Intryck avtryck från gator och torg. En god bok.

 I dessa tider med corona gäller det att hitta en god bok. Kanske något som roar och är kul.Här på hötorgets loppmarknad var uppenbarligen mannen till vänster i bild, snabbare att hitta något som kanske passar bra i dag. 

 Nu behöver kanske inte en bok alltid vara kul, man kan ju också välja Strindberg, så förstår man att det inte alltid är så kul, även om inte något virus ställer till det. Vi kan också ta lärdom av Stindberg, när det gäller att stanna hemma. Han lär ha sagt, när han en dag skulle knyta skorna på morgonen, och ett skosnöre råkade gå av.

-Är det en sådan här jävla dag! Då stannar jag hemma! 

   

  Jag har så jag klarar mig, och om vi inte som Srindberg stannar hemma, ska vi som vanligt komma ihåg att hålla avståndet. Ha det bra Bengt H.

Postat 2020-03-31 09:58 | Läst 661 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Intryck avtryck från gator och torg. Några veckor i stugan.

Nu har jag varit  i 14 dagar på Väddö. Jag hade med mig min lilla kamera panasonic G X 80, och en liten zoom 45mm-150.

Någon kamera måste man ju ha med sig, och promenader är nödvändigt, trots att det var ganska kallt. Men vad ska man fotografera?När man är van vid människor intryck, och fart på stan?

 Här fanns inte en människa, fullkomligt tyst, och stilla. Det fick bli en bild på några traktorer som stod där som ett gammalt strävsamt par. Jag är säker på att dom  trots rost och ålder fortfarande fungerar. Här är det inte några virus som biter.Här behövs inga respiratorer. Ett nyladdat batteri, brännolja och ett tryck på startknappen så går dom säkert igång.Pålitliga som en gammal Leica.

När jag har sett dokumentärer på tv,på någon ensam gubbe i sin stuga i rutig flanellskjorta koka kaffe, har de alltid radion på. Ständigt tycks väderraporten vara på, men på min radio är det ständigt information om Coronaviruset, och bristen på skyddskläder för sjukhuspersonal, brist på intensivplatser,och att jag är i riskzonen, Inte alls lika gemytligt!

På min nästa promenad, såg jag den här busken, helt täckt, som påminde mig om bristen på skyddskläder, Man tänker mycket när man i tystnaden går på sina promenader. Visst ser hon ut som en kvinna tänkte jag, helt täckt ,för att skydda sig. Det får bli en bild.

Så tar jag en promenad ner till havet, och kollar roddbåten. Allt såg bra ut,bara att vänta på att det blir lite varmare,sen sjösätta,

På hemvägen såg jag det här paret, som tycktes vårförälskade.Dom såg mig inte från början. Hon gick där lugnt och betade medan han stod stolt och lycklig vaksam rädd om sin älskade, sen ser han mig, och dom går tillsammans in i skogen. Men jag hann ta en bild.

Kallt och blåsigt, men varmt och skönt i stugan Jag bestämmer mig för att kolla vad som finns i frysen. Där hittar jag Gäddfilé, men något för gammal.

Hade säkert inte varit någon fara, men tänk om! Nog med risker!.Jag vet ju också att jag får både Abborre och Gädda senare.

I stället för att kasta den, bestämmer jag mig för att lägga ut den, kanske någon gillar Gäddfilé. Intresset var inte så stort. Kanske tänkte dom, Gäddfilé, nej det här är alldeles för bra! Det måste vara något skumt! Men så småningom, kom det några Nötskrikor, som tycktes gilla det. Det fick bli en bild genom fönstret..

Nu är jag hemma igen, men åker snart ut igen.Sitter man där i stugan känns det lite som man blir stugtokig!

 och kommer man hem och efter någon dag, längtar man till baka till tystnaden. Ha det bra/Bengt H.

Postat 2020-03-30 08:40 | Läst 608 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Intryck avtryck från gator och torg. Att känna sig lite knackig just nu.

 Jaha! så får man inte gå ut med husse, han befinner sig i riskzonen, och själv känner jag mig lite knackig. Så trist! Suck!!!

    Vi får stå ut. Bengt H.

Postat 2020-03-18 10:02 | Läst 846 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Intryck avtryck från gator och torg. Det är ett aggressivt virus!

 I slutet av veckan sticker Ingrid min sambo och jag till stugan på Väddö. Hur länge vi stannar får vi se.

Delade meningar om hur överdrivet viruset är bland vanligt folk och äldre. Men man ska nog inte ta hotet för bagatellartat.

  Hittade en bild i mina gömmor, som kanske kan illustrera den dolda aggressiviteten.

 Vi som plåtar på gatan får väl bli naturfotografer ett tag,det är minsann inte lätt! Men en koltrast är ju alltid fin, och väl skyddad där uppe mot virus.

 Ha det så bra var rädd om er. Bengt H.

Postat 2020-03-17 15:09 | Läst 848 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Intryck avtryck från gator och torg.Tänk att en liten varelse kan få sådan makt.

Är det inte fantastiskt att ett litet virus som vi inte kan se för blotta ögat får sådan makt!

Världens mäktiga män darrar. finanshajar förlorar miljarder.  Fotbolls EM ställs in. gränser stängs, ännu mer än tidigare. Murar och annat hjälper inte!

Äldre människor som jag med diabetes riskerar att dö och bevisligen dör  Hört från experter media. Vi ska inte oroas oss, det är gamla människor som dör. Unga och barn ingår inte i riskzonen. 

500 miljarder satsas på företagen från riksbanken. Men pengar till åldringsvården, en familj, som ständigt ska passa sitt barn, med sondmatning fanns inte tidigare.

Så händer detta! En liten krabat som tidigare bodde i en liten fladdermus som vi inte kan se med blotta ögat tar över,bestämmer över världen så här ska vi ha det just nu!  Makthavarna politikerna får panik! Vi måste rädda bankerna, så de kan låna ut pengar!! Snabbt bestämmer politikerna, Rädda företagen!!! Vi har pengar!!! Plötsligt finns det pengar! Hur mycket som helst i ladorna!

 För mig känns det oerhört fint att ett litet virus har förmågan att skrämma slag på världens makthavare. En liten krabat som inte ens går att hota eller skrämma med atomvapen!

Sist en bild på en äldre man som jag, riskerar att dö om vi blir smittade, borstade sina tänder väldigt noga, innan han steg på tåget. Kanske var det hans sätt att skydda sig? Vad vet jag?

Inte så kul blogg men...     Bengt H.

Postat 2020-03-14 10:43 | Läst 648 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa