Tankar och reflektioner om inre och yttre bilder

Oväntat besök eller oartiga gäster

Lite fel årstid just nu, jag vet,  men de här bilderna talade till mig ikväll.  Det här hände sig en lite mulen oktoberdag för sådär två år sedan. Maken tittar ut genom fönstret och ser ett helt gäng okända och exotiska besökare. Vi går ut för att hälsa på dem.

De är lite avståndstagande och inte så väldigt intresserade av oss. Men inte heller rädda. De är på uppdrag , det märker man, de småpratar lite sinsemellan ...de verkar vara på väg någonstans, fast oklart vart...känns tydligt att vi är i vägen. I skyn i  bakgrunden ses deras mer vilda sysslingar, gässen som alltid är närvarande här.  Men det här gänget bryr sig inte, de har valt att gå. 

Först av alla  är denna individ, lite sträng och uppsträckt, självutnämnd chef kanske?

På väg upp mot byn. Brödet vi sprang in och hämtade var helt ointressant, de bara gick förbi.

De här två hamnade på efterkälken. De höll sig nära varandra under hela besöket, kanske är de bröder ?

Nu kom det en bil, den var på väg ned till hamnen. Vi känner vårt ansvar och försöker få bort gruppen från vägen. Det går sådär kan jag säga.   Föraren hade ett stort tålamod. Han väntade lugnt tills det var OK att köra vidare. Jag kan inte säga att ankorna verkade speciellt tacksamma över det. 

Nu var ordningen störd och gruppen samlades och konfererade , sen bytte de riktning (igen).   Maken och jag konstaterade att de verkade klara sig bra utan oss så vi gick in till vårt igen. Senare visade det sig att de bodde hos grannen och var bara ute på en daglig promenad. 

Inlagt 2019-03-13 19:04 | Läst 343 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Annelie.
Sikke en morsom og dejlig serie med fine tekster - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2019-03-13 23:29
Tack Erik, ja det var ett trevligt möte :)
Trevligt! Ser ut som 'Myskänder', dom käkar mer än gärna 'Mördarsniglar'..
Hälsn!
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2019-03-13 23:31
Tack för info...och jag tror du har helt rätt , de tillhör grannen fick vi lära senare. Just den här dagen hade vi ingen aning om varifrån de kom- Och äter de mördarsniglar ja de har de kommit till rätt ställe, det finns många såna här
Vilken härlig upplevelse lägga i minnesbanken ..de har helt klart för sig var de skall gå och vem som är ledare . En blogg som jag tycker mycket om.
Hälsar Gun-Inger