Bilder och tankar.Faran med analoga kameror.

Hej det debatteras ju ständigt fördel,nackdel med om analogt eller digitalt. En av nackdelarna och faran som jag ser det och upplever det här på Fs  är.

Att varje gång någon talar varmt för det analoga får vi bloggläsare se exempel på hur resultatet kan bli med en gammal kamera från 50 talen, och något ryskt, eller klassiskt objektiv objektiv OSV Det är i och för sig intressant Inte tu tal om annat. Men faran är att det hela framställs som  ett test innan utrustningen egentligen ska användas. och ofta tycker jag märka att det förblir ett förspel, och att den avgörande fördelen att nå bättre bilder lyser med sin frånvaro, Vi får följa med i bloggen , när någon ex.. cykel har plåtats, ett träd någon gata , och samtidigt berättas det om vilket objektiv, och med stor glädje att  dessa kvalitetsgrejer fyrtio år gamla fungerar samtidigt som en ursäkt tycks vara på plats, att detta är inga märkvärdiga bilder, utan ett test.   Nu till faran.När kommer bilderna?, de tycks inte komma, åtminstone inte några analoga bilder som  gör att jag studsar extra.. I stället när det gäller använder förespråkaren ofta digital kamera och tar riktigt bra bilder,varför? Jo man tycker det är lättare med iso fördelarna, men annars...  Vanligt är också att  man  förvånas över ,när provbilderna på sina kompisar och övriga testbilder, blir så pass bra. Även om man erkänner att  inte resultatet är hundra, så berömmer man sina rariteter,och tar ännu mer testbilder för att visa på dess suveränitet, men det tycks stanna vid tester.

Visst finns det undan tag, Affe Johansson, blogg och några fler som visar bilder som han eller de ser som färdiga och inte några prov  innan kamera film ska användas på allvar. Jag tvivlar inte på de fotografiska kunskaperna hos analogförespråkarna, men som sagt risken finns att testerna, och glädjen att behärska de gamla hederliga mätsökarna, och att själv framkalla, och förvånas över resultatet, trycker undan det viktiga nämligen bilden. Den färdiga bilden.

/ Bengt

Postat 2013-02-16 17:11 | Läst 2325 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera