Intryck Avtryck från gator och torg. En liten paus i skuggan.

 Den här bilden tog jag i Kungsan. En bild där det inte händer något, dom satt där ,den unge modern? stora syrran? Och grabben i skuggan.

 Men även om dom bara satt där, vill jag visa den, det kändes så naturligt avspänt i motsats till stressen längre ner i Kungsan.   Nu blir det stugan och roddbåten ett tag igen. Ha det fint.Bengt H.

 

 

Postat 2021-07-25 07:37 | Läst 912 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Intryck Avtryck från gator och torg. Den röda loggan.

Man kan förstå Leica, som kom på den röda loggan.Den lyser och syns, och lockar, ingen tvekan om det.

Man vill helt enkelt äga kameran. Visst, en fantastiskt fin produkt, och som bevis en röd punkt som berättar, det är en Leica!Även damen med sitt röda hår drar till sig blickar.

 

 Det röda har nog en förmåga att dra till sig blickar. Bilden på den här bilen tog jag i går när ägaren väntade, och blockerade Drottninggatan, och sen drog på gasen. Jag har inget körkort och har aldrig haft, men nog såg det ganska trevligt ut att sitta där som ägare i den klarröda öppna sportbilen.

Men inte behöver man någon Leica med röd logga eller någon röd sportbil! Den här rosen(Bild nr3) utanför vårat fönster köpte jag och min sambo  på Zeta trädgård och planterade för tio år sedan. Den var då trettio cm hög,och kostade etthundraåttio kronor. Nu är den över tvåmeter hög, och det är minsann många som stannar och tittar på den också,så de sa!

/ Det var allt för i dag./ Bengt H 

Postat 2021-07-24 06:17 | Läst 928 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Intryck Avtryck från gator och torg. Hunden med hatt.

Det har hänt att någon betraktare har skrivit någon kommentar typ, bilden känns arrangerad. Kanske det bästa beröm man kan få,

eftersom jag aldrig arrangerar någon bild. Här är ett exempel på en sådan bild, som blev en ögonblicksbild på Västerlångatan i går.

Jag såg den här mannen som bar på sin lilla hund och jag tog en bild.Det blev ett hastverk och en dålig bild. Men sen satte han sig med den lilla hunden och det blev en bild till, som blev rätt kul tycker jag.  Så kan det vara , när man knallar omkring med sin kamera. Det är möjligt att meningen var att han senare skulle posera för några vänner med sin lilla hund,det vet inte jag eftersom jag,när jag snabbt tagit bilden knallade vidare mot Slussen och på vägen mötte Anders Petersen( Jag känner inte honom) på väg mot Gamla stan men det blev ett snabbt gemensamt leende och ett hej!Kanske såg han att fotografiintresset var gemensamt.Tidigare i Kungsan Mötte jag Marcus Johansson. Han var på väg mot söder, för att träffa ett gäng gatufotografer från Göteborg, som var i Stockholm. Ett gäng han passade på att lära känna,eftersom han skulle hålla ett meeting med dom senare om streetfotografi. Mot nya bilder./Bengt H.

 

Postat 2021-07-22 01:58 | Läst 1090 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Intryck Avtryck från gator och torg.Några bilder från gårdagens promenad.

Hej. I går som vanligt knallade jag runt med min kamera, från 11.30 till 15,00. Det blev Södermalm och Götgatan. 

 Trögt, som dåligt fiske Ett nötande, gata upp och gata ner, Men några bilder blev det. Dokument av en stad? Kanske, vad vet jag?

 Men jag samlar på mig.Kanske till någon bok, när jag inte orkar knalla runt på stan.

Den första bilden var väl bakgrunden till mannen som tilltalade mig.

Ibland tycker jag bakgrunden är viktigare, berättar mer, och kotrasterar och förstärker huvudmotivet. 

 På vakt från en anorluda vinkel,ner mot Götgatan. Så dök han plötsligt upp , den "utsmyckade"mannen, kul me dessa särlingar.

Ja, det var allt för i dag, Bengt H. Nej, det blev en bild till.

På den här lille krabaten. Hoppas det går bra för henne/ honom.  Även barnen som skjuter ihjäl varandra i dag har varit så här små./Bengt H

Postat 2021-07-21 02:20 | Läst 1201 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Intryck Avtryck från gator och torg. Tandläkare Ivar Hall??? Tankar runt en bild.

Ut genom dörren på Götgatan kom den här mannen. Han stannade  på det nedre trappsteget, och stod ganska länge och kollade på folk som passerade, och jag tog en bild.

 Jag är säker på att han var tandläkare Ivar Hall. 

En man trogen sitt yrke sedan doktorerandet i unga år. Jag fick en känsla av att han kände sig trött där han stod.

Åren hade rusat iväg. Han borde kanske sälja praktiken, men det var ett kall som var svårt att lämna. Ansvaret också, med det stora patientregistret betydde säkert mycket.

 Nu stod han där utanför sin praktik och tittade på de unga på Götgatan.   Så levande. Valde jag rätt yrke eller?

 Det här är tankar om ett yrke som är så långt man kan komma från mitt, jazzmusiker. Men sådan tur att dom finns. Jazzmusiker är inte alls lika viktiga, även om kulturen behövs. Hans intresse kanske var just  jazzmusik???

ps. Nu vet inte jag om mannen på min bild är Tandläkare Ivar Hall. Men när jag tog bilden kändes det som det var en skicklig yrkesman på väg hem efter ännu en dag på

     praktiken. Några egna tankar om en bild från Bengt H.

 

Postat 2021-07-20 01:21 | Läst 1587 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa