Bilder och tankar. Gäddpat'e på julbordet.!!!

 DE va då det. Nu ligger hon på julbordet. Inte dumt. Magert , Nej Nej. visst ja, sju dl vispgrädde ingår. samt rökta musslor i olja.

 Provsmakning är ett måste, och sker primitivt utan dukning på köksbordet.

 

  Lyckad! Skål! GOD JUL!. Ser fram mot nästa år med saker som börjar på F. Foto Fiske Fiol,( Basfiol). Frugan.Familj. å lite Fotosidan.

/ Bengt

Postat 2013-12-23 13:05 | Läst 2173 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bilder och tankar God Jul!. Hur är det med julstämningen?

Ja hur är det med julstämningen. Tog lite bilder i dagarna  Men det blev lite dystra bilder. Antingen beror det på mig, jag brukar inte må särskilt bra innan jul. Kanske hade jag otur och var ovanligt mottaglig för lite dystra bilder, eller så var det dystert.

Först passagen ner mot  Drottninggatan där Hemtex välkomnade på julmarknad med fina priser på vita dunkuddar och täcken. Men utanför var det inte vita kuddar och duntäcken Julkort är poppis och damen med sin längd och snuddande nära en förbjuden hälsning roade mig ändå. Damen under blev aningens "förtryckt" om man sä'ger så.

 Nere i gamla stan var restaurang Engelen, vackert julsmyckad, men tycktes inte glädja den äldre mannen som gick förbi.

Ja sedan upp till julmarknaden stortorget, Där värmen jullåtar och ljus lyste i från stånden, men ville inte smitta av sig på alla besökare.

 Ja och sen tillbaka mot stan. Nere vid slussen lyste det julrött och vackert, men men personen som stod där nere  såg väldigt ensam ut.

 Senare på väg mot T banan stötte jag på en tomte som hade tagit tjänstledigt.

.Lite dystrare på T banan ,där en liten grabb förlamad fick stöd och tröst av sin assistent, medan jag såg över den medlidande mannen framför mig  skylten julklappen. Så kommer tanken. Varför deppar jag egentligen?  Jag har det jäkligt bra!

De rumänska gatumusikerna kämpade på som vanligt på T banan , för att få in en slant till jul. Mot Hornstull , och  köpte några öl. Tjusigt värre där nu, men de äldre och de inbodda verkar streta emot, dom tycks inte vilja lämna sitt gamla Hornstull, fin folket får än så länge vänja sig med lite så kallade Alagare .

 Hemma igen och datorn .I morgon bär det iväg igen Mot nya bilder!!! God jul på er!

/ Bengt

 

Postat 2013-12-18 17:42 | Läst 2743 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bilder och tankar. Visst är jag trött på tiggare men...

I dag när jag tog min vanliga promenad . Såg jag att det inte enbart var Sl vakter som sparkar på gamla kvinnor och deras tillhörigheter.

Den här äldre kvinnan fick stryk på grund av fördelning av pengar och revir, enligt några vakter som jag frågade.

 Jag kom att tänka på ett naturprogram jag såg som handlade om lejon. Där honorna jagade och så småningom fällde något byte för att flocken skulle överleva, men där hanen närmade sig och sedan tog för sig medan honorna fick gå undan och vänta, eller helt bli utan. Minsta antydan till att ta någon bit straffades direkt. Blicken och  kvinnornas ängslan här , är praktiskt taget identisk med lejoninnernas. Är faran över? !!!

När jag sen gick vidare såg jag, som nu mera är en vanlig syn, benen skorna darrningarna, och ett par snyggare skor längre bort, som spänstgt kilar förbi.

Nog måste det ändå vara så att det är ett förtryckt fattigt folk som behöver stöd på ett annat sätt en att stödja sig på sina kryckor.  Detta ser vi dagligen! ett par veckor före julafton!

Avslutningsvis stötte jag på några andra tiggare. Men de kallas inte tiggare, dom samlar ihop pengar till en resa, eller till sig själva Då är man inte tiggare. Man tigger inte om man samlar till en trevlig resa från sitt hemland. Tiggare är man om man är tvungen att resa i från sitt  hemland. PS Det var ofta dom välsjungande ungdomarna fick tömma sin bricka så att inte sedlarna blåste bort. Mynten däremot låg kvar i pappmuggarna hos de fattiga resenärerna.

 Märkligt ,vad vi vänjer oss. Man skulle vilja skruva tillbaka tiden trettio år och höra reaktionerna om vi såg detta på våra gator. / Bengt

 

Postat 2013-12-13 18:06 | Läst 7126 ggr. | Permalink | Kommentarer (33) | Kommentera