Tankar och reflektioner om inre och yttre bilder

Bildtankar och lite tankar om takten vi tror oss leva i

Det har varit flera tänkvärda blogginlägg på sistonde, om takten vi bloggar/lägger upp bilder i och vad som händer med kvaliten när allt "ska" gå fortare. Jag blev då lite motvalls käring, inte till det ni skrev, utan mest till att världen på Internet verkar leva i en slags tro att när man hamnat längre bak i flödet då finns man inte. Plus att jag tror inte riktigt på att kvaliten blir sämre...däremot så tror jag på att man blir trött, bildtrött, mellan varven. Och då verkar inget bra. Så då tänkte att då får väl jag låta mig vara så långsam som jag är....om nu allt verkar springer fortare får väl jag sakta ner.  För det är klart om man bara fokuserar på det som är senast inlagt då kämpar man ju hela tiden i motvind, vi är många och det fylls på hela tiden. Livet pågår ju liksom hela tiden och när alla pratar med alla kan det bli lite överväldigande.

Så jag har suttit i flera dagar nu och tittat på bildspel av andra medlemmars  utvalda favoriter.Jag har lagt två bildspel bredvid varandra så att jag ser två bildspel rulla, sida vid sida.  Ibland är  kombinationen helt surrealistisk och det i sig blev spännande.  För mig går det här bortanför vem som är en bra,bättre,bäst fotograf eller vilka bilder som är bra,bättre,bäst.Det har varit en njutning.Konstfoton blandat med svartvita pärlor, fantastiska naturbilder, bilder med massor med humor, djupt gripande bilder. Jag har sett så många guldkorn som jag aldrig skulle sprungit på om jag inte kommit på ideen att också titta på andras favoriter. Det känns som vi väljer med hjärtat när vi väljer favoriter. Ingen röstning, inget majoritetstyckande, inget refuserande , kanske är det därför blandningen av bildstilar är stor. Vilket gör det extra roligt och inspirerande.Vad mycket inspirerande bilder det finns på fotosidan, riktiga juveler och  fler än vad man kan tro om man "bara" försöker fokusera och hänga med i det dagliga flödet.

 

Nu ere snart helg så hoppas den blir så bra som den kan bli för allehoppa!

 

