En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Ny visning av tumnagelsidor för plusmedlemmar (plus annat)

Jag berättade förra veckan om att vi skulle uppdatera tumnagelsidorna och nu har vi släppt lite uppdateringar idag:

Tumnagelsidor 

- som plusmedlem så ser du nu sidor med tumnaglar (vi kallar sidorna för bild-grid) 100% bredd och utan reklam (dvs samma utseende som Galleri FS haft länge) 

- som plusmedlem så kommer du se medlemmars tumnagelsida (exempel) som 100% bredd och utan reklam och som plusmedlem så kommer alltid den sidan visas 100% och utan reklam.

 - som vanlig medlem så ser du dessa sidor så som de alltid sett ut dvs inom samma yta som artiklar och med en reklamkolumn till höger. 

- vi släpper denna justering för vi tycker att tumnagelsidorna blir mer inbjudande och vill vi ge något till våra plusmedlemmar. Vill du också vara säker på din tumnagelsida visas lika fint? Uppgradera till plus i butiken. Vi har 15% rabatt idag och till och med den 27/1).

Bättre överblick över nya bilder i dina grupper

Grupperna är en viktig del av bildkritik och för att få bättre över blick så har vi lagt till en länk som tar fram alla bilder från de grupper du är med i. 

Övriga justeringar

- ändrat utseende på flikarna till en renare form som fungerar bättre på små skärmar som mobiler
- taggmolnen (finns på bloggar, bilder) har fått ny form.
- knappar får en ljusgul färg när man "rör" dem. Där experimenterar vi lite och komma ändra mer på det.

Det finns en del småsaker till men detta var väl de stora sakerna. Vi kommer som vanligt göra småjusteringar med tiden av dessa saker, både i logik och utseende. 

Inlagt 2017-01-25 15:57 | Läst 1396 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Bra, och det ser snyggt ut. En klagomålet är att vi som har 19" skärmar med 4:3 sidförhållande (1280x1024), nu får skrolla lite i sidled för att se hela tumnagel-bilden längst ut t h.

Men jag måste ju säga att jag fortfarande stör mig på det här med bakgrundsbilden. Tänk så mycket yta som skulle kunna frigöras om ni tog bort den, eller åtminstone gjorde det frivilligt att ha den eller ej.
Nu blev min bakgrundsbild lågupplöst och kastrerad. Håller med Johan Pihl. Även jag stör mig på det här med bakgrundsbilden. I det nya formatet är det bara bakgrundsbilder på himmel eller någon textur som ser någorlunda bra ut.
Jag måste också påpeka att våra gamla tumnaglar (som vi hade för flera år sedan) var mycket bättre. Tumnaglarna som vi använder nu är röriga och bilder i sista raden är alltid kastrerade. Jag antar att ni var medvetna om detta och därför kapade ni sista raden av tumnaglarna i bilen ovan eftersom de såg förskräcklig ut. Kanske dags att få våra gamla hederliga tumnaglar tillbaka?
En liten miss: Responsiviteten funkar inte riktigt, redan vid fönsterstorlekar under 1320 pixlar måste man börja scrolla i sidled. Funktionaliteten finns ju där så det är väl någon brytpunkt som behöver tas bort eller flyttas. Edit: Det hoppar igång igen vid storlekar under 1000... nästan...det fattas lite till höger i alla storlekar under 1000.

Bra och snyggt i övrigt. Gillar att bilderna fyller ut raderna till samma bredd, vet hur svårt det är att få till perfekt.
Svar från David Elmfeldt   2017-04-15 12:07
Vilken url pratar du om?
iSolen.se   2017-04-15 13:16
Det var länken till din visingssida enl ovan, dvs http://www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?authorID=1005

Jag har använt Google Chrome.