Allt möjligt.

Smålom vid Knuthöjdsmossen

År efter år har jag sett enormt fina bilder från detta ställe här bland bloggarna på fotosidan och till slut så kom jag för mig att själv göra ett besök dit. Förutom den vackra miljön så var det fågeln smålom som lockade och ett nytt kryss i artlistan.

Jag hittade ett fint boende någon mil därifrån i lilla byn Grythyttan. Det blev en tidig middag och sedan snabbt vidare ut till mossen. Där möts jag av den fina naturen jag sett på bilder. En mycket fin och lugn miljö med välordnade spångar att gå omkring på. Redan efter ett halvt varv så ser jag de första smålommarna ligga i en av gölarna.

Jag får lite eftermiddagssol innan de tunga regnmolnen helt stänger igen himlen. Jag skriver ett nytt kryss och lämnar nöjt mossen. Dagen efter hade jag hoppats på den där dimmiga morgonen med gyllene ljus men de tunga molnen hängde kvar. De två smålommarna från kvällen innan hade nu blivit ett 10-tal och det hördes sång över hela mossen. Solen tittade till slut fram och efter ett sista gäng bilder packar jag ihop och tänker hit kommer jag garanterat att åka igen.

Inlagt 2023-08-18 10:24 | Läst 1078 ggr. | Permalink
Så fina bilder, särskilt 2, 3 och den sista. Jo det är ett ställe som jag vill besöka
Svar från sears 2023-08-21 09:27
Kan verkligen rekommendera stället. Det är ett ställe som inte är likt något annat. En riktigt trevlig miljö att vistats i.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Bra bilder på Smålom, men saknar bilder på den 'vackra miljön'.. Har ju sett den i och för sig från andra fotografer, men man blir ju nyfiken på hur dina miljöbilder hade blivit.. Hälsn!
Svar från sears 2023-08-21 09:32
Det var lite mycket regn och när solen tittade fram var det mest fokus på fåglarna. Visst har jag några slängskott av miljön också men inget som jag tänker visa. Jag har planerat en resa dit i igen nu i höst för lite mer fokus på landskapsbilder.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Snyggt blir det när du är ute och fotar! Det slår mig när jag ser sista bilden att fötterna på smålommen sitter väldigt långt bak. Tur att dom bara landar på vatten, annars hade dom behövt ett noshjul.......
Svar från sears 2023-08-21 09:35
Jag har också tänkt på det där med fötterna och det är spännande hur naturen har skapat vissa invånare.
Tack Björn!

MvH
Johnny
En hel rad bilder värda att komma i någon bok, varenda en.
Svar från sears 2023-08-21 09:36
Stort tack Stefan för fin kommentar!

MvH
Johnny
Hej Johnny - meget smukke fotos af en meget smuk fugl.
Tillykke mde Xet.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från sears 2023-08-21 09:36
Tack så mycket Erik!

MvH
Johnny
Fina bilder Johnny och jag känner igen mej även om alla bilder är unika som man tar där. På tredje bilden ser det ut som att den tänker fånga myggan (eller vad det nu var). Gillar den inflygande på femte bilden. Det är mycket svårare att fånga på bild än när de startar. Jag var där i går kväll och i morse, sov i bilen på parkeringen. Det kommer bilder så småningom.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2023-08-21 09:39
Du kanske har en kombi som det går att sträcka ut sig i. Själv skulle det inte fungera att sova i bilen men jag önskade många gånger att man kunde det. Jag ska dit igen också nu i höst för att fokusera fotandet lite mer på den fina miljön. Tack Lena!

MvH
Johnny
Härliga bilder i fina poser.
Man blir nästan beroende av detta ställe efter sitt första besök :-)
Jag åker dit i morgon igen, andra besöket i år. Nu var det länge sedan jag bokade rum, visste ju inte då att det nästan skulle bli översvämningar där. Tydligen ligger en del spångar under vatten så det är väl stövlar som gäller.
Ing-Marie
Svar från sears 2023-08-21 09:43
Håller med om beroendet! Jag har planerat in en till resa dit nu i höst för att fokusera mer på miljön. Ett avkopplande ställe att vistas på. Ja just det ja, kan tänka mig att det kan vara mycket vatten nu. Ska bli spännande med din rapport och hoppas du får fint fotoljus. Tack Ing-Marie!

MvH
Johnny
Lena Holm 2023-08-21 11:15
Ja, gummistövlar eller vattentäta kängor.
Mvh Lena
Underbara bilder! Var själv där 3ggr förra året men i år bara en gång. Skulle åkt nu men det är fullt på vandrarhemmet till slutet av september där jag vill bo, och att sova i bilen är inget jag vill göra. En magisk liten plats är det som man gärna återkommer till./ Mvh Nina
Svar från sears 2023-08-21 09:44
Verkligen magisk. Jag har planerat in en till resa dit nu i höst för att fokusera på landskapet.
Tack så mycket Nina!

MvH
Johnny