Ja då lämnar jag Sony nex 7.

 En kamera som levererar mycket bra bilder . Men som tyvärr inspirerats av iphonetekniken. Hjulen rullar nästan av sig själv likt att peta på en iphone skärm.

 Vill du ställa bländaren , med det inre hjulet, , så rullar halva skalan, elegant och du får lätt på hand justera dit du vill..Det samma gäller den yttre ratten Plus och minus, som sköter sig själv genom att pendla mot jackan, . En annan "bonus" är att, film, eller rättare sagt videoknappen slår på , om du råkar lyfta kameran från ett bord, och tummen råkar nudda video knappen. Den går inte att låsa. Däremot går allt annat att låsa, antingen allt eller enbart det bakre hjulet.Inte individuellt.

 När kameran, är i viloläge, och du vill ta en bild. tänds kamerans skärm vackert som en stereoanläggnings display, från långsamt överexponering till , riktigt läge. men då är bilden redan borta som du vill ta. Eller också märker du att du filmat dina fötter en halvtimme och batteriet står på 20% Så otroligt synd. Det kunde bli så bra.

/ Bengt

Inlagt 2012-05-04 14:12 | Läst 3915 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man kan ju hoppas att videoknappen går att lösa med den nya firmware som det ryktats om ett bra tag nu :)
Svar från bassa 2012-05-04 16:30
Ja man får hoppas det,
Men jag har gett upp.
/ Bengt
Även om min Lumix G3 har sina fel och brister så uppskattar jag att jag kan vända skärmen innåt så att kameran inte ger sig ut på sina egna små menypromenader.
//Mikael Good
Anders F. Eriksson 2012-05-04 15:13
Det är inte touchskärm på NEX-7, så just det är inget problem :)
Du är ju alltid välkommen tillbaka till Nikon......

mvh/kjälle
Svar från bassa 2012-05-04 16:29
Ja tack ska du ha, men jag har diskbråck, och ständigt ont i nacken.
Annars hade det nog blivit så.
Mvh Bengt
Vore kanske inte helt fel då att spana in en OM-D på närmare håll... om hälften är sant av det som skrivits angående dess manövrering/knappar etc (och bildkvalitet!) av folk som provat på den : *mums*
Har haft NEX sedan den kom men uteslutande med manuell optik. Har dock gett upp hoppet att det ska dyka upp ett 17-24/2,8 av hög klass och vettigt format. Tycke att hela idén med det kompakta formatet på husen är ett feltänk då bra optik `förstör´resultatet. Tänker då speciellt på NEX-5N.
Jag köpte ett Olympus 12/2,0 i går så då kan du gissa vad jag skall ha det till;)

/Stephan
När Canons S90 kom för några år sedan så var det mycket ståhej kring just ratten som flyttade sig för lätt. Jag har fortfarande S90 kvar och har aldrig haft problem med ratten. Efter din erfarenhet måste jag snarast känna på Nex 7, bara i rent vetenskapligt syfte. Har förkastat konceptet redan när de första nexarna kom eftersom jag tyckte de kändes så obalanserade mellan hus/optik. Gillade inte menysystemet heller för den delen. Det kan bli lurigt att välja kamera om man vet att bildkvaliteten är fantastisk men handhavandet inte impar. Spännande att se vad du väljer nu. Hade du en G3 också, eller är den väck? Akta kroppen bara. Den kan du inte byta.../PE
Svar från bassa 2012-05-05 23:49
Jag blev förälskad i Sony Nex 7 och sålde min g3, men med valkiga basfingrar kändes allt för petigt Jag går till baks till panasonic, Förmodligen Gx1, med sökare.
ha det bra.
/ Bengt