Inlagt 2013-10-25 12:58 | Läst 2163 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Spännande tankar Annelie!! Speciellt synen på det där med "Favoriter"!! Jag tror som du att där, om någonstans väljer vi med inte bara hjärtat, utan våra sinnen. Spännande, i en tid när poolerna sakta men säkert verkar slumra in. Kanke för att vi är bildtrötta, eller trötta rent allmänt!? Jag tror dock att ett högre tempo i "produktion" ger en i varje fall lägre kvalitet. Men det är ju upp till var och en, vad man vill visa och upp till betraktaren om hen vill titta :)
När det gäller publiseringstempo, på bloggen, så kan man se en ökande hastighet även där. Bra eller dåligt? Jag tycker det är dåligt, men det beror kanske på att jag inte sitter och kollar igenom flera bloggsidor bakåt. Så, är man inte med på säg de två första, så "missar" jag... Eller om man ska kalla det väljer bort. Men det gör jag iofs också med den som har tre kanske fyra inlägg på de två första sidorna.
Jag tycker bloggen är kul, trevlig! Ett bra sätt att förmedla en tanke, upplevelse i ord och bild. Den som enbart visar en bild, skulle jag hellre se i en pool... Och att vi där blev bättre på att titta, begrunda och kommentera. Men det är ofta känsligt, känns det som. Så kanske är modellen pooler med "gilla-knappar"!?? Fattigt, anser jag men...
Fotosidan innehåller mycket "godis", och jag gillar som sagt verkligen din "Favorit-studie"... Bra!!
Ha en härlig och fin helg Annelie!! //Peter
Svar från Annelie Worgard 2013-10-25 17:42
Högre produktion fungerar bara till en gräns....sen blir det mest att paddla för att hålla sig flytande och låtsasproducera.Fast just den kommentaren för mig gäller mera jobbet då, vad gäller fotograferandet mitt, får andra regler gälla, och det som hitills håller är att det skall vara roligt...för mig. Ibland blir det då en paus, kortare eller längre, både i fotograferandet och att titta på bilder. FS är en utmaning när det gäller att hitta sitt(mitt) eget förhållningsätt.
Och visst verkar mycket känsligt men det är nog mest för att vi är så många och det "enda" som biinder oss samman är bilder. Man får hitta sitt eget sätt att förhålla sig till känsligheten :)
Men efter nästan fyra år borta från att vara aktiv på FS blev jag förvånad hur många bra! bilder som fanns.
Så jag blev förvånad och kände mig lite dum när pratet om sämre kvalitet igen dök upp, för det pratet fanns för fyra år sen också :D
Så det kändes lite som att jag stod där och ropade...men ser ni inte vad mycket som hänt...sen insåg jag att det kanske inte har hänt så mycket.Att det ligger mest hos mig för att jag gör en förändring och kommer tillbaka.
Fast ibland blir jag litt sur på pratet om sämre kvalitet, tycker inte det är sant, mera sant är att fler bilder finns och ribban har höjts och i takt med det blir ens ögon trötta av alla bilder som flimrar förbi.
Tycker inte man ska ta alltför djupsinningt på bloggandet. Man är ju med för man tycker det är kul, ibland får man kommentarer o ibland är det magert med tyckande. Egentligen är vi ju rätt få här som regelbundet bloggar, man känner igen nästan alla namn, ibland kommer det nån ny. Det kunde ju lätt varit väldigt många fler som la in bloggar o då hade det verkligen blivit mycket. Jag skriver sällan så mycket, men det är jag det, vi är alla olika.
Gillar din lövbild, perfekt teknik på den, och det gör skillnad! Ha en fin helg, LO
Svar från Annelie Worgard 2013-10-27 14:20
Tack för kommentaren/observationen om bilden i sig, den är en personlig favorit. :)
Helt klart så är vi alla olika och så ska det vara. Leva och låta leva liksom. Sen kan man ju låta lusten att skapa, att det skall vara "kul" att skapa något det viktiga.Och då finns det en viss skönhet i att så mycket av det vi gör som visas fram här försvinner efter en dag eller ännu kortare. Lite grann som naturen utanför :)
Sen gillar jag utmaningen i att försöka hitta min egen takt och inspiration i detta ständiga flöde.Där blev det helt klart en vitaminkick i att kolla igenom favoritbilder som andra valt.
En sån strålande idé att uppmärksamma favvomapparna!
Där väljer man ju bilder helt utan det överjag som kommer in och talar om ifall ens val är korrekta eller felval.
Hur är det, har du ringat in personligheten hos favvomappsvärdarna? Bilderna borde väl prata rätt mycket om den som väljer ut dem?
Möjligheten till att spara favoritbilder tycker jag är bra, det är ju faktiskt ett sätt att inte låta de bilder man tycker är bra sjunka bak i glömska. Jag brukar spela igenom mina egna favvisar emellanåt, men har inte kommit på din briljanta idé att titta mera än flyktigt på andras.
Svar från Annelie Worgard 2013-10-27 14:32
Jag blev så glatt överraskad vilken vitaminkick det var att gå igenom bilder som andra valt ut.
Kan rekommendera två bildspel bredvid varandra och sen någon musik som för tillfället tilltalar.

Jag hade inget intresse i vem det var som valt vad alls, det började med mina egna och då såg jag bara där vad mycket fina bilder det finns som jag redan glömt...sen kom jag på att det måste det finnas i andras favvomappar oxå. Och bildsökningen som FS själva har, där kan du välja ut bilder från favvomapparna men inte se dem som bildspel, så då blev det att titta runt hos andra medlemmar direkt.
( Kanske någon tar illa upp och känner jag klev över en gräns, vad vet jag, isåfall tråkigt, men tror o hoppas ingen egentligen bryr sig :) )
Jag kommer fortsätta men utöka till bilder utanför FS, lite av grejen för mig blev de ibland mycket olika bilder som slumpen la bredvid varandra, och att allt bara pågick, lite grann som att titta i ett kalejdoskop,
Den här bilden bara älskar jag...
Formspråket är så enkelt och bara så perfekt!!
Fortsätt att dela med dig!
//Peter
Svar från Annelie Worgard 2013-10-30 19:54
Tack tack o tack!!! den är en egen favorit så glad blev jag nu.