Så kan det gå när du provar pluss eller minus på din nya Fuji XE1

Idag  strax före tre, testade jag min nya Fuji Xe  ett på¨Hornsgatan. Jag ville se hur kameran klarade den ljusa Skylten Dovas, mot den redan lite mörka hornsgatan., När jag sen sakta går vidare och kollar bilden. Dyker en ung man upp, och sätter upp sin ena en hand rakt mot mitt ansikte, och skriker.

-Stanna! stop, jag ringer polisen-Vad är det frågan om ? säger jag.

Du har fotograferat min dotter, det är förbjudet.-- Jag vet inte att jag har fotograferat din dotter ,och har jag det så är det faktiskt tillåtet på allmänn plats.

-Jag ringer polisen,sa han igen.-Ja gör det sa jag.

 Och efter tjugo minuter komm polisen.En av dem ville tala med mig och den andre med Fadern.

Efter jag förklarat, och visat dagens bilder, och slutligen bilden som hade upprört Fadern, sa polisen-Men det här är ju ingenting- Nej,  svarade jag- Men kunde du inte visa bilden Frågade han- Normalt hade jag självklart gjort det svarade jag, men efter att han stoppat mig och var hotfullt oförskämd,  krävde att få se bilden, och att jag skulle sudda ut den, tyckte jag att han gärna fick ringa polisen, som var väldigt förstående när det gällde mig, och sa att jag kunde gå Men sa polisen kan du inte visa bilden för honom?Jag vill se hur han reagerar på den.-Jovisst svarade jag, och fadern tittade på bilden och beordrade bläddra till vänster nej! åt andra hållet!Osv.. Du måste ha suddat ut den,som han uttryckte sig Jag tittade på poliserna, och såg att de förstod. -Du suddar ut bilden! skrek han, Nej sa jag det tänker jag inte göra. Jag ska behålla den. Hej då. men han gav sig inte.Och jag gick

  Efter ett tag kom en av  poliserna springande i kapp mig, och talade om att jag glömt mitt leg, vi gick då tillbaka, och där stod den andra polisen och försökte förklara för fadern, hur det låg till , och när jag fick mitt leg, fortsatte han fortfarande och käfta med polisen, Ja, sa hej då och tack, till polisen och gick. Det gäller att vara uppmärksam på bakgrunderna. Det har vi ju fått lära oss./Bengt.  Här är bilden.

/

.

Inlagt 2012-11-20 16:41 | Läst 4124 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som vi säger här i Malmö: han var en riktig fubbick! ;-)

Fin bild, förresten.
Svar från bassa 2012-11-20 18:21
Ja kameran tycks funka bra. Kanske en tendens att överexponera med 35mm1,4. Här minus,Ca: ett kvarts steg, med andra ord en punkt-.på +,- rullen
Kul kraftfullt uttrtryck det där. Det ska jag lägga på minnet.
Bengt
Märkligt!!!
Svar från bassa 2012-11-20 18:22
Ja det är märkligt .
/ Bengt
Vilket dumt beteende! men skylten och bilden blev väl bra/ mvh Danne
Svar från bassa 2012-11-20 18:25
Ganska ok Nästa gång får jag väl testa kameran, när jag är bergis på att det är folktomt.
/ Bengt
Sicket äventyr! Undrar vad polisen sagt om du, helt lagligt, hade barnet med på bild?! /Matti
Svar från bassa 2012-11-20 18:27
Jag tror att de hade stöttat mig, de verkade pålästa vad som gäller, på allmän plats..
/ Bengt
Tur att lagens väktare kan upphovsrätten och vad som gäller på allmän plats.
Frånsett det så funkar kameran bra, har sett de senaste bilderna i poolen.
Ha det gott Bengt!
Göran
Svar från bassa 2012-11-20 19:30
Tack Göran, jo den känns bra
/ Bengt
Stackars dotter tänker jag instinktivt, hon har ett helvete framför sig! Tack för att du stod på dig, inte alltid så himla lätt. /Malin
Svar från bassa 2012-11-20 20:45
Tack Själv Malin. Jag hade samma tanke. Hon fick stå där och frysa, helt vettskrämd, över händelsen och att polisen skulle komma. Det tog närmare en halv timme innan dom kom, så det var nog påfrestande. Särskilt när polisen efter väntan talade om att hennes pappa hade alldeles fel. själv var jag tvungen att vänta tills polisen kom. Man vet inte vad en sådan person kan fabulera och hitta på. Ha det bra Kul att se lite bilder från dig. Det gillar jag..
/ Bengt
Bra att du stod på dig och tack för att du delade med dig av berättelsen.
/Cathrine
Svar från bassa 2012-11-21 16:59
Tack Själv , Det är ett problem det där. En del har blivit lite väl nojjiga.
/Du frågade om kameran. Jag är väldigt nöjd, Möjligtvis att af är lite långsam, och jojjar lite när det är mörkt, men annars känns det kanon. Jag lägger in en bild på två brudar, som protesterade mot något, Konsumtionssamhället kanske. Den bilden är tagen med f/ 4,5- 800 iso, och aningens uppskärpt, för att kompensera förminskningen. Bilden ligger i min mapp övrigt.
Bilden du kommenterade (Tack förresten) är tagen med tvåtusen iso, och f/2, och en 60 del. Jag tror du kommer att gilla kameran. Ha det fint Bengt.
Haha, Jag önskar att jag fick vara med dig där och argumentera en smula ;) Bra att du stod på dig, Jag bemöter otrevliga personer lika dant!
//M
Svar från bassa 2012-12-01 10:51
Tack ska du ha Marcus. Det finns nojiga personer , synd om deras barn.
/ Bengt