Allt möjligt.

Första fågeln för i år

Första fågeln för i år som fastnade på bild blev en havsörn. Sittandes på en välkänd pinne ute på en myr i Gysinge. Den pinnen var populär för ett gäng tuffa korpar också. En trög dag i gömslet men med en 30 sekunders upplyftande stund i alla fall innan jag åkte hem.

Någon bild blev fångad.

.

.

.

Inlagt 2020-01-09 19:53 | Läst 1375 ggr. | Permalink
Hm, fick du bara 30 sekunder utdelning? Men du hade ju så fin utdelning med kungsörn och räv så det räcker ett tag. Korpbilden tycker jag var både fin och kul. Örnen var ju fin den också, men undrar om den inte är lite blek i huvudet, om den inte hade lyft om den hade varit mörkare eller mer kontrast, eller så är det min skärm, eller så såg den ut så :)
Svar från sears 2020-01-09 20:44
Jo så är det ibland. Och ibland kommer man inte hem med någon bild alls. Men det ska inte vara för lätt. Ja den var väldigt ljus med mycket vita inslag i både hals och huvud. Tror det var en väldigt gammal örn.

MvH
Johnny
Tonyeagle 2020-01-09 20:59
Nja, det där verkar vara en välexponerad bild på en gammal havsörn.
Sådana bilder får man bara på Varanger eller i djurpark eller gömsle;)
Snygg bild!
Svar från sears 2020-01-10 09:31
Tack ska du ha Tony! så är det :)

MvH
Johnny
Tjusigt..inte bara vi som blir gråhåriga med tiden ;)
Korparna kul...ser ut som trean är boss I gänget..
Mvh/Gunte..
Svar från sears 2020-01-10 09:32
Hehe så är det :) Han ser ut som lite boss ja.
Tack Gunte!

MvH
Johnny
Trevligt! Örnen i all ära men Korparna är nog strået vassare på bild just här.. Jag har nog alltid tyckt att örnar ska vara exklusiva.. och inte för enkla att fotografera.. Men jag är också van vid 60 - 70- talets brist på örnar på den tiden.. Då kände man 'örnfrossa' när man såg en långt bort.. Nu flyger dom förbi här med stor oregelbundenhet i och för sig.. (tyvärr). För 2 år sen lättade en Havsörn från fastighetens tak i höjd med där jag bor.. fick en 'hafsig' bild på den när den hade lättat och jag kom gående nere på gatan, vad den gjorde här kan man ju undra..?
Hälsn!
Svar från sears 2020-01-10 09:42
Så är det många gånger att det inte är så enkelt. Naturen går inte att bestämma över och ett gömsle samt en hög mat är aldrig någon garanti. Men när naturen är på sin bästa sida kan det var en väldigt minnesvärd upplevelse med en sittning på första parkett. Jag tycker nästan korparna har blivit mer exklusiva. Ser oftare havsörn förbiflygande än korpar.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Ja den pinnen har jag allt sett förut ;)
Så kan det vara ibland med du fick ju som här två mycket fina porträtt :)
Svar från sears 2020-01-10 09:54
Ja det är lite tråkigt med Gysinge att de inte byter ut sittplatserna för örnarna per år. De ser lite sterila och döda ut dessa pinnar. Det är kul att sitta och titta på dem när de sitter på pinnarna men inte så roligt att fota dem. Det är 3:e året och gången som jag gör besök till Gysinge och nu är jag nästan uteslutande ute efter flygbilder på nära håll när jag är där. I år hade vi otur att örnarna inte ville komma förbi framför kojan, troligtvis störda av något. I år ska vi faktiskt prova en till sittning lite längre fram. Hoppas naturen är på sin bästa sida då.
Tack Joakim!

MvH
Johnny
Joakim88 2020-01-10 10:53
Ja jag håller med, lite byte av miljö skulle nog inte skada :) man kan se många bilder på instagram bland annat på örnar och ser man den pinnen så vet man ju exakt var det fotot var taget hehe.
Det gör du rätt i är också väldigt sugen på att få mer flygande örn bilder. Lycka till framöver och återigen mycket stiligt porträtt på denna gamla havsörn :)
Håller med Jan, korpbilden är helt enkelt en toppenbild!
- hawk
Svar från sears 2020-01-11 19:06
Tack ska du ha Håkan!

MvH
Johnny