Glögg ska vara varm stark och gratis

Champagne ska vara kall torr och gratis sa Winston Churchill

Just när det gällde glöggen,  stämde det mesta. Den var varm,och gratis. Men det viktigaste stark lyste med sin frånvaro. I sliskigaste laget tyckte de äldre damerna, Är det saft? frågade en man, och de två unga var måttligt förtjusta

Inlagt 2012-11-28 09:00 | Läst 3662 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Håller med! Grejen är väl att de inte får servera den starka varianten där, vid slussen.... :) Annars, trevliga bilder Och om det blir för starkt, så är det nog bra med hjälm, som den ena tjejen har.
Saft, ska va gratis, och långt borta.... ;-) //Peter
Svar från bassa 2012-11-28 11:53
Jo visst är det så det skulle ju inte gå att pytsa ut starkglögg på stan. Men lite kul hur vana vi är hur det ska smaka, och reagerar direkt om det inte är sig likt.
/Bengt
Kul bildserie med häftig klädstil i tvåan och sedan undrar jag vad mannen med pekfingret påpekar!!
Talande ansiktsuttryck genomgående!
Svar från bassa 2012-11-28 11:55
Ja den unge mannen, var lite speciellt klädd om man säger så. Mannen som ser frågande ut snackade nog om kryddorna skulle jag tro.
/ Bengt
Håller helt med om glöggen!
Kommer i håg när Loffe på Sergelfoto bjöd på hemgjord glögg! Nå'n godare glögg har jag aldrig smakat! Men det tog några timmar att koka ihop ingredienser och sedan "lägga" till alkoholen försiktigt. Tror det bla va konjak i den glöggen också! De va härliga tider det, både vad gäller fotobutik och glögg!
/B
Svar från bassa 2012-11-28 12:04
Hej Bengt Det var en riktigt trevlig stämning, där, och intressant med deras fönster med begagnat. Synd att det inte funkade på det senare stället. Konjak, är en alldeles utmärkt smaksättare. Hmm!, Smaskens! På lördag är det första advent. Jag går och lägger mig och ställer klockan.
Ha det bra
/ Bengt
Glöggen gör jag alltid själv hemma. Den blir god. Men givetvis ska det finnas såna här safsubstitut i såna sammanhang där det passar. Trevliga tjejjer då fångat. - Nilserik