Bilder och tankar. Två personligheter.

 Om man går in till Svenska kort på Hornsgatan möter man Gert. Om du sedan ställer en fråga om vad som helst berättar han innerligt 0m sina upplevelser och det kan jag berätta, han har varit med.. Ibland har han berättat att det kanske inte blir några affärer, besökarna köper inte så mycket nu för tiden men trivsamt är det.När jag tog den här bilden för ca:fem år sedan och nu kollar den ,minns jag också en serie i tidningen Foto, för ca, tjugo kanske trettio år sedan  ,när fotografer skulle berätta i bild och text,något som betytt mycket för dem, något som etsat sig fast..  En av dem som berättade var Carl Johan De Geer. Han hade tagit en bild på en tax som hette Bonny. 

  Bonny hade en liten silverrund plakett, i en femkronas storlek i kopplet runt halsen Jag vill minnas att man kunde se Bonnys namn ingraverat.  Carl Johan berättade att Bonnys matte omöjligt kunde ha honom kvar, eftersom hon skulle flytta och arbeta i Paris om jag minns rätt. Just det faktum att hon måste göra sig av med sin vän efter många år och andra alternativ  inte höll, syntes inte hos Bonny .

Carl Johans bild visar hur Bonny knallar på, tycks visa vägen som alltid när han knallade före och matte fick hålla igen. En i dag minns jag Carl Johans lilla berättelse och bild om taxen Bonny, som inget visste.  Lite text och ett fotografi kan verkligen mejsla sig fast.

  Ja, det var det. Trevlig helg på er. / Bengt

Postat 2014-02-08 15:04 | Läst 943 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bilder och tankar. Det är ju bara bluff!

I går när jag gick omkring som vanligt med min kamera , Gick jag ner  till den stora gården till vänster, i slutet av Västerlånggatan..  När jag sedan kollade upp genom gränden satt två tiggare,förmodligen från Rumänien. Nu tänkte jag, hur är det med deras fötter och handikapp?. Dom kunde omöjligt se mig..

 Mannen som satt kunde inte få stopp på sina fötter som skakade. Hans vän som avlöste honom släpade sig upp mot Västerlånggatan för att få ihop lite mer pengar .Jag kan garantera att de har  ett helvete! Hur och varför vet inte jag. Men de bluffar inte!!!.

Är det då Rumänska statens fel? Ja det tycker jag. Man blir vansinnigt förbannad att de inte gör något.. Men nu är situationen som den är för våra ögon. Ska vi titta på och vänja oss än mer, eller ska vi akut hjälpa till?.. Låt oss säga att vi såg våra fåglar nere vid strömmen  utsvultna,oljeskadade utmärglade, skulle vi då titta på, eller banna dem som vill hjälpa tvätta dem rena och mata dem, rynka på näsan  och säga, det där är väl kommunens ansvar . Jag har sett exempel på det.

 Varför kan man inte hjälpa och samtidigt ställa krav?

  Fastfrusen oljeskadad svan.

Det är bara att gå förbi ,det där är kommunens ansvar! Vill vi ha det så?

/ Bengt

 

Postat 2014-02-08 01:37 | Läst 1326 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bilder och tankar. Erwitt och Rheborg.

Ja så var jag då och kollade fotografiska. Och visst njöt jag av Elliotts bilder. Humor med en blandning  av allvar , och alltid något att upptäcka i hans bilder. Dessutom beundrar jag hans bredd som fotograf. Njutbart.Njutbart!!!

 Kollade sedan Rheborg och jag måste säga att jag blev lugn när jag såg bilderna. Bilderna var betydligt bättre en jag trott. Jag har redan förstått och visste innan att Rheborg är en bra seriös fotograf , men att ställa ut på fotografiska  gjorde mig orolig, och om det verkligen skulle hålla. Men jag måste säga att det gjorde det. Bilderna var intressanta, snyggt ljus,   ganska sansade,  tekniskt snygga och gav mig en känsla , som stämmer väl med  bakstage, just känslan av ett privat tryggt andra hem innan konsert eller framträdande.

Dessutom det sanna faktum, att komiker minsann inte alltid är så lättsamma och spralliga privat, hade Rheborg med sina porträtt förmedlat på ett sätt, som vid vanlig kändisfotografering aldrig kommit fram på det här sättet. Helt godkänt tycker jag... Men visst, Erwitts  bilder satt i ordentligt.

 Fotografiska då. Jo lite trendigt Stajlat som vanligt . Lite känsla av att de har kommit på något nytt som kan vara lukrativt,och ge stålar. Men men, vi får ju ändå möjlighet att se bra fotografer, och i Rheborgs fall en närmast debutant, även om han genom sitt kändisskap naturligtvis har haft hjälp genom det.

 Tog några bilder i ruskvädret på vägen mot Slussen. Ha det bra./ Bengt

 

Postat 2014-02-06 09:38 | Läst 1729 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera