BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

325 Svartvitt makro

Kom hem lite tidigare idag och hann ta lite bilder på vår gersmin som precis börjar blomma.
 


Hittade även en lite gäst i en blomma


Sakta kröp han fram


och sedan vända han ryggen till.

Något beskurna bilder. Nikon D 200 och Tamron SP90. 
Justering av nivåer samt konvertering till Svartvitt i PS.

Postat 2008-06-23 21:25 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

324 Inga makrobilder

När jag kom ut på promenad så började ett lätt regn. Vi tog en rask promenad genom skogen ändå utan kameran. Nu sitter vi och sneglar på Spaninen - Italien. För närvarande 0 - 0 och jag tycker det känns ganska jämnt. Jag har jobbat lite idag med att läsa en handbok som skall ges ut senare i år. Ämnet är hantering av PCB i byggnader. En ny lagstiftning tillkom förra året med krav på inventering av byggnader som kan innehålla PCB före den 30 juni i år.
Vi får nu många förfrågningar från fastigehtesägare som vill ha hjälp med detta. Hade de ringt förra hösten så hade vi hunnit hjälpa dem, Nu är det lite kort om tid och dessutom har vi många andra åtaganden som tar tid.

Förutom att korrekturläsa handboken har jag jobbat med redigering av bilder. Har många bilder att redigera just nu.

JAg skulle även installera en ny backup på nätverket, men måste ha en router till först. Fanns inga lediga platser att koppla in den på. Har köpt en NAS med 2 st 500 GB Sata diskar som speglas mot varandra. Bör räcka ett tag i alla fall. Nu skall den testas lite grann.

Dagens bild: Ett porträtt från Danstävlingen i Globen:


Nikon D 200, SB800 och Tamron SP 90

Postat 2008-06-22 22:29 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

323 Midsommarfirande

Midsommarafton hos oss var lugn. Vi tog en promenad mitt på dagen för att se om det fanns några jordgubbar att köpa i Fruängen. Det gjorde det dock inte, så vi fortsatte till Herrängens gård där man hade tradisionsenligt firande. Eftersom vi startade för sent hemifrån, var dansen slut då vi kom och de flesta på vär därifrån. Jag hade ingen kamera med mig så några bilder blev det inte. Då vi kom hem förbereddes middagen, grillad marinerad fläskfile (egen marinad), med färsk potatis och mycket grönsaker. Till efterätt en smulpaj med rabarber och glass. Allt smakade bra.

Idag har vädret varit minst sagt växlande och vi har till största delen hållit oss inne. Jag klippte gräset på förmiddagen, det var dagens motion. Vi har rätt stor tomt så det tar ett tag. Jag har tillbringat resten av dagen med att gå igenom ett avsnitt i Digital Bildbehandling och genomfört övningsuppgiften. Får se om jag blir godkänd på denna.

Avsnittet handlade om färg och olika verktyg för att påverka färgen:

Före bilden ovan

och så här efter lite justering av kurvor och nyans/mättnad.

Postat 2008-06-21 18:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

322 Bildavtal? Skall man ge bort bilder?

Jag blev erbjuden att sälja mina dansbilder via en hemsida med inriktning på dans.
Villkoren var att alla bilder på hemsidan  låses med deras logga samt att de får använda bilderna fritt i t.ex. artiklar. Ingen kostnad för mig i dagsläget att ha bilderna på deras server. Dock kan det bli så att man i framtiden får betala något för att vara med på hemsidan.All försäljning däremot skulle ske via e-post direkt till mig.
Att de lägger på en logga är väl OK så att inte bilderna kan kopieras hur som helst, men varför i så fall inte min logga?
Jag har därför tackat nej, eftersom de har annonser på sidan så finns det ju rimligen intäkter? Jag tror inte heller att de arbetar gratis.

Jag som amatör har ju inte de kostnader som ett proffs har, jag har även andra inkomster som jag lever på. Tycker dock inte att det känns riktigt rätt att jag av denna anledning skall ge bort bilder och någon annan som lever på det inte får sälja sina. Jag har ju dessutom ett företag som behöver lite intäkter, skatteverket accepterar väl inte bara kostnadsavdarg hur länge som helst?

Är det vanligt med sådana villkor? Brukar fotografer gå med på det? Visst vill jag nå ut med mina bilder, men varför skall jag inte få betalt för min tid och de jag lagt ned på utrustning, utbildningar mm? Jag skulle kunna tänka mig att betala en rimlig ersättning för att få vara med på deras sida och att de betalar mig för att använda bilderna enligt gängse taxa.

Vore kul med lite kommentarer kring denna fråga, tänker jag helt galet kanske?

Trevlig midsommar önskas alla.
/Bengt

Postat 2008-06-20 10:24 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

321 Färgglatt


Funkar det?
Postat 2008-06-18 20:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 
Visitors since 12 January 2008 Flag Counter

Innehållskategorier

Arkiv

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor