En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Förinställningar i Lightroom - en genväg till roligare bilder snabbare

I kommande nummer av Fotosidan Magasin så har vi en artikel om Förinställningar i Lightroom. När jag bladade igenom det helt nya numret och läste den artikeln så fick jag genast lust att testa. I artikeln får du lära dig dels hur du använder andras förinställningar men även hur du skapar egna. Jag var lite bekväm så jag köpte ett paket med förinställningar från Totally Rad. Och det var otroligt smidigt att lyfta en bild med hjälp av förinställningsfunktionen. Passar mig perfekt som alltid har lite för bråttom :)Original.Efterbehandlat med Totally Rad Effects - Mystery Bus (om jag inte minns fel). Det tog ca 2 min att få till det där. Svårast var att välja bland alla olika som ingick i paketet.

Inlagt 2010-08-31 15:09 | Läst 4164 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Härligt! Presets eller förinställningar är grymt lärorikt och snabbar upp arbetsflödet avsevärt.
Klart bästa sajten för tips och nedladdningar av fria presets till Lightroom drivs av en medlem här på fotosidan och har url;
www.presetsheaven.com
Det finns väldigt väldigt många gratis-presets, så det är onödigt att lägga pengar på sånt.
@Fredrik: Ah sedär! Hade ingen aning om Presets Heaven. Coolt!
@Joakim: Kan tro det. Jag känner mig som en rookie på det hela så jag var bekväm och köpte, men skall botanisera vidare.