Tankar och reflektioner om inre och yttre bilder

På hemvägen tog jag en omväg, behövde klappa om lite träd

 

Hade ärende till Vallentuna idag och då vädret var vackert tog jag omvägen förbi två stora ekar.Det är alltid trevligt att spatsera runt dessa varelser och filosofera lite. Det här är en av dem, hon är fortfarande rätt hel. Enbart hennes storlek inger respekt. Blad finns bara på vissa grenar så kanske börjar hon närma sig sin riktiga ålderdom. Marken runt henne är full med ättlingar, det kan ju vara ett annat tecken på att naturlig föryngring pågår.  Man kan också se att många grenar är avsågade. Jag kan tänka mig att hon faktskt utgör en liten bit av kommunens budget och del i den kommunala omsorgen.

 

Nä det här blev för nära......nu ser man ju bara skrynklorna.

 

Så här är bättre, nu bär hon upp hela världen.  I alla fall taket på bilden.

 

Som en åldrig Medusa låter hon sina grenar sträcka ut sig. Hon tar plats denna dam.

 

 

Här är den andra eken, den har tiden redan tagit det mesta av men den är fortfarande ett mäktigt landmärke. Den är lite gömd inne på en skogsväg och kanske ingen ivrig säkerhets-nisse hittar hit.Hon kan gott få trilla samman där hon står.Jag brukar klappa om henne när jag har vägarna förbi. Väldigt respektfullt förstås, i hennes värld är jag lika långlivad och betydelsefull som en mygga.

 

Inlagt 2013-10-16 20:28 | Läst 2023 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vackra träd... speciellt det första med sina "former".... Ekar är vackra. Det enda som är jobbigt är löven som inte förmultnar... räffs räffs räffs... :) Du har dokumenterat dem fint! Ha en lika fin kväll!! //Peter
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2013-10-17 08:47
Ja du har säkert rätt med räffset, vi har bara en väldigt liten ek på tomten men även efter den blir det många löv.Nu måste jag kolla varför de inte förmultnar. Ha nu en bra dag!
Ja trodde du var en trädkramare av texten att döma men du skulle ju bara ta lite trevliga bilder
Ken//
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2013-10-17 08:50
Ja så kanske det kunde tolkas, det tänkte jag inte på. Men tror inte dessa ekar är hotas av nedsågning, tvärtom så verkar som den första eken faktiskt varsamt tas hand om av kommunen.
En vacker gammal dam :-)
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2013-10-17 08:50
Ja visst är hon. :)
Jag tycker mycket om tanken att eken bär hela världen på sin krona, det blir en stark och vänlig ek genast!
Ekskrynklor är fina och när man tänker på hur lång tid de här träden behövt ha på sig för att bli så stora, då blir man själv en fjärt i rymden i det stora hela.
Den understa bilden är också mysig, jag är så svag för vägar in i bild! Blir genast sugen på att kunna få promenera in i bilden! Och måste i så fall passera vakten, tänkte på ett troll först men eken har mera kvinnliga former och jag vill hellre benämna henne "woodo-kvinna".
Tur att de har någon som bryr sej om dem och förevigar dem på bild!!
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2013-10-17 08:55
Tack för lång och uttömmande kommentar....kändes gott att läsa. Det är roligt att projicera ut sina tankar på träd tycker jag. Träd är inspiratörer :) och en viktig del av vår närmiljö vare sig det är i staden eller ute i spenaten.
Fin promenad - Ekar är mkt.. fina o mäktiga! Hälsn, LO
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2013-10-17 08:56
Håller helt med, ekar är mäktiga. Det var så kul att se alla skott som stod runt henne igår, de var inte så mäktiga men jag inser ju att några av dem kommer att finnas här och ta hennes plats när jag är helt bortglömd. De har sin egen tideräkning liksom.
Träden blev mycket vackra på dina bilder Annelie! Ha en bra dag!
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2013-10-17 08:57
Tack! Dan, det var vad jag försökte. Hitta ett sätt som visade just dessa två träd på något slags rättvisande sätt
Dom är vackra dessa gamla ekar. Undrar hur många som kramat dom genom seklers gång.
Må gott
/Hans-Åke
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2013-10-22 13:11
Tack och ja visst är de vackra. :)