Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Rättat fel plus liten justering av visning av bilder

Vi hade ett fel under kvällen/natten där blogginläggets bilder täcktes av ett stort plus. Det uppstod när vi justerade bildvisningen under gårdagen. Det är nu fixat. (PS! vi vet att ni som läser blogginlägg med IE så finns det ett fel där bilderna visas alldeles för stort. Det är på grund av IE hanterar standarden annorlunda. Enligt uppgifter skall IE11 fungera bättre och om inte det funkar så rekommenderar vi Chrome. Vi skall också försöka lösa det det hela på vår sida).

Vi passade också på att justera visningen av blogginläggen på blogg-startsidan så att profilbilden nu ligger tillsammans med rubriken, vilket gör att bilden kan ligga 100% över bredden. Det ger en lugnare känsla. 

Postat 2018-02-20 09:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Uppdaterade mailmallar

Vi har jobbat igenom nyhetsbrev och bevakningsmail för att göra de mer anpassade för hur de läses (både i telefon och i mailprogram). Vi har också försökt göra dem mer smakfulla och inbjudande. 

Postat 2018-01-29 18:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mustigare bildkritik med skissverktyg

Vi fortsätter utveckla bildkritikverktygen. I våras släppte vi dimensioner som stöd och nu släpper vi även ett skissverktyg där man kan bifoga en skiss på bilden till sin kommentar.

För att lämna en skiss tillsammans med sin kommentar så klickar man på Bifoga-skiss-knappen bredvid kritikkommentarsfältet. Då får man upp ett fyra boxar med färger. Där väljer man färg och sen kan man rita på bilden. Den man ritat blir sedan som ett lager som kan visas tillsammans med just den kommentaren.

På Janne Kvarnströms bild Islandskap kan du se det hela live. Funktionen är beta-läge vilket betyder att den skall fungera som tänkt men att det kan finnas buggar och att vi kommer justera den ytterligare.

Funktionen ligger just nu på bilder i som ligger i Bildkritik 2.0.

Postat 2017-12-19 09:31 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Konsten att bli spärrad på Facebook

När jag skulle gå in på Facebook igår så möttes jag av inloggningsrutan. Märkligt, och väl inne så meddelar Facebook att jag publicerat något så hemskt att de måste spärra mig i tre dagar. 

Det är helt omöjligt att fatta vad det är för något jag publicerat och som Mark inte gillar,  för bilden de visar i mobilen säger nada. Dessutom har jag inte publicerat något sen långt innan sommaren så det hela känns märkligt. Jag kollade även om det var någon bild i artikel från Fotosidan som gjorde att Facebook satte i halsen. Icke! Så jag var rätt förbryllad.

Men nu precis så förstod jag. Det var Nils Bergkvist blogginlägg som vi autopublicerar på vår Facebooksida Fotosidan bloggar som var anledning. Ursäkta ironin men visst är det en upprörande bild!? 

Facebooks regelverk är fullständigt obegripligt. Den ena vidrigheten efter den andra kan man hitta men ett naket bröst och man får genast smäll på fingrarna. 

Postat 2017-10-12 14:39 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 28 Nästa