Bilder och tankar. Trenderna går fort.

 I dag på min promenad kollade jag in i ett skyltfönster, där en tatuerad tjej fixade med de släta skira dockorna. Det kändes märkligt, Jag fick en känsla av att tatuering var mer eller mindre passé . Som vore det förr. Tider och trender avlöser varandra.

 Samma sak kan vi se , när det gäller riktmärken i stan, allt måste förnyas. Den "tatuerade" Kiosken på Mariatorget , var ett sådant riktmärke.

När jag gick förbi där i dag ,så var det ingen kiosk, det var plötsligt ett rent snyggt trendigt  café latte ställe.

Kanske borde tjejen  med tatueringen som som skyltade vara beredd på att det här håller inte om ett tag. Det som är hippt i dag är ute i morgon Det här kondiset i midsommarkransen, var ett riktmärke, en träffpunkt., som på sitt sätt  likt korvkiosken på Mariatorget var "tatuerat".

 I dag ser det ut så här. Huset har blivit atraktiva bostadsrätter, och en lägenhet rymdes väl där i kondiset.

Men ägaren till Kalaskransen etablerad 1988, fick en finare lokal, på nedre botten, men neonskylten blev överflödig , nu mer kan man skymta en en väldigt diskret diskret skylt i fönstret.

 Jag tog i alla fall en grillad med ryggstöd på Mariatorgets Gatukök. Byggt i samma stil som den tidigare Kiosken. Bäst att passa på innan även det blir ett latteställe .

Ett viktigt tillägg!. Korvståndet och riktmärket träffpunkten vid Slussen är borta. Bara så ni vet om ni bestämmer något möte.

 Lite dystra tankar i dag, som förstärktes när man tänker på arbetslöshet, hopplösheten i bland unga.

 Ja ja .Det var allt för i dag.

/ Bengt

Inlagt 2015-06-04 20:55 | Läst 3175 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja all förändring är inte av godo, även fast jag aldrig riktigt förstått tatueringsvågen. När jag var grabb var det bara sjömån och kåkfarare som brukade ha tatueringar. Trist med likriktningen av alla ställen på stan, men när allt handlar om att krama ur så mycket pengar som möjligt ur lokalerna så blir det som det blir.
-affe
Jag tog mig mod i plugget, att sätta dit så kallade ,om jag minns rätt tre luffarprickar med bläckpennan i mellan tummen och pekfingret. Jag bara undrar varför etablerade enkla cafeer inte byggs om stup i ett i Rom Krakov zurich. OSV,
/ Bengt
.


.
Ja trenderna går fort men det är bara det som är modernt som kan bli omodernt.
När det gäller tatuering så är det fortfarande en trend. Jag plåtade tatuerare förra året och flera av de mest kända var uppbokade nästan ett år framåt. Stockholm har världens mest tatuerade befolkning bortsett från vissa naturfolk.
Fina bilder Bengt.
/Krister
Svar från bassa 2015-06-04 22:42
Hej! Krister jag såg flera bilder i från ditt projekt. Fina bilder. Tatueringar kan säkert hålla i sig några år till, men sen ses med en nedsättande attityd typ tatuerad brud. Just nu tycker jag trenderna rusar på fortare en någonsin. Färre tjejer med ringar i näsan, ögonbrynen osv. Därför är det viktigt att vi fotografer som dokumenterar och knallar omkring med våra kameror är på alerten och hänger med, och det gör ju vi.
Ha det bra Bengt
Jag är förvånad att tatueringstrenden håller i sig. Jag sa redan för 10 år sedan att den snabbast växande branschen är dom som jobbar med att ta bort tatueringar.

Jag hade uppenbarligen fel. Eller kommer det snart?
Svar från bassa 2015-06-04 23:58
Jag är övertygad om att det är out om fem år.
/ Bengt
Helt fantastisk bilder på,alla sätt.
Ditt budskap med sista bilden är stort..
Det du gjort fotograferat samtiden för framtiden gillar jag mycket.
Har tittat och läst alla de tre senaste bloggarna återkommer i morgon.
God natt sov gott
Nu stänger jag...
Gun-Inger