Bilder och tankar. Miljarder människor fotade analogt för ca; 30år sedan

Jag får en märklig känsla. PÅ något sätt känns det som film i kameran inte har existerat. Här på fotosidan talas det om som något unikt, en hemlighet som några få särlingar och snillen med stor fotografisk kunskap har används sig av i all hemlighet, innan det digitala slog igenom. De tycks ha glömt att miljarder, och åter miljarder i stort sätt samtliga på jorden med en kamera har framkallat och kopierat sina rullar. Måhända inte hemma i badrummet, men dock.Vad är det som gjort det så mystiskt och plötsligt framställs som  så unikt och att  behovet att berätta känns så oerhört viktigt. "Typ". Jag använder film när jag tar mina bilder, som övriga miljarder och åter miljarder människor på jordklotet gjorde tidigare för några år sen?

/ Bengt

 

Inlagt 2013-03-20 19:59 | Läst 3142 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Att du inte har berättat tidigare !! Du ä ju unik N-E!! på två sätt. Du använder film, och du har inte berättat.
/ Bengt
Intressanta tankar Bengt, och som jag själv satt lite i samma perspektiv ibland.
Då har jag tänkt att man måste betänka, att vi är på just Fotosidan. Om man får uttrycka sig lite vårdslöst, en sida för oss fotonördar. :)
Samtidigt, som tiden och utvecklingen går snabbt. För någon vecka sedan spelades Deep Puple på radio. Jag sade till min dotter att, "den har jag på vinyl". Vad är det, blev hennes fråga.....

Så, digitalt, analogt... Självklart för oss på FS, men kanske inte för alla. Speciellt inte för yngre... En tanke. Och ha det gott! //Peter
Svar från bassa 2013-03-20 20:49
Hej Peter klokt inlägg. Kanske en förklaring.
/ Bengt
Det är väl mest äldre herrar som har ett behov av att romantiserar något som man lärt sig för längesedan och som man vill kvarhålla. Jag förstår din märkliga känsla. Men det som jag tycker är allra märligaste det är att man omvandlar analogt till digitalt och sedan fortsätter att tala om den analoga tekniken.
/Ulf
tomazon 2013-03-20 22:00
Haha det var fasiken dagens kommentar: "man omvandlar analogt till digitalt och sedan fortsätter att tala om den analoga tekniken"... storsläggan!

Inget annat behöver sägas efter det.
Yngve Frej 2013-03-20 22:01
Håller helt med! Sån't här skall inte få förekomma!
Upplever det här beteendet som mycket oroande!!
syntax 2013-03-20 22:55
Jomän - man omvandlar analogt till digitalt och får den negativa färgfilmens enorma dynamiska omfång, ett omfång som det är tveksamt om ens de dyraste sensorerna av i dag kan komma upp i.
Det dynamiska omfånget är en bildavgörande faktor. Den analoga fotografen får högsta kapacitet på den här punkten när han stoppar en bra negativ färgfilm i vilken billig analog kamera som helst.
Hårda fakta - inte romantik.
apelgården 2013-03-21 13:45
Nu var det väl inte om hård fakta det här blogginlägget eller min kommentar handlade om. Utom att det framställs som något märkligt att fotografera med film i kameran. Mitt påstående om att en A/D omvandling resulterar i en digital fil är en obestridig fakta. Vid all omvandling tappas den ursprungliga kvalitén men om det har en praktisk betydelse låter jag vara osagt.
Mmm, jag la upp en landskapsbild senast i går fotad i somras med svartvit mellanformatsfilm och sedan skannad. Varken mystiskt eller unikt men kräver lite mer eftertanke innan man trycker på avtryckaren.
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/2880291.htm
Javisst, Du har så rätt!
Jag blir också lite trött på det snacket ibland även fast jag plåtar en hel del med film själv.
-affe