Foto bloggen

Allt möjligt.

Baltimoretrupialen i Skåne

Det är få fågelintresserade som har missat att det just nu finns en väldigt exotisk fågel i den lilla byn Förslöv utanför Båstad. Det är första gången någonsin som Sverige får besök av en baltimoretrupial.

Den hör hemma på andra sidan Atlanten där den häckar i Nordamerika och flyttar sedan söderut över vintern till Centralamerika.

Och det är från just Centralamerika jag visar bilderna på den. Dessa har jag tagit vid ett trevligt litet café uppe i bergen när jag besökte Costa Rica för ett par år sedan.

.

En vacker fågel.

.

Färggrann och lyser verkligen upp.

.

Den gillar banan.

.

Väldigt gemytligt café som låg uppe bland bergen. Trevligt att sitta och dricka kaffe eller käka en bit mat och fotografera färggranna fåglar i deras trädgård.

.

.

Eller bara njuta av den vackra utsikten.

.

Postat 2022-12-20 11:39 | Läst 928 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Några foton från helgen

Det går snabbt mot jul nu. Knappt man hinner med allt julstök och allt kring det tycker jag. Den här veckan är det i alla fall dags att landa från jobb och stress och komma in i julmyset. Helgens fotograferande bjöd på både kyla och töväder och en trevlig avslutning med en hökuggla.

Några bilder blev fångade.

.

Helgen inleddes med en frostig och krispig kyla.

.

Solen sken fint och det var ändå rätt så behagligt i luften.

.

De vita dovhjortarna finns kvar från höstas. Här en hind med troligtvis sin kalv. De får jobba hårt nu för att komma ner till maten.

.

Helgen övergick till töväder. Vad bra tänkte gråhägern när ett nytt hål sprack upp i ån.

.

Ho ho lät det om telefonen och när jag läser meddelandet så har någon sett en hökuggla i grannbyn sittandes stationär på en lyktstolpe. Jag åkte dit en sväng och visst fanns det en hökuggla där. Kul.

.

Postat 2022-12-19 09:00 | Läst 859 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Fotomässan 2022

Efter långt uppehåll och framflyttad i omgångar så blev den äntligen av fotomässan. Alltid ett kul besök och lite av höjdpunkt på året att få klämma på massa fotoprylar och titta på fina bilder samt lyssna på intressanta föredrag. I år var det dessutom ett par andra mässor på samma ställe som du också kunde besöka med fotomässans biljett.

På det stora hela så var det en lyckad mässa tycker jag. Saknade en hel del aktörer men väldigt intressanta föredrag och tillräckligt med fotoprylar att klämma på.

Ett gäng bilder blev fångade. Alla bilder är fotade med Nikon Z fc & 28mm förutom de två sista bilderna där jag tog fram Nikon Z9 & 70-200mm en stund.

.

Det första man ser efter biljettkassorna så att man hittar rätt.

.

Många fina bilder att titta på. Ett och annat namn bakom bilden känner man också igen. Som här tex den översta bilden tagen av en annan bloggare på fotosidan nämligen Margareta Cortés. Fin bild Margareta!

.

Olympus var väldigt tydliga med att deras vädertätning är den bästa.

.

Nikon hade allt det senaste på plats samt experterna på grejerna. Gratis sensor rengöring fick man också och de hade ett stort område med deras Nikon School där tex Ricci från Riccitalks och våran svenska toppfotograf inom porträtt Therese Asplund höll genomgångar.

.

Therese Asplund in action på Nikon School.

.

Om olyckan var framme så var det nära till ambulansen.

.

Helen Sloan stillbildsfotograf för inspelningarna av Game of Thrones serien. Vi fick följa med på hur hon jobbar och hennes resa under de 11 år som serien har funnits. Ett mycket intressant föredrag och fantastiska bilder från inspelningsplatser och på skådespelarna/karaktärerna i tv serien.

.

.

.

Hej Mamma det är jag.

.

Folkvimmel.

.

En annan mycket intressant fotograf att lyssna på var Steve Winter som jobbat 28år som fotograf för National Geographics med inriktning på de stora kattdjuren. Ett imponerande arbete han också gör för att artskydda de stora kattdjuren som tex tigern.

.

De här solbrända herrarna har precis tävlat om pokaler och medaljer inne på Fitnessfestivalen som är en mässa med inriktning på träning i alla dess former. Under mässan arrangerades det också SM tävlingar i olika discipliner.

.

Här får en sandsäck sig en omgång.

.

Här tävlas det i någon form av uthållighet. Sa vi mjölksyra.

.

I en annan del av mässhallen höll kampsportsfestivalen till. Här visades det upp olika former av kampsport samt så tävlades det också i dessa.

.

Här boxades och sparkades det en hel del och vissa gånger hjälpte inte skydden så mycket.

.

Här tävlades det i Kendo. Tur det inte var riktiga svärd.

.

Här visar en person upp sina färdigheter inom Shaolin Kung Fu för ett gäng domare.

.

Mycket trevlig och rolig lördag. Man fick även lite motion på köpet. Hoppas nu att fotomässan återkommer igen som vanligt nästa år!

Postat 2022-12-04 18:44 | Läst 1023 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera