Bilder och tankar.Den lilla charmiga damen.

När jag stötte på det här paret blev jag väldigt glad.  Glad över att det finns personal inom åldringsvården som verkligen  ställer upp,trots dåliga löner och dålig status..

Den här lilla gumman var ute på söndagspromenad med sin vårdare, hon bodde på ett äldreboende på Södermalm. Jag riktigt kände hur vårdaren tyckte om och värnade om sin gumma.

Att dom var riktiga kompisar var det ingen tvekan om

 Målade naglar är viktigt, när man är ute på Söndagspromenad

Som sagt tur att dom finns som tar jobbet trots dåligt betalt, och dålig status. En djurvårdare på skansen har betydligt högre lön hörde jag i från någon. Hon var ganska kul också den lilla damen . När jag gick fram till dom för att fråga lite sa hon--Vi har inga pengar , så det är ingen ide... Ja sen efter lite snack,  knallade dom vidare, på sin promenad. Riktigt mysigt att se.

Postat 2013-09-30 09:17 | Läst 2925 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Bilder och tankar. Full fart på Södermalm.

  I dag var det riktigt drag på söder  Fest och tårtkalas på medborgarplatsen vem som fyllde år vet jag inte, men de delades broderligt, eller fågerligt med sig.

 Plötsligt hade jag hamnat i en Zombiefestival. Riktigt kul. Full fart på deltagarna ,där utstyrseln inte hade några gränser Träffade flera bra fotografer Tobias Ackerborn Sven lundin

 Förberedelserna,var väldigt noga. Ingen lek!

  Hårdkokt tufft sexigt , kan man väl tänka om den här" looken"

Ruggigt !!

 Ja, så stötte jag på den riktigt bra gatufotografen Sven Lundin.  Med vant öga  såg han mig och avslöjade mig omedelbart när jag tog bilden. Även Tobias Ackerborn la märke till mig och Sven. Stor fotofest.

 När jag sen kom hem till mitt midsommarkransen efter  fem timmar   satt hon fortfarande kvar och tiggde. Så dystert. Ha det bra Hälsningar  / Bengt

Postat 2013-09-28 17:26 | Läst 2504 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bilder och tankar.När två blir till ett.

Lördagen är en bra dag att knalla runt Sjön Trekanten. Ett varv ca: två kilometer.

Sen kan sätta sig belöna sig med en öl innan nästa varv.Då dök den här äldre mannen upp med sin bäste vän, ,och jag sa, vilken fin hund.

- Jo sa han han var rätt stökig i från början men nu har han lugnat sig lite.

-Jasså var han stökig ?

-Ja jag fick honom när han var ett år efter det jag fick hjärtinfarkt, det var bra att gå sa dom, och jag fick överta honom.

 -Men nu verkar han betydligt lugnare tycker jag, Eller hur? frågade jag

-Jo nu kan vi tala med varandra. Vi har blivit som ett sa han.

 Och han började snacka med sin hund, och dom tycktes verkligen fatta vad det handlade om även om dom snackade i mun på varandra.

-Jag har en känsla av att det är din bästa vän ,sa jag,

-Jo  svarade han hoppas bara att jag har glädjen att få vara med honom, Det spökar med pisseriet, cancer sa han.

 -Oj då, sa jag, men jag tycker du ser pigg och frisk ut. Går det inte att operera?

 -Nej de är ingenting som skulle förbättra sa han. De har dom sagt. Det är ingenting som skulle förbättra, så sa dom.

 - Det var tråkigt att höra, jag hoppas det går bra svarade jag

-Jo det går nog bra, sa han och sa hej,  knallade vidare och snackade med sin hund.

 Efter jag gått ytterligare en bit såg jag en man som slängde ut småpinnar  i vattnet åt sin bäste vän.Vi är ett !! Tänkte ja. Det var så han sa Vi är ett.

Mot staden och i rulltrappan Vi är ett!

  Vi får passa oss så  att närheten och den viktiga  kontakten inte  omedvetet pajar i teknologin. Just här fanns det inte mycket tid att lyssna till den lilla tjejen.Ps Det kanske är hur bra som helst mellan dem, men här kändes det lite ödsligt  Vem vet kanske det hade blivit lite mer snack om hon varit hund.

/ Bengt

Postat 2013-09-21 16:42 | Läst 2720 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Bilder och tankar. Visst skulle jag klara mig med den kamera jag har.

Jag berättade i ett tidigare blogginlägg om en dam på Kungsholmen som fullständigt avgudade sin olympuskamera. Det blir så fina kort sa hon !. Och jag kan göra dem ännu finare i min dator!.

 Nu går jag själv och väntar på ett mail i från Scandinavianphoto typ. Bengt din panasonic Gx7SVART!! har kommit !!.Men visst är väl det så att jag skulle klara mig gott och väl med min G3. Men! men! i ärlighetens namn. Jag älskar  frigolit! och outforskade  kartonger!.Så är det Jag blir darrhänt!!, det blir ett litet måste när det dyker upp något nytt.

Då får man ofta höra. Det är trots allt inte kameran,  det är personen bakom kameran som gör bilden.Skitsnack! Alla som påstår det vältrar sig i summicron objektiv och snackar om sina Leicor M  Från nr 1 Till 9 och visar gärna upp dem på bild taget med avanserade digital kameror  OSV. Jag skulle vilja vara som kvinnan på bild med sin kompaktkamera, eller kanske som Bengans fru med sin iphone. Men jag klarar det inte. Jag bara gläds åt att jag inte är bilgalen, Det dyker upp minst lika många nyheter där. Men andrahandsvärdet är nog tyvärr bättre hos en begagnad bil en  hos en digitalkamera. Nä leve damen med sin lycka, och sin kompaktkamera.

  Bilden togs med min G3

/ Bengt

Postat 2013-09-20 17:28 | Läst 2732 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Bilder och tankar. Ett riktigt fynd.

Att besöka loppmarknaden på Hötorget på söndagarna kan vara riktigt kul.Utbudet är väl ungefär det samma,men det är riktigt  intressant att kolla besökarna. Den här mannen i från Björneborg hittade ett par brallor som tycktes passa i längd

Fin kvalitet verkar det vara också.

Tjugo spänn, det var inte dumt.

Inget snack jag tar dom.

 Det var andra söndagen jag gjorde ett fynd. Förra söndagen köpte jag en dunjacka  för en hundring som kostat mer en tusen spänn Inte dumt! Hej!.

 Hej sa jag, och sen gick han i väg med sitt fynd.

Postat 2013-09-16 08:24 | Läst 2474 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa