Bilder och tankar. En knapp vecka innan valet.

Den här synen mötte jag i dag en knapp vecka före valet. En ung man som försöker att få ihop några kronor genom att samla fimpar som han river bort pappret snyggar till från aska och spar tobaken, till eget bruk och försäljning.Hans egen pipa ligger på sätet till höger. Säkert hans enda trygghet.

Jag har en son som är tjugoåtta år. Det kunde varit han. Men nu var det inte så Tack och lov! Vi har haft möjlighet att stötta hjälpa till med bostad OSV, och vår son är "lyckad".

 Men även den här grabben, kanske har några föräldrar,  som till skillnad mot oss inte har ekonomisk möjlighet att  hjälpa honom, hur känner dom sig?.Eller kanske så olyckligt att han inte har några föräldrar vid liv.. Vi måste börja tänka solidariskt. Risken finns att vi vänjer oss och kliver eller förfasas över fattiga arbetslösa ungdomar och skiter i gamla  Osv. Tendensen finns. s Tänk rätt den fjortonde september. Rösta på vård skola omsorg. Låt oss dela med oss en liten liten del till så väl gamla som barn och ungdomar som kommer att ha  stor betydelse, om pengarna nu inte hamnar i ett skatteparadis. PS. Man hör ofta rykten att biståndspengar är omöjligt att veta om de kommer fram eller att andra snor åt sig . En sak vet vi i alla fall att våra skattepengar kommer fram, när det gäller riskkapitalbolagen Märkligt nog verkar det då helt ok att sno åt sig.

 / Bengt

Inlagt 2014-09-08 14:30 | Läst 3645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Rätta ord i rättan tid! Jag efterlyser lite ödmjukhet och empati hos alliansväljare.
Svar från bassa 2014-09-08 17:47
Ja så är det nog . Det snackas mest om karriär, möjligheter att starta eget.
Det finns lågutbildade som tydligen resten av livet ska förpassas till hamburgerkedjorna.
/ Bengt
Välskrivet o med talande bilder, bra! LO
Svar från bassa 2014-09-08 17:48
Tack LO
/ Bengt
Talande bild...
Det är ju så har du jobb & pengar så är allt lugnt, men
Svar från bassa 2014-09-08 17:56
Det är nog så också att det är betydligt svårare att komma tillbaks
eftersom den ekonomiska tryggheten snabbt plockas bort om du är sjuk eller arbetslös och man ser sig själv ganska fort som ett misslyckat socialfall .
Men exempelvis. Piskar man en gammal sliten arbetshäst hårt, så går den ändå vidare trots värken. Det tycka vara målet för alliansen, tillbaks med dom jävlarna
Det kan ju vara så att dom bluffar!
/ Bengt
jo solidaritet är livsviktigt, och går sällan ihop med att maximera sitt egenintresse som en del verkar tro. För en del är det stora bekymret vilken färg de skall ha på sin segelbåt, för andra hur de skall överleva dagen. I valet har vi möjlighet att välja mellan lyxigare segelbåtar och solidaritet.
-affe
Svar från bassa 2014-09-08 17:57
Riktigt Affe. Hoppas folk tänker efter.
/ Bengt
Vart tog solidariteten vägen försvann den med Plame? Det är åt helvete tragiskt att så många hamnar utanför, funderar lite över dina tankar om den första bilden undrar om inte tobaken är för eget bruk och för att blanda med annan vara så att säga, ta en braja, för att döva ångest hunger och maktlöshet. Problemen uppstod inte med dom borgliga dom fanns redan innan men har kanhända förvärrats, maskorna i det så kallade skyddsnätet har blivit allt större. Så absolut vi måste visa större solidaritet oavsett vilken partitillhörighet vi har. Alltså skit i politiken upp till kamp för solidaritet en hymn från 60-talet. Solidaritet arbetarklassens kampenhet löd ropen i folkmassorna och gör kanske så än.
Må så gott
/Hans-Åke
Svar från bassa 2014-09-08 18:07
Jo det kan nog säkert vara så ,att en braja har samma effekt som ett årgångsvin på fredagen efter en veckas jobb, Skillnaden är väl den att du eller jag, inte samlar ihop vinet i från kastade vinflaskor och blandar upp det. . Jag tycker nog ändå ,men jag förstår vad du menar när du skriver skit i politiken. Det är nog ändå en farlig väg. Tack Hans-Åke för ditt inlägg.
/ Bengt
Tragisk bild som berör mycket....
Svar från bassa 2014-09-08 18:13
Hej Helene Ja visst blir man lite deppad mitt i valrörelsen där ,som Affe Johansson i sin blogg mycket riktigt påpekar och jag har samma känsla.att media och journalisterna mer ser till vilka som vunnit tv mässigt . SVT / TV4 Expressen /Aftonbladet när det gäller deras direktsändning, programmet i sig blir ett självändamål och man bortser i från politiken. Vem talar klarspråk, vem ställer frågor om ,hur samhället har blivit? och varför? OSV.
/ Bengt
En bild som din första berör verkligen, oavsett vart i världen man kommer. På hemmaplan kan det kanske kännas extra tungt, och onödigt. Solidariteten försvann på 80-talet när yuppienallarna och börsmopparna gjorde sitt intåg, därefter skulle alla satsa på sig själv. Det är väldigt mycket som inte var bättre förr, men solidariteten var helt klart bättre, likaså moralen.
Svar från bassa 2014-09-08 20:20
Rätt Ingemar. Såg man en människa som låg på gatan ,blev man orolig, och rusade fram för att kolla hur det var med pesronen. Nu känns det mer som personen ligger i vägen, och att man missar T Banan.
/ Bengt
Man blir lite förvånad över att ni som är så "samhällsmedvetna" ofta har en dryg attityd till människor som utför "enkla" arbeten. Att jobba på McDonalds är inte välbetalt eller förenat med hög status, men den som jobbar där kan ändå vara stolt över att uträtta ett gott dagsverke och behöver inte känna sig "förpassad". Samma sak med städning och annat hushållsnära, det anses som något som vem som helst kan utföra. Men det är också saker som kan göras mer eller mindre väl. Man behöver kanske inte ha universitetsutbildning eller konstnärliga pretentioner för att städa eller jobba på Donken, men man är faktiskt inte mindre värd för att man väljer att göra det heller.
Rösta bort riskkapitalbolagen är kanske det mest solidariska vi kan göra på söndag!
Göran
Svar från bassa 2014-09-09 17:57
Så rätt Göran Så rätt!!
Bengt