Bilder och tankar. Några höstbilder i från mitt Rangarnö, på väddö.

 Den här tiden är det stilla vid stugan.

 Skönt inne i stugan

Mina närmaste grannar

En sista humla mumsar på en sen vädd. Varför humlan finns med på flera ställen har jag ingen aning om. Han kanske tror att han är en linslus. Lite rensning till kvällsmackan

 /

 Hej så länge

/ Bengt

 

Postat 2014-09-28 12:34 | Läst 2740 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Bilder och tankar. En knapp vecka innan valet.

Den här synen mötte jag i dag en knapp vecka före valet. En ung man som försöker att få ihop några kronor genom att samla fimpar som han river bort pappret snyggar till från aska och spar tobaken, till eget bruk och försäljning.Hans egen pipa ligger på sätet till höger. Säkert hans enda trygghet.

Jag har en son som är tjugoåtta år. Det kunde varit han. Men nu var det inte så Tack och lov! Vi har haft möjlighet att stötta hjälpa till med bostad OSV, och vår son är "lyckad".

 Men även den här grabben, kanske har några föräldrar,  som till skillnad mot oss inte har ekonomisk möjlighet att  hjälpa honom, hur känner dom sig?.Eller kanske så olyckligt att han inte har några föräldrar vid liv.. Vi måste börja tänka solidariskt. Risken finns att vi vänjer oss och kliver eller förfasas över fattiga arbetslösa ungdomar och skiter i gamla  Osv. Tendensen finns. s Tänk rätt den fjortonde september. Rösta på vård skola omsorg. Låt oss dela med oss en liten liten del till så väl gamla som barn och ungdomar som kommer att ha  stor betydelse, om pengarna nu inte hamnar i ett skatteparadis. PS. Man hör ofta rykten att biståndspengar är omöjligt att veta om de kommer fram eller att andra snor åt sig . En sak vet vi i alla fall att våra skattepengar kommer fram, när det gäller riskkapitalbolagen Märkligt nog verkar det då helt ok att sno åt sig.

 / Bengt

Postat 2014-09-08 14:30 | Läst 2556 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Bilder och tankar. Kompisarna Rune och Stig Från Blogg 2013-07 01

 Jag vet inte om ni läst min blogg om kämpen Rune som under svåra förhållanden tagit hand om sin kompis Stig. Finns att läsa i min blogg Kompisarna Rune och Stig

2013-07-01.

I dag träffade jag Rune igen , vid Stömmingsståndet vid Slussen,

Jag frågade hur det var med honom, och det var inte bra han hade blivit allvarligt sjuk. Jag ville inte fråga vidare utan frågade hur det var med Stig, och Rune berättade att Stig mådde nog bättre en han själv efter att han  opererats. Vilken operation Stig hade genomgått vet jag inte.

 Men Rune vad har hänt med dig? tog jag mig mod att fråga.

-Jag har drabbats av ett stort brock i jumskarna och buken jag har burit så jävla tungt, och läkarna ser för stora risker att operera och att jag skulle bli liggande, och något paket vill jag definitivt inte bli på åldringsvården, då dör jag hellre på en parkbänk.

- Jag förstår sa jag, Har du verk och så eller?...

Ständigt svarade han, men jag får ingen hjälp., det är ett hårt samhälle vi upplever sa han, och tittade på mig.

Jag tänkte på hur han med sina små resurser stöttat och ställt upp för sin polare burit honom till och från rullstolen medan hissar vid sängar och övriga hjälpmedel för sjukhuspersonal anses, och naturligtvis är livsviktigt med all rätt, dom vet hur det frestar på.. 

-Han tittade på mig igen med uppgiven blick, och frågade, hur har svenska samhället blivit? Jag förstår inte. Jag förstår inte upprepade han som att förtydliga frågan.

-Nej svarade jag, det har blivit hårt Rune. Sen blev vi tysta en stund, efter ett tag frågade jag

,-Har du möjlighet att hälsa på Stig ?

-Som jag berättade tidigare är han placerad i Norsborg, och jag har inte råd att hälsa på honom, det har hänt att jag smitit in på T banan men jag har ju rätt mycket, i stort sett hela mitt hem allt jag äger som ska smita in, Jag blir stoppad Det är tragiskt, jag saknar honom mycket, men det finns ingen möjlighet att hälsa på honom. Jag har inte råd.

 Man blir lite mindre gnällig , när man träffar en sådan här person.

 Jag gav honom som vanligt lite stålar, och önskade honom tillfrisknande  så gott det gick.

 Bilden jag tog i dag är kanske inte så bra men Rune hatar fotografer, som ständigt vill plåta honom.  Så det fick bli en ryggbild.

 Nu satt han där utan sin polare Stig med sitt pick och pack och kunde  turligt få ihop en burk då och då.

 PS Han skulle absolut rösta! hur jobbigt det en var.

/ Bengt

Postat 2014-09-07 15:52 | Läst 1972 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bilder och tankar.Det här är väl ändå rena röstfisket!

 Ha en trevlig söndag.

/ Bengt

Postat 2014-09-06 23:37 | Läst 2003 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Bilder och tankar. Dom är för vinster. Borde de inte vara lite rödare?

Dom är för vinster i åldringsvården.

Dom är för vinster i skolan.

Dom är för  vinster i välfärden.

  Dom är för satsningar på sextio miljarder på ett stridsflygplan.

Dom är för att eventuellt bygga nya kärnkraftverk.

 Dom sträcker ut en hand för att regera med Centerns Annie Löv, och folkpartiets Björklund. Men inte ett ord om alternativet  Jonas Sjöstedt.        På väg mot vänster!

 Jag har i alla fall röda strumpor

Postat 2014-09-04 14:38 | Läst 1661 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera