En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Det är Moderskeppet-Mattias fel..

Jag var notorisk legobyggare som plutt. Lego var de enda som gällde och alla paket skakades direkt för att snabbt veta om det var lego. Nu är jag vuxen och bygger inte lego, men det är ett blogginlägg av Mattias på Moderskeppet som har gnagt i min hjärna.

Idag skulle jag köpa en liten Legobil till systersonen. Första gången i Legohörnan i leksaksbutiken (min son har inte kommit till legoåldern ännu) och min blick faller direkt på en jättekartong som kostar galet mycket. Jag glor och glor. Och tar ner och kollar. Sätter tillbaka. Glor igen. Tänker på Mattias. Glor igen. Tar ner. Lägger i vagnen tillsammans med den lilla legobilen. Betalar och känner mig liten galen. Men väl hemma känns det grymt skoj. Så när det blev tyst i huset så plockades kartongen fram och 2h senare har jag kommit till nr 31 i beskrivningen. Vi får väl se vem som vaknar tidigast imorgon. Sonen eller jag. :)

Inlagt 2010-01-09 21:28 | Läst 7347 ggr. | Permalink
=)
Lego är kul...tom för en mamma =)
Mina småkillar älskar lego och bygger gärna även egenkonstruerade rymdskepp som ser sååå fina ut.

Hoppas du får ha den för dig själv nu ;-)
Mina grabbar är födda på 70-talet respektive 80-talet och var hängivna, och mycket duktiga, Legobyggare. Äldsta grabben bygger fortfarande och hämtar hem gamla beskrivningar från nätet.
Haha, lego är fantastiskt kul. Har en grabb på snart 5 år som älskar lego, en till son på snart 3 som gillar att leka lite våldsamt med det färdigbyggda :S
Roligast är iaf som Lena säger deras egena konstruktioner utan beskrivningar. Ska ta o beställa ett litet ljustält samtidigt som mitt stativ nu så man kan föreviga alla dessa bilar, hus och monster!
Gissar att pappa sitter på golvet och bygger när sonen vaknar imorgon ;)
Lego är klart beroendeframkallande! När man en gång testat så är man fast. För alltid.

Någon sa en gång: Att skaffa barn är egentligen bara ett sätt att ha en orsak att köpa Lego.
Mina söner har i jul fått en hel del lego, och jag säger det.
Snart tar jag fram limtuben och limmar fast bitarna där dom skall vara!
Ett sånt evinnerligt letande efter bitar som lossnat och som måste vara på sin plats för att grejerna ska se ut som på kartongen.
Lego för mig (och för mina söner innan denna julen) är kubiska bitar som man kan lägga lite hursomhelst, för att bygga lite vadsomhelst.
Jag bara älskar Lego, trots min ålder och skulle bli väldigt glad om jag fick en stor byggsats med Tekniklego. När mina söner var små fick dom självklart stora byggsatser som mamma "hjälpte" dom att bygga, ingen var nog gladare än jag när barnen tröttnade och lät mig bygga klart själv:)

/Mari
Visst är det beroendeframkallande? All vardag försvinner för ett tag.

Jag har tänkt mer på det där senaste året. Ställs man inför många problem på jobbet så är avkoppling problematiskt. När hjärnan slappnar av öppnar den ju upp sig och börjar lösa problem. Många av dem jobbproblem. Vill man avskärma sig från jobbet på fritiden måste man alltså ha något som inte lämnar hjärnkapacitet över till jobbet. Lego är suveränt.