Foto bloggen

Allt möjligt.

En träff med lavskrikorna

I helgen åkte jag en bit norröver upp till en av de sydligaste förekomsterna av lavskrika. Ett ställe utanför Ockelbo som varje år bjuder på underhållning. I år var det två stycken som ivrigt kom och vill smaka av den korv som grillades. Jag hade med både ost och extra korv som jag lade ut på stubbarna vilket var väldigt uppskattat.

Ett par bilder blev fångade.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2021-10-25 13:45 | Läst 1225 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Nötkråkorna

Efter att ha läst Lenas bloggande om nötkråka härom sist så blev jag själv sugen på att kika på lite nötkråkor. I helgen bar det iväg till ett ställe jag brukar besöka minst en gång varje år och nötkråkorna brukar alltid finnas på plats.

Efter lite kaffe och några nävar hasselnötter på stubbarna så dök de upp. Vackra och underhållande att kika på som alltid. Några bilder blev fångade.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2021-10-19 08:57 | Läst 954 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Min nya fågelmatning

För två veckor sedan så skulle jag starta upp min fågelmatning för vintern igen. Men möttes av en skylt i skogsgläntan av den lokala orienteringsföreningen. De har lagt ett kontrollstopp på sin slinga precis vid min matning. Jag insåg att här kan jag inte vara kvar längre då fåglarna kommer bli skrämda och kanske precis när man sitter och har en fin fotostund. Jaja det tog 3 år tills någon hittade till min fina plats.

Jag hade kvar i minnet ett annat ställe och efter att hittat åt markägaren och kommit överens med denne så hängde jag upp mina matare förra veckan. Dock kunde jag varken se eller höra en fågel i skogsområdet vilket oroade mig lite. Men platsen är bra med rätt så mycket ljus som når fram under hela dagen samt mycket barrträd för småfåglarna att gömma sig i om de blir skrämda.

Jag har varit dit varje dag och kollat till men inte en fågel. Jag brukar också lägga ut lite hasselnötter på en stubbe men de förblir orörda fram tills för några dagar sedan då de började försvinna. Dock fortfarande inga fåglar som är där. Men i helgen började det dyka upp lite gäster. Och det ser ganska lovande ut.

.

Talgoxen var den första att hitta dit. Den tittar lite fundersamt på mataren.

.

Men hoppar ner till slut och smakar av lite jordnötter.

.

Blåmesen var den nästa att spana in mataren.

.

Det tog en stund men till slut provsmakade den också lite av jordnötterna.

.

Dagen efter var det fullt av liv kring matarna och en del nya gäster hade hittat dit som tex entita.

.

Även en större hackspett provade nötterna. Roligt att den hittat hit.

.

Och nötväckan förstås. Det är nog den som brukar plocka mina hasselnötter tänkte jag.

.

Jag lägger ut en näve hasselnötter på stubben denna dag också precis som gårdagen och förväntade mig att nötväckan skulle börja plocka åt sig men den var mest intresserad av jordnötterna i matarna. Och plötsligt från ingenstans landar en nötskrika och stoppar snabbt i sig av hasselnötterna. Aha! Nu förstår jag vem som lärt sig att det brukar finnas hasselnötter här :)

.

Ett annat roligt inslag är trädkrypare. Kanske den också lär sig att äta från matarna som på mitt förra ställe.

.

Det tog 7 dagar innan det började dyka upp lite fåglar. Fascinerande hur snabbt nyheten sprids i skogen sedan, från en dag till en annan så är det flertalet olika arter som är på plats.

.

Postat 2021-10-18 08:57 | Läst 1023 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

"Tystnad, tagning"

I helgen så var det kalas i vår förening "flygande veteraner" som håller det gamla DC-3 flygplanet Daisy i luften. Hon fyllde 78år så det måste firas.

I samband med det så var ett tyskt filmteam på plats och lånade Daisy för ett filmprojekt som utspelar sig på 50-talet. Det var kul att se Daisy tillsammans med statister i tidsenliga kläder. Till nästa års flygprogram för medlemmarna så kanske det blir en temaflygning någonstans med tidsenliga kläder.

Några bilder blev fångade.

.

Lite genomgång inför näst scen.

.

Kameror görs redo.

.

Smink och kläder klart.

.

Kameran rullar.

.

Skådisar och statister.

.

Huvudpersonerna.

.

En av många tagningar.

.

Rekvisita.

.

På tal om rekvisita. En av statisterna hade med sig sina gamla kameror. En Nikon FM bland annat. Vi jämförde med min digitala retro Nikon Z fc som bygger på FM2 och visst kan man se likheterna alltid.

.

I det fina läderfodralet doldes en Kodak Retina IIc. I toppskick.

.

Modernare kamera, inte lika vacker.

.

Som avslutning så har jag konverterat två av bilderna till svartvita. Passar bra in tycker jag.

.

.

Postat 2021-10-11 16:47 | Läst 1094 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera