En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Innovativt filmning av cykellopp

Jag gillar cykel och att tävla på cykel. Lika mycket gillar jag vårklassikerna Flandern Runt, Gent - Wevelgem, Amstel Gold Race etc. Höjdpunkten är dock Paris - Roubix som är ett klassiskt stenhårt lopp där utmaningen är ett 25-tal pavésektioner (kan översättas med stenlagd traktorväg i mer eller mindre uselt tillstånd). Loppet maler saknar ner cyklisterna och till slut är det en handfull som gör upp. I år hoppades jag på norrmannen Hushovd men istället var det en okänd hjälpryttare som tog hem det. Faktum är att svensken Magnus Bäckstedt tog hem det för ett par år sen och det var så olidligt spännande att se.

Hittade via lite olika cykelbloggar denna riktigt snyggt filmade delen av loppet. Fotografen jobbar kreativt med både upplättningsljus (se blänket på cyklisterna högra arm) men även nästan makro och slowmotion. Innovativt och skitsnyggt.

 

I år var loppet i torrt soligt väder men annat är det de åren det regnar. Då är det fullständigt galet. Kika bara 2001:

Eller när Bäckstedt vann:

Inlagt 2011-04-15 11:29 | Läst 4783 ggr. | Permalink
Häftigt! Tufft lopp det där. Hell and back.
När magnus vann var det party.
Mycket elegant och suggestiv filmning. Cykel och TV är magiskt! Plåtade cykel på 60-talet. det var tider med Fåglum. Kommer till det i min blogg längre fram!