Intryck avtryck från gator och torg. Läste Khalad Photography Blog. Dags för plan B

När jag såg Björns blogg i dag ,tänkte jag på att på Väddö där jag har stugan, står det en liknande båt, helt förfallen på en tomt. Varför står de där?

 Varför skrotar ägaren inte båten? Själv skulle jag få ångest dagligen om den stod på min tomt.

 Här mitt bidrag.  PS. Björn vi får väl ta tag i problemet. Mot Clas Olsson och köpa sandpapper.

/ Bengt H

Inlagt 2020-08-11 13:27 | Läst 1399 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Där ser man, den ser ut att vara i minst lika bedrövligt skick! Fast du gjorde en somrigt fin bild, jag gjorde en dyster svv då den ger mig dystra känslor när jag passerar......Sandpapper ja.......Hälsningar/ Björn
PS Jag delar ju bloggar från Korsheden i Söderbärkegruppen på FB, min förhoppning är att någon ska känna ngt slag ansvar, kanske känner de ägaren eller ägarens familj eller så där.
Ja, frågan är om det räcker med sandpapper här. Det är nog en hel del bordläggnings om behöver bytas ut, och däck, och lite spant och sambord. Kan man gissa att det sitter en frostsprängd Albin 25:a i. Men hon har rätt snyggt språng, snygga linjer i skrovet och är sannolikt original. Jag avstår dock från att lägga ett bud.
Det finns en hel del människor här i landet som har ett visst intresse för såna här flytetyg. https://www.svd.se/sjohistoriska-vill-radda-ruttnande-kulturarv
Hälsn /Gunnar S
Svar från bassa 2020-08-11 23:07
Hej Gunnar det där med sandpapper var inte så allvarligt.
Jag tror också att det finns nördar som sneglar på de mest förfallna båtar dom kan hitta. likt gamla torp, som gör att det kliar i fingrarna på dom att fixa dom.
/ Bengt H.
Lite sorgligt är det med båtar som slutar underhållas.. men det blir ju oftast så till sist! Sjukdom och ålder hos ägaren gör till sist att det inte går längre.. Har sett varje år ute på Bullandö Marina där jag hade min båt, att båtar blir stående på land trots fina somrar.. då vet man att något har hänt! Min båt och båtkärra stals ju där ute någon gång i vintras upptäckte jag i juni, men jag hade nog tänkt att göra mig av med den ändå inom en 5 års period, men trodde att jag skulle få åka till återvinningen med den vilket skulle ha tagit en hel del tid eftersom jag inte äger någon bil. Det skulle ha blivit en massa logistik för att lösa detta! Att försöka sälja skulle också inneburit en massa jobbig logistik! Den hade i mina ögon ett lågt ekonomiskt värde p.g.a. ålder. Så istället löste någon (tjuven) det hela för mig! Båt och kärra är borta och jag har fått 'mer än bra' betalt från försäkringsbolaget dessutom.. Själv har jag bara fyllt i en massa papper..
Hälsn!
Den hade kunnat vara hur fin som helst, men det är mycket jobb med träbåtar, lite ledsamt att se dessa skönheter långsamt ruttna bort. ha det gott, LO