Allt möjligt.

Dagens fotoskörd

Var och handlade 20kg fågelmat idag som jag bar ut till skogsgläntan. Det var ett tag sedan jag fyllde på men det fanns gott om mat kvar till fåglarna.

Sparvhöken gjorde sig synlig igen som en mörk skugga som svischar förbi i hög fart. En vacker dag ska jag fånga han på bild under sina attacker. Väldigt lurig och sitter alltid gömd någonstans.

Som vanligt passade jag på att fånga några bilder.

.

Koltrasten med kompisar har hittat hit.

.

Hackspettarna trummar på i skogen. Det är nu flertal par som besöker min matning.

.

Större hackspett.

.

Och så en bild på tuffingen. (nötväcka).

.

Ett par rådjur latar sig i eftermiddagssolen.

.

Här är en bild från december på mörka skuggan (Sparvhöken). Sitter alltid gömd någonstans och är svår att hitta. Men en vacker dag så hoppas jag fånga lite bättre bilder på gynnaren.

.

Inlagt 2020-03-07 23:20 | Läst 638 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Kul med en egen matning. De har haft en officiell matning i i Skåne tidigare år som har gett en stor blandning arter, men tyvärr har det inte varit någon i år, kanske har de tyckt att det har varit så varmt och ingen snö att de får klara sig själva. Den var annars utmärkt för man kunde sitta i bilen och fotografera, ett bekvämt gömsle
Svar från sears 2020-03-08 20:10
Ja det är trivsamt. Vad tråkigt. Det är nog det milda vädret och kanske lite besparingar också som gör det. Tack så mycket Peter!

MvH
Johnny
Alltid trevligt att se vad du har vid din matning. Ser fram emot att få se hela sparvhöken. Vi har väldigt många grönsiskor i trädgården för tillfället och det sitter hundratals i träden bredvid. Annars är det inte så mycket fåglar vid automaterna men en rödhake kommer ibland samt blåmesar och talgoxar förstås.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-03-08 20:13
Ja den där sparvhöken har hållit på sedan höstas när jag började med matningen. Supersnabb och från ingenstans slår den till. Jag har börjat se ett mönster på attackerna så snart får jag nog lite bilder förhoppningsvis. Tack så mycket Lena!

MvH
Johnny
Vårkänsla i bilderna här, utom den sista då..
Hälsn!
Svar från sears 2020-03-08 20:13
Ja visst är det lite vårkänsla faktiskt. Det går undan nu.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Fina rutor..brukar dessutom vara rätt tid att handla frön mm, brukar reas ut efter "vintern"
Har nog aldrig köpt så mycket talgbollar som denna vinter till ok priser.
Mvh/Gunte..
Svar från sears 2020-03-08 20:14
Jag har också passat på vid rea, riktigt bra. Vintern har inte varit optimal för handlarna.
Tack Gunte!

MvH
Johnny