Bilder och tankar. Man vänjer sig, skrev poeten Kjell Höglund. Här två iphonesbilder.

Det märkliga är med dessa smartphones är ,trots att man kan nå sina "vänner" varje minut tycks det inte finnas tid att käka mellan samtalen

 Här en bild till på en uppladdad kille.

  Bilderna är alltså inte tagna med Smartphone. Dom är tagna med Fujifilm X-T1. 35mm -1,4

Inlagt 2014-05-20 16:21 | Läst 2977 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
De flesta står och går uppkopplade hela tiden med sina moderna mobiler på gott och ont såklart. Det är i alla fall lättare att skicka sina bilder till vänner med en sådan men jag kan se att dina bilder håller hög klass med riktig kamera Bengt! Ha det gott
Svar från bassa 2014-05-20 17:59
Tack ska du ha Dan. För mig är kameran i handen oerhört viktigt. Men vad händer om tio år?..Har vi kameran inbyggd som ett litet skip i pannan?.
Bengt
Gamnacken kommer få en renässans.
Svar från bassa 2014-05-20 17:59
Risken finns nog.Tommy.
/ Bengt
Hm, härnere i Gbg är det ej tillåtet att intaga lunch eller frulle på buss eller språvagn.Hur funkar det att prata med mat i mun och knappt hinna få av plasten från mackan. Här visar Fujin vad den går för. Härlig vardagsrealism.
Svar från bassa 2014-05-20 18:07
Tack Björn Jo kameran är bra. Även om den har svårigheter med ljusa partier i sidoljus , och har en tendens att fräta ut. Samtidigt är det rätt kul. Påminner om min gamla Nikon f3 Där man inte var säker. Du är lyckligt lottad som bestämmer ditt eget ljus . Fotografi kan aldrig slå måleriet. Det är min bestämda uppfattning Mårdhårspenslar hjälper möjligtvis till lite i tekniken, men , men .men .Du förstår vad jag menar.
bifogar en av mina dikter.
Vår.
Ljuset, spelar över den vita duken, det vita lockar mästaren att sätta färg.
Mästarens varsamma penseldrag färgar det stilla vita.

Obränd brun umbra bryts till svart, svart mullrik jord.
Svart jord likt det stilla vita lockar till färg, gult grönt blått och det röda. Åskådarna sjunger vilket trolleri vilken magi! så bra det blev! Det är ljuset säger mästaren, det är ljuset. Det magiska ljuset.


Bengt
Översta bilden motsvarar väl fördomarna, att kvinnor klarar av att göra fler saker samtidigt :) Gillar speglingen i andra.
Svar från bassa 2014-05-20 22:58
Så kan man nog se det Matti.
/ Bengt
Det märkliga är kanske inte det här med att käka mellan samtalen...verkar som folk inte har tid att prata utan de är för upptagna med att Leka med dessa smartphones. "Ja jag såg att du hade ringt men jag satt i möte".. hehe

//J