Intryck avtryck från gator och torg. Några veckor i stugan.

Nu har jag varit  i 14 dagar på Väddö. Jag hade med mig min lilla kamera panasonic G X 80, och en liten zoom 45mm-150.

Någon kamera måste man ju ha med sig, och promenader är nödvändigt, trots att det var ganska kallt. Men vad ska man fotografera?När man är van vid människor intryck, och fart på stan?

 Här fanns inte en människa, fullkomligt tyst, och stilla. Det fick bli en bild på några traktorer som stod där som ett gammalt strävsamt par. Jag är säker på att dom  trots rost och ålder fortfarande fungerar. Här är det inte några virus som biter.Här behövs inga respiratorer. Ett nyladdat batteri, brännolja och ett tryck på startknappen så går dom säkert igång.Pålitliga som en gammal Leica.

När jag har sett dokumentärer på tv,på någon ensam gubbe i sin stuga i rutig flanellskjorta koka kaffe, har de alltid radion på. Ständigt tycks väderraporten vara på, men på min radio är det ständigt information om Coronaviruset, och bristen på skyddskläder för sjukhuspersonal, brist på intensivplatser,och att jag är i riskzonen, Inte alls lika gemytligt!

På min nästa promenad, såg jag den här busken, helt täckt, som påminde mig om bristen på skyddskläder, Man tänker mycket när man i tystnaden går på sina promenader. Visst ser hon ut som en kvinna tänkte jag, helt täckt ,för att skydda sig. Det får bli en bild.

Så tar jag en promenad ner till havet, och kollar roddbåten. Allt såg bra ut,bara att vänta på att det blir lite varmare,sen sjösätta,

På hemvägen såg jag det här paret, som tycktes vårförälskade.Dom såg mig inte från början. Hon gick där lugnt och betade medan han stod stolt och lycklig vaksam rädd om sin älskade, sen ser han mig, och dom går tillsammans in i skogen. Men jag hann ta en bild.

Kallt och blåsigt, men varmt och skönt i stugan Jag bestämmer mig för att kolla vad som finns i frysen. Där hittar jag Gäddfilé, men något för gammal.

Hade säkert inte varit någon fara, men tänk om! Nog med risker!.Jag vet ju också att jag får både Abborre och Gädda senare.

I stället för att kasta den, bestämmer jag mig för att lägga ut den, kanske någon gillar Gäddfilé. Intresset var inte så stort. Kanske tänkte dom, Gäddfilé, nej det här är alldeles för bra! Det måste vara något skumt! Men så småningom, kom det några Nötskrikor, som tycktes gilla det. Det fick bli en bild genom fönstret..

Nu är jag hemma igen, men åker snart ut igen.Sitter man där i stugan känns det lite som man blir stugtokig!

 och kommer man hem och efter någon dag, längtar man till baka till tystnaden. Ha det bra/Bengt H.

Inlagt 2020-03-30 08:40 | Läst 1832 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Du skapar spännande bilder var än du drar fram. Fåglarna måste ha fått spader när de får lyxig gädda.
Vilka kurvor det finns även på landet.
Nu vet du har vi har det som gatufotografer här ute på landet.
Ha det väl
Bob
Svar från bassa 2020-03-30 17:37
Hej Bob. ganska lyxigt käk fick dom. Visst var hon kurvig!
Ha det bra .Var rädd om dig.
/Bengt H.
Trevligt där ute i 'bygda'! Förstår att det kan bli lite tomt också när man är van vid stan.. Själv har jag gått en hel del i stan nu, där är hur lugnt som helst! Riktigt skönt! Däremot är det för mycket med folk i mitt närområde Tantolunden och utefter Årstaviken.. Så valet att gå på gatorna i stan funkar fint, även på Västerlånggatan är det tomt.. se här: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/kanske-ar-det-korsbarsblommornas-fel.htm

Hälsn!
Svar från bassa 2020-03-30 17:39
Hej Janne. Det är som sagt dubbelt. Skönt med tystnaden och lugnet, men man är van vid stadens puls. Men när det blir varmare och båten ligger i sjön blir det mysigt.
Ha det bra. Var rädd om dig.
/Bengt h.
Du ser ut att finna dig fint ser jag. Tystnaden är för mig en av se stora fördelarna med hus på landet men såklart kan det bli för mycket också av det. Tycker du hittar både fina motiv och mysiga berättelser där ute, precis som Bob säger. Hälsningar/ Björn
Svar från bassa 2020-03-30 17:42
Hej Björn. Normalt tycker jag det är underbart, men nu var det inte varmt, och lite väl tyst. Jag ser fram emot att åka ut när lite varmare vårvindar kommer.
Ha det bra. Var rädd om dig.
/Bengt H.
Ser fint ut där på Väddö, sköna vårbilder! Ovanligt med dig med en telezoom!?
Spännande bild med den inplastade Kvinnan. Ha det mys o håll dig frisk, må gått, LO
Svar från bassa 2020-03-30 18:32
Hej LO Tack!. Jo det är mysigt där ute..
Telezoomen har jag bara på landet, Kul om det dyker upp någon ovanligt.
En riktigt billig sådan 1650:-,Mest för att dokumentera,.
Jag är försiktig,. Du med!/Bengt H.