sensorn, Välbyggd, Monitorn, 4,5 bps!, Sökaren, Snabbheten, bruset, Live view, Alla inställnings möjligheter, Möjligheten att kunna spela in video
MINUS: Ej vädertätad, Inte Cf kort,Långsamt autofokus i live viwe

Nu efter 6 månaders väntan på ett riktigt hus som passade mig så har jag äntligen fått hem min D90.

Och vad kan man säga den har allt jag önska mig på ett ungefär. Den känns rejält byggd trots att den inte är vädertätad och rejäl med batterigrepp. Den är snabb och ger underbara bilder. Det går att fota sport och snabba händelser helt utan problem om man ska jämföra den med en D40. En annan fördel är hela sökaren som man kan ha rutnät i vilket kännns helt underbart, sökaren är stor och ljus. Själva video funktionen måste jag säga är nått jag inte kommer använda mig av men den var rolig att använda med tanke på att den hade bra kvalité vad det gäller bild men ljud är en annan sak.

När jag köpte kameran så köpte jag även till batterigrepp vilket känns otroligt bra eftersom den gör kameran ännu mer väl balanserad och stabil.

En helt underbar kamera och är nog en av de mest prisvärda kamerorna på marknaden för tillfället och rekomenderar den starkt! :)

Liknande produkter: D80, D300, 40D, 50D

Kundtjänst: Nej men Underbar fotohandlare måste jag säga

Köpt hos: Polyfoto Borlänge

Pris: 11000.00







Aifo AB - Elinchrom ELC Pro HD Studioblixt