Bilder och tankar. Södermalms mest fotograferade katt.

I dag på min vanliga promenad träffade jag en kvinna som hade en Maine Coon katt. Han hette Melvin.

Han var ett år gammal och vägde över fem kilo. Vuxenåldern för en Maine coon, beräknas vid fem års ålder.

Jag berättade då om Ozo min katt som är åtta år gammal och väger nio kilo och snarlik i teckningen, men korthårig. Hon frågade då om karaktärsdrag, kraftiga tassar , mycket päls under magen.Allt stämde, och hon var övertygad om att Ozo med säkerhet hade Main coone i sig.Ozo är en utekatt som knallar ut ca tio på kvällen och kommer hem vid fem tiden på morgonen och gosar med oss. Melvin var innekatt men tog sina promenader med matte, körd i en gammal Emmaljungavagn som han älskade och även matte som stolt berättade om den gamla vagnen. När jag frågade om han går ute med koppel berättade hon att han omedelbart hoppar upp i femtiotalsvagnen igen. Ozo däremot har andra favoritplatser, helst där det doftar Gädda.

 Melvins matte berättade att han säkert var den mest fotograferade katten på Södermalm, när jag bad att ytterligare ta en bild på henne och katten tillsammans  var det tvärstopp,.Jag vill inte bli någon facebookare fick jag till svar!

 Melvin inne på Myrornas butik på Hornsgatan. Skålen framför är torrfoder.

 Melvins favoritplats i mattes stolthet emmaljungavagnen från femtiotalet. Bilden tagen utanför butiken.

 Bilden till sist visar Ozos favoritplats på landet.

Inte bara hundvänner får kontakt med andra mattar och hussar, även kattägare Trevlig helg på er.Bengt

Postat 2015-10-02 16:33 | Läst 2568 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bilder och tankar. Ett objektiv, kostnad, en tusenlapp.

. Jag tog en bild på min katt Ozo,Som har det lite trist nu ,han vill inte gå ut.  i snöblasket. Jag tycker mig kunna se det i hans uttryck Den här bilden är tagen med ett objektiv  30mm (60mm fullformat) objektivet kostade under tusenlappen när jag köpte det.Visst är väl det märkligt att ett så billigt objektiv kan prestera så pass bra.Eller?

Postat 2014-01-28 15:48 | Läst 3315 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera