Bilder och tankar. Det blir inte alltid som man tänkt sig.

 Det var vackert i dag nere vid sjön trekanten.

 Folk joggade medan jag själv föredrar att gå en bit och sen sätta mig. Så var det också i dag, när en fiskare plötsligt dök upp och provade lyckan att fånga en Regnbågslax.

 Efter första kastet ropar han jävlar den högg direkt! Spöt böjde sig ordentligt och slirbromsen tjöt!

 Men Men. Det var ingen Regnbågslax, det var en gädda. Mannen var märkbart besviken.Gäddan fick gå tillbaka, och jag gick vidare med mina tankar En missad Regnbåge. Det blir inte alltid som man tänkt sig.

 Efter att ha gått en bit ser jag en ensam man som sitter och tittar ut över sjön,

 Han berättar för mig att han för tre år sedan blev i fråntagen sin lägenhet

 när han inte klarade hyran.

 Mannen var märkbart ledsen ,och bedrövad. Nu var han hemlös och sov  utomhus .

  Allt han ägde nu, var den fyllda plastpåsen vid hans fötter.

 Så sorgligt! sorgligt! Jag försökte trösta men men hur till vilken hjälp? Att komma igen för honom verkade kört, om man får uttrycka sig så.  Så kom då tankarna igen. En missad Regnbåge, en missad bostad. det blir inte alltid som man tänkt sig.

 / Bengt

Inlagt 2013-10-11 15:19 | Läst 3626 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ett tänkvärt inlägg Bengt.
I dag behövs det inte mycket för att det skall tippa över åt fel håll. Och det värsta är att de blir bara fler och fler. Man undrar hur det skall sluta i framtiden......
Bra bilder.
Hälsn//Rolf
Tack Rolf. Jag oroar mig .Aningens osäkerhet på marknaden, finanskris, lån, som i dag känns så naturligt. Vad händer när det blir svårigheter att betala om räntorna stiger. Jag vill minnas Affe var inne på samma problematik och oro, i sin blogg för ett tag sen med bostads köpandet OSV.. Oroväckande.
/ Bengt.
Fy vad tragiskt... Jag rös över hela kroppen när jag läste. Tänk att folk ska behöva ha det så här i Sverige 2013....! Det är fan en skam att dessa utsatta människor inte får den hjälp dom behöver!
Svar från bassa 2013-10-12 15:17
Ja det värsta är nog att vi som har det relativt bra, vänjer oss .Som nu är tycks det tillhöra samhället. Hemskt.
/ Bengt
Fina och vemodiga berättelser i en vacker höstmiljö
Svar från bassa 2013-10-12 15:18
Tack N-E Bilder berättar.
/ Bengt
Vilket djävla syniskt samhälle vi har som tillåter människor sakna bostad, värme och en säng att sova i. Borde vara lätt att ordna om den politiska viljan fanns. Men man vinner inga politiska poäng på att hjälpa samhällets "olycksbarn". Någon skulle slå på stora trumman samla alla bostadslösa till en gemensam manifestation, skaffa fram sovsäckar och smyga in till Sagerska Palatset en sen kväll. På morgon därefter vaknar stadsminister Fredrik Reinfeldt upp bland sina dunbolster stiger ur sängen går fram till fönstret gnuggar ögonen både en och tre gånger, han möts av en chockerande syn som sedan ger rubriker i massmedia. "Hundratals bostadslösa sov utanför Sagerska Palatset, "Fredrik Reinfeldt i chock". Jag hade ingen aning om att problemet var så stort! "Men det är det ju egentligen"...
Trevlig helg
Svar från bassa 2013-10-12 15:20
En riktigt bra idè tycker jag. Stadsmissionen eller kyrkan borde ställa upp.
/ Bengt
Den missade laxen är nog lättare att komma över än den förlorade lägenheten!
Fina bilder över lag, och dina porträtt på den hemlöse tycker jag är tagna med respekt och värme som får mej att öka ilskan över orättvisorna i samhället!!
Alla är inte jättelyckade och har högsta betyg och högsta effektivitet hela tiden, alla behöver i högsta grad ändå få finnas tycker jag!!
Svar från bassa 2013-10-12 15:23
Jo det är ju så. Men laxfiskaren var verkligen besviken. Men som sagt att förlora bostaden är"lite" värre. Det var det jag ville visa på med bilderna. Tack för ditt fina inlägg.
Bengt
Boende borde ses som en mänsklig rättighet kan man tycka 2013. Tragiskt detta, och något som kan drabba vem som helst. Fin berättelse Bengt.
-affe
Svar från bassa 2013-10-12 15:25
Jag tror tyvärr att många inte förstår hur lätt det kan vara att falla ur "systemet" lån arbete trygghet,OSV. Burr jag vågar inte tänka på det.
/ Bengt
Oj, vilket blogginlägg du ger Bengt! Så vackra bilder men med så tragisk verklighet. Oavsett om det gäller en missad Regnbåge eller en sådan tragisk livs situation med den mannen- handlar det om att inte ge upp.
När livet slår undan ens fötter måste man se det som en ny start. Självklart är det inte lätt att se det positivt som för mannen du talade med.
Men vet du Bengt- DU gjorde en skillnad.
DU gav honom av din tid, du lyssnade och du gav mannen en viss upprättelse genom din blogg. Du förde hans talan vidare.
Det visar vilken eldsjäl och medmänniska du är. Tack!

//JO
Svar från bassa 2013-10-12 15:26
Tack Johanna för dina känsliga fina ord. / Bengt
Som den sanna humanist du är så har du berättat och skildrat en sanning som blir allt vanligare i vårt land. Med medkänsla och skärpa visar du bilder på en medmänniska som hamnat i onåd och på kant med samhället.
Man kan inget annat än att bli starkt berörd av historien!
Göran
Svar från bassa 2013-10-23 22:32
Hej Göran tack för dina tankar och medkänsla.
/ Bengt