Allt möjligt.

Depå stopp

Det har blivit några korta stopp på vägen hem från jobbet vid gamla vanliga stället Fysingen. Inte mycket som händer där just nu mer än att grågässen börjar samla ihop sig.

Ska bli kul med gässen närmare hösten när de är tusentals vid sjön och se när himlen fylls då havsörnen drar förbi. Det är alltid lika kul och spännande att se på. Tror nästan att han gör det för skojs skull ibland.

Några bilder blev fångade.

Närbild på staren.

.

Pilfinks ungar.

.

Påfågelöga.

.

Inlagt 2019-08-07 20:59 | Läst 731 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Riktigt snyggt! Staren ser ut som hen hör hemma Asien med lite sneda ögon! Ha det gott!/ Björn T
Svar från sears 2019-08-08 11:40
Haha ja den kisar lite mot solen tror jag :) Tack Björn ha det bra!

MvH
Johnny
Hoppas du får vackra bilder på havsörnen och grågässen då framöver :)

Vackra bilder här, hur ser du att pilfinkarna är ungar? Eller du vet bara det kanske :)
Svar från sears 2019-08-08 11:45
Ja jag hoppas det också. Har några stycken redan men det går alltid att bättra och om inte annat är det en trevlig upplevelse. Ungarna är ett gäng på 5-6 stycken som drar runt på detta ställe och ibland sitter de allihopa på just denna stolpe :) Har ingen bra bild på det ännu men det ser väldigt roligt ut. Ungarna ser lite blekare ut kring den svarta fläcken på kinden och mera åt det gråa hållet i stället för vitt runt omkring.

Tack Joakim!
MvH
Johnny
Joakim88 2019-08-08 21:14
Vad roligt så många :) Själv så har jag inte sett någon juvenil här hemma bara två vuxna havsörnar, de kanske misslyckades i år.... Men desto fler fiskgjusar vilket är positivt :)
Du kommer garanterat att få ett bra foto på någon av dem då de är mindre skygga än de vuxna :)