En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Nytt sätt att infoga bild i bloggen

Igår har vi gjort en justering för att förenkla och göra visning av bilder mer dynamiskt och framtidssäkert. 

Vad vi gjort är att tagit bort det mellanformat som hette 640px. Det behöver inte längre utan nu blir det precis som i vanlig bilduppladdning. Ladda upp i max 2880px så ser vi till att bilden visas rätt i mallar på dator och mobilt. Vi har också rensat bort en del onödiga fält som bara kladdade ner och inte användes.

Så här ser det ut nu. Skillnaden är att det är renare och att man kan dra i rutan för att få en större ruta och överblick om du laddar upp flera bilder.

Inlagt 2017-09-06 09:29 | Läst 1246 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det du skriver är inte sant!!! Min bild är 1200 x 1200 den visa rektangulär!!!
Det fungerade för mig nyss!
Hälsn!
Hur gör man om jag vill visa bilden i mindre storlek i bloggen? Tex din bild här ovan på kulorna och bordet. Jag har provat att dra i reglagen och gjort bilden mindre. Det ser bra ut i redigeringsläget men så fort jag sparar eller förhandsgranskar så smetas bilden ut i storlek med textens bredd.
Inga nyheter e bra nyheter! ;) :) ;)
/B
Bra tycker jag! Får jag ha ett önskemål till? När man förhandsgranskar kan man inte bläddra mellan bilderna i förstorat läge, som man kan efter publicering. Det hade varit bra för att kolla att allt ser bra ut innan jag publicerar.
Hälsningar, Bjarne
Det finns fortfarande någon bug i visningen. Om man tittar på bloggen direkt från flödet funkar det bra, men om man väljer "bloggens förstasida" och scrollar ner så får man se bilderna inzoomade.