Bilder och tankar. Kul! I dag träffade jag två kvinnliga fotografer.

I dag träffade jag Katja Hellmig, som hälsade på i Stockholm. Vi sågs vid Slussen och Katja visade på en för mig ny promenad på söders höjder, där jag aldrig gått.Montelius Stigen. Jättefin utsikt över stan.Det borde väl vara tvärt om, att jag visade henne, men jag hade faktiskt aldrig gått där.Så kan det vara med oss Stockholmare.

Det tog inte lång tid innan gatufotosnacket var igång. Djupskärpa, Tidsautomatik ,bländarförval ,Iso snack. Katja hade också ett problem med sökaren i sin Fujifilm Xe2, och vi jämförde med min X-t-10 och skillnaden var stor, hon skulle senare kolla upp kameran på Scandinavian photo.Efter någon timme eller två Gick vi Hornsgatan mot Hornstull och satte oss på en vegetarisk retaurang på Bysisteppan. Båda åt vi vegetariskt. Katja käkade buffé och jag malt och korn med andra ord, en öl.  Mycket snack där också,  om foto och katter, (båda kattägare.) Jag tog en bild på henne innan det var dags att bryta upp. Ett givande kul möte.

 Efter att ha sagt hej till Katja knallade jag Hornsgatan  mot Zinken T-bana ,när en kvinna ropade snygg kamera.

-Ja visst är den svarade jag.

- Jag hade en Agfa som jag fick av min pappa den kostade trettiosex kronor.Berättade hon.

-Men den var väl inte digital? svarade jag.

- Nej Nej den var för film ,digitalt tycker jag inte om nä det här var en riktig kamera.

-Men dom här digitala har blivit väldigt bra med åren, svarade jag, och tog en bild och visade henne. Den blev jättebra sa hon. Jättefin .

Va roligt att du tyckte det. svarade jag

-Jättefin upprepade hon som en ursäkt , för det där med film riktig kamera som hon nämnde tidigare. Vi sa hej och jag knallade vidare. Här är bilden.

 Nu laddar jag upp för att se Hammarby-Häcken. Ha det bra Bengt

Inlagt 2015-07-20 18:50 | Läst 2447 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Katja har jag också träffat, dam nummer två är dock obekant. Två fina porträtt dock. Kopierar för tillfället din vegetariska diet i Berlin och laddar för att följa Djurgården - Åtvid på datorn alldeles i detta nu. Och min Fujifilm X-T1har funkat perfekt här nere.
Ha det bra själv, Bengt!

Hälsningar /Matti
Svar från bassa 2015-07-20 22:07
Hej Matti. Ha det så trevligt med din "diet".. Jag vet inte heller vad kvinnan heter eller vem hon är. Helt klart hade hon fotograferat en gång i tiden.Det hade nog gått lite snett för henne.
/ Bengt
Det var ett väldigt trevligt möte! Verkligen kul att ha träffat dig.
På Scandinavian Photo fick jag i alla fall ett tips om hur jag kunde ljusa upp sökaren lite. Så bökigt att jag aldrig hade kommit på det själv. Ja ska testa lite i morgon. Men jag lutar ändå åt ett kamerabyte faktiskt.
Har du förresten sett det här klippet nån gång?
https://www.youtube.com/watch?v=FCTCzQR1S7Q
Ha det gott!
Katja
Svar från bassa 2015-07-20 23:11
Hej Katja . Skönt om det blir bättre, med sökaren. Det betyder ju också att du kan byta den utan ha känslan att du bytt ut en felaktig kamera om du nu skulle byta.. Katt- grejen hade jag inte sett. Ungefär vad jag snackade om. Kul.
/ Bengt